Е
експерт
Гостин
mislam deka trebalo da pisite za spomenicite
Извини, ама кој ти кажа дека треба да се пишува за спомениците? Дали некаде беше нагласено тоа? И плус пишуваше егзибишн а тоа колку што знам во превод значи изложба, а на исложба можат да се птерставуваат милион работи. Почнувајќи од уметнички дела, етнографска култура, традиција, изложба на иновации и слично така да мислам дека си у грешка!mislam deka trebalo da pisite za spomenicite
mislam deka trebalo da pisite za spomenicite
Ај те молам другар бенеамата, пошо глеам дека си сестрана личност и имаш познавања во сите полиња, а и околу матуриве што мислиш за мојот состав со изумот???
Како само би гласел воведот:
We used to be a poor country, without history... We were lost... But now we have Goce and Dame...
Хахаха, абе се изначитав, се изнаслушав, ама пак не дознав што ви била темата, некој пишувал за ајвар, некој за ракија, некој за охрид, некој за охридско езеро, сега еден другар ми кажа пишувал за Пандев, еден друг мрднат другар пишувал за сестра му, ти за некој си гадџет изум, така да неам поим што тема сте имале, се жалите тешко а ви дале слободна тема...Ај те молам другар бенеамата, пошо глеам дека си сестрана личност и имаш познавања во сите полиња, а и околу матуриве што мислиш за мојот состав со изумот???
Чекај да дојдеш на факултет, да видиш како ќе те ебат у здрав памет, сеа имаш 1 можен одговор, коа ќе ти дадат дупло потешки прашања со 4 можни одговори, да се мислиш дали е 1,2,3 или 4 точни...она воопшто го сметавте за испит(матурски)????го сметав како да сум на факултет по англиски јазик(иако незнам како е не сум била)и каде си играш игра на среќа..Го протупив цело време мислејќи што е најдобро али она она незнам ...Беше да се провери коефициентот на интелегенција...Мене воопшто не ми беше лесно и да положам со два нека биди важно да положам то е најбитно
Не бе, немам ништо против(иако дел од нив мислат дека постигнале премногу со тоа што стигнале до матура), него муабетот ми беше, и јас полагав па не плукав колку вие, еве ви мал податок, јас полагав 2 генерација, ги решавав тестовите(и само тестовите и не учев ништо) и од генерацијата пред мене од 50 бода си освоив 50, значи без еден изгубен бод за помалку од 30 минути решавање без никакви помагала, исто ко на испит да сум... На мојата матура освоив помалце, искочив и јас како вас и се мислев и јас дали ќе имам 2ка, зашти и јас очекував полесно, али како што беше за мене така беше за сите... Значи ти ако знаеш за 5 ќе добиеш 4, тој што знае за 4 ќе добие 3, и се така надоле, и сите сте на рамно... Поентата ми беше што не ви менува и многу се напнувате, а вие уствари и не знаете што ви била темата, а тоа ми е многу чудно...beneamata дај бе веќе не биди толку негативно настроен кон сите матуранти.
Претходно не можевме да коментираме затоа што не знаевме каква е матурата. Сега коментираме затоа што НИЕ бевме денес и полагавме. Сигурно нема да викаме дека е тешко ако било лесно. И никој не рече дека е тешка, туку дека е потешка од лани.
Ти не ја виде оваа матура за да ни кажуваш дали била лесна или не. За разлика од тоа, ние ги имаме видено тие од претходните години и знаеме кај беше разликата.
Тебе јасно ти е дека испитот што го полагаш ти е потежок од оној кој го полагале пред тебе. Истото е и оваа година.Не бе, немам ништо против(иако дел од нив мислат дека постигнале премногу со тоа што стигнале до матура), него муабетот ми беше, и јас полагав па не плукав колку вие, еве ви мал податок, јас полагав 2 генерација, ги решавав тестовите(и само тестовите и не учев ништо) и од генерацијата пред мене од 50 бода си освоив 50, значи без еден изгубен бод за помалку од 30 минути решавање без никакви помагала, исто ко на испит да сум... На мојата матура освоив помалце, искочив и јас како вас и се мислев и јас дали ќе имам 2ка, зашти и јас очекував полесно, али како што беше за мене така беше за сите... Значи ти ако знаеш за 5 ќе добиеш 4, тој што знае за 4 ќе добие 3, и се така надоле, и сите сте на рамно... Поентата ми беше што не ви менува и многу се напнувате, а вие уствари и не знаете што ви била темата, а тоа ми е многу чудно...
Иначе ќе видите дека барем 60% од тука ќе имате 4ки или повисоки оценки, само ќе збориме на 12-13 јули... направи букмарк на постов и ќе видиш...
Добро де зашто толку се фаќаш кој што кажал? Па нормално е некаде ќе има препишување некаде не.Се‘ зависи каков тестатор ќе ти се падне. Кај мене не можеше да се дише од жената додека у училница до мене како што кажа ти се утепале од препишување и самата таа им рекла да препишуваат додека не влезе некој. Така да кој каква среќа си има. Очигледно децава имале..Него што викавте немало препишување, баш денеска 3 деца од 3 различни Скопски училишта ми рекоа дека се утепале од препишување...