Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич денеска се исправив ко Декстер пред религијата. Мојот гуру одлета... Знаеш Кајгич,чуството на бришење на телефонски број на некој шо веќе го нема меѓу нас :(

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Драга се плашам од иднината а знам дека немам друг избор. :unsure:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,
Уморен сум, нозете ме кинат, надвор залади, а внатре топлооо, ти пишувам и мислам дека секој момент ќе заспијам.
И таман си мислам ме пушти малерот, денеска завршив порано и ај викам, таман 2 бидна, ќе ме собере мајка ми, по пат оп кај Белви пукна гума, ете ми шанса да пошизам. :D

заспивам...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Кајгич денеска се исправив ко Декстер пред религијата. Мојот гуру одлета... Знаеш Кајгич,чуството на бришење на телефонски број на некој шо веќе го нема меѓу нас :(
Ме расплака :(

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Имам моментална среќа,онака среќичка која е доволна да ме расположи.
Сосем малку сила во мене а многу обврски. Но се е добро кога добро ќе се заврши :) Имам нови темпери. Ме почести тато преска со нив:love: Сега мора да се пробаат истите.
И уште нешто први е денес да...November, please be good to me :pipi:
(кога веќе октомври нејќеше да биде.)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
Хипокритично е како луѓето се менуваат под притисиок. У принцип, пак сте овца и пак ве ебат. Само што овојпат е на работ на карпа и вие партиципирате повеќе давајќи отпор назад. Немам повеќе проблеми со илузии. По дефиниција тоа е човекот. И јас за некој час ќе сум клише, ќе порачам кафе иако не пијам, ќе гледам фудбал иако не обожавам. Почнувам да го разбирам животот.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Fever gone up by a degree over the day.Managed to take it down by 0.45 degrees via medicine.Alas, I don't know if I can muster enough to strength to hold out the sports class tomorrow.
I was exausted just by walking today, feels as if I'm falling apart.Still, basking in the warm room of mine never felt so good.Perhaps the cold feeling the fever is pushing up my back has an upside.
Further, I cannot go.Nor do I want to.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

малоно ми го разубави усраниов ден!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Драга, незнаеш како е да гледаш од страна, незнаеш како боли само да стоиш таму и да посматраш како оној што ти значи се на светот седи на страна со главата доле, а ти ја осеќаш сета болка и веќе неможиш да издржиш, а несмееш да се доближиш и не смееш да превземеш нешто. Само стоиш таму и ја гледаш од страна, ја гледаш со презир и омраза зошто не ти дозволва да направиш чекор, не ти дозволва да се ослободиш од болката. Кога пати таа, патам и јас. Некогаш болката е неподнослива, сакам да направам нешто, но не смеам. И секој ебен ден е ваков. Немаш појма колку се изгубив, колку го замразив светов, зошто само многу малку луѓе го гледаме светов од сите можни страни и се држиме братски еден до друг. Беда неможе да се долови и допре, кога си во неа внатре. Целиот свет за момент се стопира и слободно чекориш меѓу 7 милијарди човекови битија исти како тебе, а ти никој не го гледаш така. Не сме исти, не сте никој како мене. Имам потреба од бегство, од сите мали умови и сета проста маса. Неможам никој да ги сфатам, што ли се дешава во светов, со моите, со мене ?? Зарем прифаќате да живеете во лага ? Мојата искреност прави да бидам омразен, а јас само кажувам како што е. Зарем толку лесно се предавате и потпаѓате под влијанието на оној што ве лаже ? Знаеш дека те лажат, секој ден е неправда, а само така стоиш и не се противиш на тоа. Можи така пишано било, да летам кајшто прети се, да светам кајшто сите слепи се. Не ни сакам да се идентифирам како припадник на целиот човечки род, затоа имам и испади. О, да јас сум искрен и го кажувам во фаца, ја согледувам баш како што треба. Сакам само да поможам, а сум погрешно сфатен. Сум чекор пред сите и никој неможи да ме излажи, а сите лажат да знаеш. Сакам да преќутам, но толкава неправда е премногу за мене. Ма и колку да сум изреволтиран нема да смени нешто, само повеќе ќе ме напни. Толку плитки умови, па не е чудно некој со нас да си игра, владата треба да се плаши од народот, а не обратно. А се дружат и со тие што ги пцујат, си бодат ножеви во грб и не им е грижа, немаат веќе ни вредности ни норми во себе, епа џабе деца христијански, кога ништо од тоа не почитуваат, а јас атеист па плукај по мене. Епа драга јас имам почист образ од нив и чиста совест, а ме мрази зошто му кажав се во лице, а не дозна преку никој друг, треба да ми се заблагодари, а не да се прави ко да не сме биле никој и ништо и да ми сврти грб ко сите, не дека требаше. Најдобар другар ли ќе ти биде оној што нема ни роденден да ти честита, оној кој ти вика здраво, па ти боде нож во гради. Да, во гради, не во грб.. Не сум добра личност драга, воопшто не, но барам правдина и делам правда. Не прави она што не сакаш да ти прават, а некои што не заслужуваат ваков однос од мене плаќаат за други. Но, не е до мене. Кога неможиш да седиш мирен, кога неможиш да го прифатиш поразот кој ти е неправедно наведен, неможеш да се сконцентрираш на добрите ствари во твојот живот, а ги има многу малце. Мојата борба не смее да застане, подобро сам од колку со сто ко нив лажни. Сум се што ветив, а тие се што не се. Навистина неможам да издржам како дел од вакво хаотично и испревртено општество. Ебете се сите, сега кој е следен ? 2+2=4 само во тоа верувам и во ништо друго. Ми треба излез, инаку ќе пукнам. Идам контра на светлината и мракот, всушност нема ни горе ни доле, а се е ебиветер. Јас сум болен или тие околу мене, оти едно сум сигурен - не сум како нив, не сум со нив и сум со мал дел од тебе ! Немам веќе време..
All this things I hate !

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Еее мала уште малце 1000 странички... какви ли глупости се имаш само начитано... :rolleyes:

На моменти ме фаќа паника искрено, ама... само на моменти.
Осеќам утре ќе е тесно...

опција 1: гледање серија;
опција 2: учење цела ноќ;
опција 3: легнување уште сега.
По извршеното дисконтирање утврдете која од опциите е најприфатлива.

Ајт.

К

Кики.

Гостин
Драга,
напад на паника... Што е со мене? Не сфаќам.
Еве ти една песна што ме смирува денес.
Поздрав и уживај.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193

"Верувај ми беше тешко детството - но сепак убаво, не би го мењал за ништо правејќи ме дете лукаво... да можам да се извлечам од жива кал, да избегнам секаков удар, да бидам голем - а мал!!

Да Драга многу е убаво ќе слушнеш од некој мил : ,, Те сакам,, Ах... :love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom