Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Сатори

Гостин
Најмила,
денес го положив со 32 од 35 колоквиумот и ми остануваат само уште 3 пред да дипломирам. Кога ќе си дојдам дома ме чекаат реновиран стан и солидна работна позиција, а вечерва ми доаѓаат колегите кои направија да ги имам 18 најубави денови во мојот живот на гости за роденденот. Ја спремив тортата, се спремив сама себе и мирна сум си. Расчистив со сите заостанати емоции, се смирив со една добра пријателка и се си паѓа полека на место ... само ако знаеш да го спремиш пандишпанот. :)
Те бакнувам! :X3:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Времето си иде а Македонците како по навика уште си ги мерат... Отвораш тема Релација Скопје - Провинција и си помислуваш каков народ сме, ние шириме патриотизам, а уште се делиме на стари скопјани, нови скопјани, провинцијалци, а можеме да бидеме само Македонци кои конечно ќе поминат преку егото и ќе погледнат подалеку од својот нос...

Главата ми пукна денеска, мразам систематики т.е. фактографски предмети, ама што да правам, ај ќе помине и овој некако. Денеска ми тргна со кафиња и гости и живнав некако. :)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Znaes li ti koj feeling e posle cel den nepribiranje doma, nejadenje I pienje I grizkanje gluposti, da sobleces stikli da sednes na masa I da jades hamburger od sedmica?
Zena sum, ne treba da jadam ko vol. Who cares. Go the hell everyone :D
Uzivam u momentov so prepoln stomak :D

К

Кики.

Гостин
Драга,
пак јас... Сабајле ти пишував нешто друго, па за да си ги оттргнам мислите почнав да средувам по дома... и така средувајќи низ дома, конечно решив што да правам со сите плишани животинчиња кои доста време „живееја“ кај мене. Некои од нив навистина ми се многу драги и си имаме емотивна поврзаност, ама нивното време со мене помина и мислам дека треба да ги подарам на некој кој навистина ќе ужива во нивнотот друштво. Планирам да ги исперам и да ги однесам во дом за деца без родители и за деца со посебни потреби. Се надевам дека ќе им се допаднат и дека за момент ќе заборават на нивните проблеми. Ако ништо друго се надевам дека долго време ќе си играат со нив и дека ќе видам насмевка на нивните лица, барем накратко.
Сепак денот не е убав ако на крајот од денот не направиш барем едно добро дело.
И да потсетам затоа што многумина не го отвараат подфорумот за хуманитарни акции - да помогнеме за девојчето да не го изгуби својот татко:
Донациски број: 077 143 776 - за корисниците на ВИП Т-mobile 070/143-144
Жиро сметка: 300027000992592
Партија: 00992540
Комерцијална банка АД Скопје
Цел на дознака: За Игнатовски Ѓорѓи

Поздрав, Драга. :)

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Znaes li ti koj feeling e posle cel den nepribiranje doma, nejadenje I pienje I grizkanje gluposti, da sobleces stikli da sednes na masa I da jades hamburger od sedmica?
Zena sum, ne treba da jadam ko vol. Who cares. Go the hell everyone :D
Uzivam u momentov so prepoln stomak :D
Не ми прави вака... :'(

Он топик

Драга шо да ти кажам освен дека одвај чекам месецов да заврши да отидам на одмор,да легнам на плажа и гајба ладно пиво да пијам натенане...Ај уште малце..

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Insomnia, Драга моја...тешка insomnia
Ме мачат многу работи.
Како може мојот живот за сите да е совршен, а јас во него да не се чувствувам среќна? Што е тоа што ми фали во мојот совршен живот?
И како може за многумина јас да сум совршена, а за него да не сум воопшто добра?
Ме фалат оние кои не барам да ме фалат, а оној кој треба тоа да го прави постојано ме потсеќа дека не успевам да донесам среќа во неговиот живот.
И после како да спијам Драга....

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Драгичка...
Благодарност до VLJ за препораката за филмот Ondine...

онтопик - ја слушам новата песна на Северина, јаоооо
i taka

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Славев роденденче со најблиските од фамилијата и некои роднини.
Добив печатена блуза од Блок Аут, на поклони обично не се радувам многу многу, но оваа блуза е подарена од посебна личност, која заситува една моја посебна приврзаност кон бендов.
Си заминаа гостите, а јас седнав да читам нешто, полагам понеделник, последен колоквиум за годинава, па така летото може да започни. Смачено ми е од читање, некни на сред полагање ме мрзеше да размислувам па така си дадов за слобода 5 минути да си поседам со мирна глава, пред да почнам да пишувам, супер поминав.
Чекам две блиски другарчиња да си дојдат од странство, ми фалат филозофските муабети со нив до раните утрински часови. Лека полека, ја намирисувам слободава која допрва следува, само здравје на мене и моите кои ми значат, друго не барам.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Си мислам кога ќе ја имаме шансата?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
... најавна шпица.

8 Јуни, конечно фудбал.

... толку, следниот пат повеќе.

... одјавна шпица.

L

Ligeia

Гостин
Добро утро Драга...
Денес сум послободна па си оставив простор за повеќе читање и размислување.Размислував за својот живот,за тоа што претставувам јас како човек и како оние кои не се мојата внатрешност ме апсорбираат.Дали јас сум моќниот синдром на појдовна точка или сум толку минијатурна како познатите прости,литературни недефинирани три точки кои во нечија приказна се симбол на самиот крај и почеток на болката.
Знаеш што заклучив Драга?
Дека сум човек кој е силно заљубен во митовите и приказните но исто така сум и само жена која пати и страда затоа што кармата и' е единствената вистинска љубов која секогаш ја бакнува страствено а потоа ја остава вечно со скршено срце да плаче на подот.Се предавам како што се предаваат многу луѓе заведени во овој земен живот кој нуди беспрекорност дури и во хедонизмот,јакнев како силуета со сите манири и својства кои ми се подарени,ги користев до максимум а не бев свесна дека и возвишеноста и играњето на Бог се наплатува.Некој како мене тоа го разбира порано и се помирува со вистината,а некој сеуште додава перја на Икаровите крилја игнорирајќи го моделот на Дедаловите.И јас сакам да летам Драга,но сум човек кој сака инструкции а уште повеќе мудро да ги употребува.Затоа секогаш плачам и тагувам кога од средината на небото лебдејќи со своите крилја од висина ги гледам како паѓаат и умираат оние кои летале премногу блиску до Сонцето.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Пријавувам маратон. Кога ќе се забранат точаци во Македонија ја ќе положам. До тогаш кој сака може да ме најде пред зоолошка или во приватна 19, пошо дежурам како официјален спонзор на амсм и јавен презов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom