Драга Кајгана

kelesh

sperminator
Член од
20 август 2014
Мислења
72
Поени од реакции
138
ne znam kade da napisam pa zatoa tuka.
zbunet sum, ne mozam nikogas da sfatam zosto ne naiduvam na razbrani lugje.
dali znaci deka moderatorot e zapecen bidejki mi ja izbrisa temata za zapecenost?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Се може да се смени, само не можеш да им ги затнеш устите на луѓето.
Амин.
Не можам јас више Кајги. Стварно не можам со некои луѓе. Дојдов до степен да викам, а малце ми фалеше да додадам некој сочен збор.
Као демек они се зрели, оформени особи. Они ти се пропалитет кој во животот нема друга работа освен да јаде трици за било кого, али затоа нивните деца се светци. Никогаш не сум сфаќала зашо дотолку бе мораш тоа детето да си го фалиш, а тоа кутро, глупо е ко точак.
Скурчено ми е од фамилијарни дешавки, тоа ти треба лексилиум за да преживејш, а јас не планирам во живот да се трујам со такви срања.
Ми се одјаде од простота и самобендисаност.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
се сложувам со маја а и заеби божич, за таквите не постои госпо во психата и госпо го убиа во мене, хистерични и прости, само стап за нив, ми е гајле шо ден е, под нозе има да ги изгазам и да го бришам подо со нив

Џ

ЏинЏер

Гостин
Драга,
Напишав километарски пост.
Пред да кликнам Испрати мислење го прочитав.
Си реков „За жалење си пеер, не си ти толку лигава“.
И сега ќе одам да учам. Или нема. Ќе видиме.

Поздрав,
Од Роџер братучедата.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
30
Поени од реакции
37
Драга,

Не знам кој е попатетичен. Дали ја што на тролање ја потрошив вечерта, или тие што ме сфатија сериозно. Да, реторско прашање е.

Фала на пажњи.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
Денов ми помина некако многу споро, а сепак многу убаво. Секогаш е убаво на Божиќ, некако посебна е магијата на овие празници после Нова Година.
У моментов си ја слушам
И не, не сум у депре или слично него само убава ми е песната. Ајт отидов да висам над книгата, she needs me. :ljubove:

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.789
Се напраила дупка до прозоров у соба студи свири -10 е внатре. Облеков капа и ракавици пред компјутер, влага татко ми успан ме виде се прекрсти и си излезе. :pos:
Башка и ова коледариве ме заебаа драга, дојдоа само една фамилија цигани и 3-4 дечиња - останаа сите бонбони и мандарини, на толку месо денес уште ова ми требаше ќе поцркам.:kafence:

S

StormRage

Гостин
Кајг,
Шанкот ти е најдобра потпора, секогаш. Вечерва пак на исто место, исти луѓе, иста лоша музика, истата од 6 до 6 насмеана фаца извадена од некој џеб во јакната, како и скоро секое утро, истиот шанк на кој си пораснал... Дупката во која што се научив и направив, не е истата. Вкусот на џонито додека шета низ чашата не е истиот. Луѓето се се поразлични, а се е полошо. Се е како порано, само се осеќаш старо, со сила ја туркаш последната чаша, а цигарите се при крај.

Не, ништо не сфаќаш, не ти е јасно зошто е тоа така, зошто така функционираат работите, само знаеш дека никогаш не си се сменил доволно. Уште си истото тоа кое те направиле и истото кое мразиш да си. И никогаш не се помирив, само џигерот ми знае колку сум се помирил.
Џабе ќе го тупам...

I heard a joke once...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не знам кој го внесе зборот дејт во македонскиот јазик, ама кој и да е, одговорен е за моите оштетени очи/уши и мозок секој пат кога ќе го слушнам/видам/прочитам.
Нема подебилен интернационализам кој влегол во нашиот јазик.:jajce:
Го видов моменталниот хаштаг на Твитер што се шири и ми се запали главата.:yid:
И тоа вака болна, што ми требаше да го видам, да ти се плукнам од неукиот збор. :sakasuste::uzi:
А бе, а беееее....:boksix:

Утре ваква настината и болна треба да се сликам за лична карта. Феноменално, наредни 5 години на личната карта ќе делувам како Перса од некој виц. Генијално.:sramezliv:

Ај, отидов да пробам да спијам, јас ова чисто да исфрлам нервоза пред спиење. :Кезец:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Најистоштувачки ми е кога сум приморана да се смеам на нечии лоши шеги од култура. Не ми иде бре! Не знам фејк да се насмеам и готово. Апла приметно е. :jajce: Станете смешни и не ме измачувајте. :place:

Сите ветуваат диети после празнициве, а јас ветувам откога ќе ги изедам пакетчињава. Ќе ми треба дупло вежбање, ама АКО. Задоволството е побитно. :свиркам:

C

Castiel

Гостин
Kej

Божиќ е магично време од годинава...има нешто посебно во празников. Чист пример беше стариот мој. Затворен човек кој ретко покажуваше емоција. Но на овој ден секогаш беше различно. Традиционално секоја година навечер на овој ден ќе го отвореше старото шише коњак останато уште од време ќе се напиеше по една чаша и дур ја пиеше чашата почнуваше да ми раскажува приказни од негивот живот. Ги кажуваше некад со среќа, некад со тага. Во зависност од тоа каков дел од животот ми кажуваше. Кажуваше за неговото детство, за неговите другари, за неговата прва љубов, за неговото служење војска низ југославија, за работата по терените, за тоа како се запозналал со мајка ми, за дента кога сестра ми се родила, за дента ја кога сум се родил....ах како страшно ми фалат тие моменти...и солзиве не се толку страшни колку што ме фаќа тага кога го гледам шишето недопиено...кога ги гледам празните фотејли...кога не го гледам тоа лице...шишето ќе стои за кога ќе дојде време јас да имам деца....само што нема за мене да им кажувам прво....ќе им раскажувам за тоа каков дедо имале и дека треба да се гордеат со него...ќе пишував уште ама неможам веќе....

Kajgana Shop

На врв Bottom