Дрога ( Наркотични дроги )

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.799
Поени од реакции
11.399
Трамадолот го има во течна состојба ?
Без навреда <3, не биди глуп.
Совет од постар батко, а ти како сакаш. Се надевам ќе пишеш дека ти е за кладба муабетов или не знам нешто трето, само не за употреба.
Позз

B

Black Guard

Гостин
Без навреда <3, не биди глуп.
Совет од постар батко, а ти како сакаш. Се надевам ќе пишеш дека ти е за кладба муабетов или не знам нешто трето, само не за употреба.
Позз

Абе тоа е јак опоиден аналгетик и вообичаено кога злоупотребувачите го конзумираат па претеруваат и на крајот добиваат епилептичен напад,голтање на јазикот,значи максимална дозволена доза е 400мг ама...народ без осет+ можно е при тест за дрога да испаднете позитивни и на кероин токму од трамадолот.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
"They injected THC right into the brain tumor of mice - tumor goes away in 3 days. They look at all the surrounding brain tissue - no problem, doesn't have any negative effect on it. marijuana, endocannabinoids & phytocannabinoids: they actually promote what's known as neurogenesis - the creation of new brain cells even in adults." ~ Dr. Rob Melamede

"We share 99% of our genes with mice & we even have the genes that could make a tail." ~ Dr. Jane Rogers, The Wellcome Trust Sanger Institute

B

Black Guard

Гостин
Сега ќе споделам едно Искуство со вас а се со цел ПРЕВЕНТИВНО-да знаете па да не изгорите како мене.

Значи намерно предизвикав серотонински синдром(хормон на среќа) користејќи ултрам и карбамазепин,немаше некои сајд ефекти освен дезориентација проследена со...чувство на блаженство и халуцинации...така направив два пати пред 3 години е случкава,имајте предвид дека го ЗНАЕВ ризикот а ризикот е фатален т.е губење на животот па третиот пат во блажена состојба завршив во болница и ме третираа соодветно-оттогаш само ганџа!!!

(имајте предвид дека сам ја злоупотребив медицинската литература која сум ја прочитал).

Ти марјан-мики(мислам дека си младо детуле) имај предвид дека мзлоупотребата која ја направив можеше да ме чини живот!!?!??!?!?!

Затоа настрана од психофармаци-настрана од опијати,Амфетамини и МДМА бидејќи содржат отров за глувци,по некој инсектицид и PCP,и на крај краеви знам многумина изгорени од психостимуланси и сега се под антидепресиви,маваат глава во сид(имам видено) се трујат со хелексик и триста срања, а луѓе кои се дружеле со опијати искрено не знам многу но јасно ми е што им се случува(забавено дишење,депресорно дејство врз ЦНС,немање апетит,уништување на кардиоваскуларниот систем т.е вените,скапување на црниот дроб....).

Ова ви го кажувам за да знаете,за да вас истото не ви се случи токму затоа и го споделувам со вас.

П.С Има и абдали кои се прават "мажјаци" а кога треба да сексаат некоја дроља за два џоинта и линија купуваат Асентра(серталин) за да не свршат(ејакулираат) пред време.

Ова...се со добра намера.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас порано користев дрога од видот “џоинт“

I

Iblis

Гостин
Сега ќе споделам едно Искуство со вас а се со цел ПРЕВЕНТИВНО-да знаете па да не изгорите како мене.

Значи намерно предизвикав серотонински синдром(хормон на среќа) користејќи ултрам и карбамазепин,немаше некои сајд ефекти освен дезориентација проследена со...чувство на блаженство и халуцинации...така направив два пати пред 3 години е случкава,имајте предвид дека го ЗНАЕВ ризикот а ризикот е фатален т.е губење на животот па третиот пат во блажена состојба завршив во болница и ме третираа соодветно-оттогаш само ганџа!!!

(имајте предвид дека сам ја злоупотребив медицинската литература која сум ја прочитал).

Ти марјан-мики(мислам дека си младо детуле) имај предвид дека мзлоупотребата која ја направив можеше да ме чини живот!!?!??!?!?!

