Istiot problem i kaj mene druze ... 45 dena labradorce zlatno i grize nose i race ali ne se sekiraj so tek na vreme ke se smiri ... pozdravЛабрадорчето ми е старо околку 55 дена.Женка
Е сеа една работа јас знам дека си игра али кога некој ќе и приде и почнува да ја гали одма се врти и сака да го касне за рака или нога и ич не ми се свиѓа тоа и цело време ја карам.Мене некако поретко ми прави така,ама како да ја одучам од тоа??Прв пат имам ваков проблем со куче
Авидинот го врзува Биотинот , и може да створи недостаток, само заради тоа го споменуваат, некои препорачуваат да не се дава, инаку главната причина всушност се можни труења, ако не е термички обработено јајцето, а за морковите состојката е провитамин А, или КАРОТИН , кој и ја дава таа боја , портокалова на овошјата и зеленчуците вомкои се наоѓа, како на пр, тиква, морков, кајсии, шипинки и сл, и навистина може да го обои влакното, но тоа секако не е трајно. Мој совет за сјајот на влакното да му се дава некоја од витаминско минералните смески ( имаше една SA-37, не знам дали уште ја има, сега сум малку надвор од овие води..) и таа не е само добра за влаккното туку и за целиот метаболизам.Јајцата да го прават сјајно ама немој да претеруваш, живи НЕ се даваат(ради авидинот), тврдо варено теба да е и 1-2 неделно смее да му се дава....
Морков смее ама треба да избегнуваш ако имаш светло куче(самојед или сл.) зашо ке ти пигментира(ради незнам која состојка), ке ти стане портокалово
Јајцата да го прават сјајно ама немој да претеруваш, живи НЕ се даваат(ради авидинот), тврдо варено теба да е и 1-2 неделно смее да му се дава....
Морков смее ама треба да избегнуваш ако имаш светло куче(самојед или сл.) зашо ке ти пигментира(ради незнам која состојка), ке ти стане портокалово
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Brat me iznasmea:pos2: Zemi vrzi go i koga ke sakas da napadne odvrzi go:wink: :pos2::pos2::pos2:сакам мојот питбул да го научам да напаѓа кога ке му речам а он напаѓа све со ке види помош:nesum:
Stavi vesnik na toa mesto kaj sto vrsi nuzda...ke napravi nuzda na vesnikot...zemi go kuceto i vesnikot i iznesi gi nadvor da vidi kako go frlas...nekolku pati napravi vaka bi trebalo da svati pametni se tie...kolku se pametni duplo poveke palavi probaj.имам лабрадор стар 3 ипол месеци.нужда врши на терса на едно место ,ама како да го научам тоа да го прави надвор?го шетам надвор 1 час,а само што ќе влезиме дома трча на тераса да кења:nesvest:
Абе,а да ги оставите животните да си живеат како сакаат,да им ги одврзете синџирите,да им го соблечете џемперите...
Пуштете ги малку на слобода,како би се осекале вие ако некој ве земе и ве дресира...
Ви текнало некогаш дека можда,само можда,они не сакаат да ги замараат со:Лежи,мирно,оди таму,мочај ваму....туку сакаат да си искулираат малце..шо е работаа ја не знам...аман!
Здраво!
Имам шарпланинец стар 8 месеци и имеам проблем со него, многу е агресивен. Мене не ме нападнал до сега меѓутоа секој што ќе дојде во двор или поминува покрај ограда сака да го нападне.
Ве молам за совет
За да ја стекне навиката за вршење нужда надвор, потребно е многу често да го носите на прошетки. Најчесто по спиење имаат физиолошка потреба.imam cetiri mesecno pekinezerce sega go zemav i nemam golemo iskustvo so kucinja dali moze da mi pomognete da mi kazete kako da go naucam da gi izvrshuva svoite fizeoloshki potrebi na odredeno mesto?
odnapred vi blagodaram!
fala mnogu!!!!!:helou:За да ја стекне навиката за вршење нужда надвор, потребно е многу често да го носите на прошетки. Најчесто по спиење имаат физиолошка потреба.
Може првин да започнете со тоа што весник ќе натопите со негова мокрача ( за итни случаеви само, додека не се навикне само надвор да врши нужда и не цел да го потопите, туку само колку да го привлекува миризбата ).
Доколку некаде низ станот/куќата изврши нужда искарајте го и однесете го до кај весникот да помириса. Темелно исчистете каде што претходно се помочало за да не ја осеќа миризбата и пак на истото место да направи беља.
Како расте кучето, метаболизмот му се “нормализира“ и во ист временски интервал им се мочка/кака и сами ќе забележите кога му се јавуваат потребите и ќе го изнесувате надвор.