Хеј бејб....тиња шмек...онаков уморен знаеш!
Драга Кајгана: Ооо Шмек...нели ти здосадив бе?...нели немаше да ми пишеш! Не можеш без мене бе...не можеш! А зошто тиња шмек?
Да бејб...тоа е вистина. Вака така...си дел од мојов живот. И не можам целосно да ти раскинам! Тиња шмек...па шознам бејб без врска!
Драга Бејб: Ајде ајде...мора да има нешто...не може од онака!
Па не знам бејб...еве пред два три дена завршив со испити за оваа сесија! Нешто се положи, нешто се падна...како и да е...со август/септември не му ја мислам за факс. Како што завршив одма почнав да работам!
Драга Бејб: Ооо честито, плати да редиш? Каде и што работиш? Дај да погодам....жиголо во јавна куќа!
Ха добар обид бејб! Но сепак...не! Работам у Томче Софка на шанк. И да ти кажам има работа и тоа доста. Еве втор ден денес. Фул беше со работа. Постојано миење чаши, правење кафе, точење алкохол! Све...башка топло у курац!
Драга Бејб: е добро де Шмеки...па сепак тоа е кул работа, лесно е се забављаш!
Абе остај...журки! како да не забављам! Се забављам ич. Ич не ми се работи...затоа е и тиња шмекот. Али јебига...мора да заработам ако сакам на одмор да отидам. Веќе 5 година по ред работам вака сезонски по кафичи, ресторани! И искрено ми е здосадено! И си викам...куров ми како немам сега у мене толку доволно за да отидам на одмор! Али ај сеа да не се жалам ко пичка!
Драга Бејб: Абе па ти...ок е! Нормално! Сите праиме жртви!...ти сепак мисли си на парите шо ќе ги заработиш! И одморот! А каде на одмор?
Па бејб...тоа е сложено! Не знам. Не знам ни кога ни со кого! Знам со кого сакам! Ама се зависи од околности дали ќе се погодиме!
И така бејб...абе има моменти коа сакам да се исплачам знаеш! Све нешто некои борби водам у животов! И преку кур ми е! имам 23 години и треба да уживам! Станувам се посериозен и посериозен! А у суштина не сум сериозен. Ама ете! Често се замислувам за животов у задње време! Онака обично на тераса...уз кафе! И мислам што правам јас, мислам на пријателите...на љубовта! И си викам...ма не знам ни ја шо си викам! Знам дека сега е 4 и 13 минути и јас си правам муабет со тебе (читај со себе). Делувам ко да немам другари! А имам куп само сега во ова време немам на кој да се јавам. Треба да ги будам, а не е до толку зорд! А страшно ми се разговара со некој! Како и да е....ти си секогаш тука! Иако ова ќе го споделиш со уште некои рандом форумџии коишто појма неам за нивните животи. Освен за некои!
И знаеш што?....ми олесна бе малку дур штракам на тебе! Знаеш?
Драга Бејб: Абе тебе секогаш ти олеснува коа ме ШТРАКАШ!
Море да знаеш како ми се штрака!
Инаку бејб....светско почна а! Гледав две утакмици само. И искрено ова првенство нема баш да го изнагледам убаво...баш поради работата! Али то је то!
Еј....одамна те немам вака распишано! Има шмек во ова што го пишав?...
Драга Бејб: Секогаш бе бејби
Фала бејб! Лека ноќ! До следно пишување...остани ми шмекната!