Затоа настрана од психофармаци-настрана од опијати,Амфетамини и МДМА бидејќи содржат отров за глувци,по некој инсектицид и PCP,и на крај краеви знам многумина изгорени од психостимуланси и сега се под антидепресиви,маваат глава во сид(имам видено) се трујат со хелексик и триста срања, а луѓе кои се дружеле со опијати искрено не знам многу но јасно ми е што им се случува(забавено дишење,депресорно дејство врз ЦНС,немање апетит,уништување на кардиоваскуларниот систем т.е вените,скапување на црниот дроб....).

Ова ви го кажувам за да знаете,за да вас истото не ви се случи токму затоа и го споделувам со вас.

П.С Има и абдали кои се прават "мажјаци" а кога треба да сексаат некоја дроља за два џоинта и линија купуваат Асентра(серталин) за да не свршат(ејакулираат) пред време.

Ова...се со добра намера.
Како затрудне жити се, што се` ли ти правеле додека си бил out? :pos:

Член од
27 февруари 2011
Мислења
66
Поени од реакции
30
Се надевам дека е на право место мислењево.Вчера пушев трева , земав 2-3 плуќи не поише . Значи не се напраив тиква ко шо се праат, туку онака ептен лабаво.15 мин трипав и после се ми беше ок , накај дома коа си идев бев ко нов односно нишо не осеќав и си легнав. Е сеа сабајлево коа станав ми се вртеше ненормално т.е неможев од кревет да станам.Незнам шо е работава , не пушам првпат и не ми се десило ова до сеа.На нет читав нешо им се дешава на многу и дека знае да трае по 3-4 дена , а ако трае и кај мене толку сум го јадел ондак.Така да да ве прашам како најбрзо да избледат ефектите , да се вратам у нормала помагајте , дали да зеам нешо од лекови или било што .
Фала однапред

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Да ви пренесам интересно нешто, за вистински психонаути:

„Цели триесет години фармалогот Саша во својата лабалаторија тајно, но легално, има синтетизирано повеќе десетици нови психоделични компоненти. А неговото истражување е лиценцирано од владата. Инаку Ан Шолган е негова жена и заедно со мала и храбра истражувачка група, тие со години ги архивираат новите видови психоделици кои ги синтетизирале. Исто така и ги запишале сите нивни ефекти врз луѓето како и потребанта доза, секако, предходно експериментирајќи врз себе.
На веб сајтовите Erowid, Bluelight и други кои објавуваат вакви информации, луѓето можат да забележат дека има повеќе од десетици ретки и егзотични психоделици за кои многу малку луѓе се свесни дека постоајт. Секој ден од андеграунд хемичари се откриваат нови психоделици, кои се тестираат од група храбри луѓе одлучени да ја истражуваат својата свест, така наречени „психонаути“.

Има психоделици за кои воопшто не се знае колку се опасни или корисни за човекот, но заедницата психонаути секојдневно ги истражува, експериментира и споделува информации од резултатите, со што би дошле до одредено спознание за ефектите на овие потенцијално корисни супстанци за истражување на мистериите на човечкиот ум.

Саша, исто како и психологот Тимоти Лири, вели дека во иднина психоделичните супстанци ќе бидат многу поспецифични отколку сега, т.е. ќе бидат насочени кон засилување на одредени сетила, а не како сега кога се ненасочени кон прецизни делови. Како што Станислав Гроф го има опишано ЛСД-то: „неспецифичен мозочен засилувач“.

Тимоти Лири за ЛСД-то имаше изјавено дека тоа е како првиот модел на автомобили на Хенри Форд, наречен „моделот Т“, кој беше и прв автомобил некогаш направен, но со текот на времето се усовршува, т.е. се надоградува. Така и ЛСД-то, во иднина би се усовршило да дејствува само на одреден дел од мозокот.

Многумина истражувачи на новите психоделици, велат дека ефектот е нешто сличен како при мешање на МДМА и псилоцибин. Како и да е, во иднина е многу веројатно дека ќе имаме психоделици за одредена намена, како и со значително намалени сајд ефекти.

На пример, ако ни треба дополнителна инспирација за некоја уметност, или едноставно нов начин на перцепирање на уметноста и заради тоа сакаме да ја зголемиме само визуелната сетилност и перцепција, тогаш земаме посебен вид кој влијае само на тоа; ако сакаме когнитивно засилување, на пример при проучување на нешто теоретско, тогаш земаме посебен психоделик специјализиран за таа намена; исто така ако одиме на концерт, земаме нешто кое ни го појачува слухот и ја зголемува димензионалноста на концертното доживување. А секако, некои од психоделиците посебно ќе се приспособуваат за медицински и теравпетски потреби.

Кога се работи за еволуцијата на човечкиот ум, на свесноста и на психоделиците, тогаш само универзумот или можеби само недостатокот на имагинација би можеле да претставуваат лимит.“

Извор: http://think.mk/2012/07/14/ima-psihodelitsi-kolku-shto-ima-zvezdi-na-neboto/

Член од
9 ноември 2008
Мислења
28
Поени од реакции
3
Дали mimosa hostilis root bark е нелегално во македонија? И дали некој има искуство со ДМТ?

M

Muranyi

Гостин
Инаку мене ми е најдобро екстакција на тхц во масло, секогаш знаеш колку ти е потребно и никогаш немаш проблеми. Особено кога ќе го претвориш од тхц во тхц-а.
Како се прави таа екстракција и која е разликата од пушење?Појако ли е?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Како се прави таа екстракција и која е разликата од пушење?Појако ли е?
Екстакцијата е таканаречен хашиш :) Наједноставно се прави со парче водоводџиска цевка, плин од трафика за полнење упаљачи, филтер за кафе. Разликата е што знаеш точно колку си испушил, за разлика од тревата во која што не знаеш колку содржи тхц.

M

Muranyi

Гостин
Екстакцијата е таканаречен хашиш :) Наједноставно се прави со парче водоводџиска цевка, плин од трафика за полнење упаљачи, филтер за кафе. Разликата е што знаеш точно колку си испушил, за разлика од тревата во која што не знаеш колку содржи тхц.
Дај објасни подетално кога ќе имаш време.Можеш и ПП.Фала ти.

B

Black Guard

Гостин
На пример, ако ни треба дополнителна инспирација за некоја уметност, или едноставно нов начин на перцепирање на уметноста и заради тоа сакаме да ја зголемиме само визуелната сетилност и перцепција, тогаш земаме посебен вид кој влијае само на тоа; ако сакаме когнитивно засилување, на пример при проучување на нешто теоретско, тогаш земаме посебен психоделик специјализиран за таа намена; исто така ако одиме на концерт, земаме нешто кое ни го појачува слухот и ја зголемува димензионалноста на концертното доживување. А секако, некои од психоделиците посебно ќе се приспособуваат за медицински и теравпетски потреби.

Поправи ме ако грешам,но човечкиот мозок не е машина па едноставно да се додаде мотор ап или стартер флуид(оној со етер) па да работи оверклокуван без последици,јас не негирам дека има некој ефект но тој дефинитивно не е енхансер посебно не кај психоделиците,ако зборуваме за појачување на мозокот посебно концентрацијата тогаш несомнено психостимуласите се избор од прва рака,посебно оние умерените на пример кофеинот,ама ако зборуваме за амфетамин и негови деривати...тоа е мозочна автодеструкција,што се однесува до психоделиците треба да напоменеме дека повеќето(не сите) имаат изразено токсично дејство се разбира со исклучоци кои ете се се почести и почести(благодарение на истражувањата на ова поле) но за нивната примена во медицината мислам дека е малку дискутабилно.

Сепак работата на ова поле треба да продолжи и лично ја поддржувам дури и да даде за резултат одреден психоделик за широка употреба во секој случај би бил подобра опција отколку сегашниве прекурсори со кои младината се ништи почнувајќи од опијатите па до амфетаминските деривати помешани со отров за глувци и низа отрови.

Kajgana Shop

На врв Bottom