Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Драга, ќе ми фали UniqueGirl, кој ќе не занимава на форумов? :(

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Драга,
Како што реков сабајле, си го изедов.:toe:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
ДК...

ОВА НЕ Е ХУМАНО!!!

ПМС и вадење пасош НЕ ИДАТ ЗАЕДНО.

За да го сфатиш Шекспир што мисли со тоа Something's rotten in the state of Dennmark, закажи за да вадиш пасош. Трагикомедии.

И така, веќе една недела си ги тренирав нервите (оние што поминале низ тоа ме научија) за конечно да се појавам на местото кај што преку ден се вадат документи за идентификација, а навечер анонимци го работат најстариот бизнис, и the show has began.

*без навреди на малцинствата во Македонија*:

Влегуваш, и неколку метри пред самиот влез те обзема неодоливиот мирис на овца! Просто, уживаш. А на Владата сеуште не им текнало да стават задолжително бањање при поднесувањето на документите. Влегуваш ко изгубен Германец, се бараш на списоци, и те нема! Конечно се снаоѓаш и чекаш на екранот да се најдеш себеси, и одеднаш настапуваат десетте минути на радости, кога те има на мониторот, и сите те гледаат и посакуваат да се како тебе. Се чувствуваш како Холивудска ѕвезда. Само што...

Не пишува пред која врата треба да дремеш. Е тоа е проблем. Почнуваш да ги распрашуваш надлежните, кои ти викаат да се обратиш на Шалтер 19, кој патем, не постои. Одиш, од врата на врата, се социјализираш и шириш познанства, и конечно наоѓаш кај си. На среќата и нема крај. До тебе стои ретардиран тип кои си ги лигави ракавите и му тече секрет од носот кој му навлегува во устата, жена со бебе што плаче, постара жена која ти ја раскажува најновата епизода на Шехерезад, друга постара жена која ти вика да не станеш дроља ко Аху, манијак што зјапа во твоето деколте и ти го поставува прашањето "Ти го имаш на ФејсБу'"? со неодолив прекумостовски акцент и исфрустрирана жена со маж кој во слободно време го тепа и која ја крена цела зграда во воздух. Првите 3 саати си во состојба да сечеш вени, додека им даваш координати на "свежото месо кое незнае да се снајде", а после се заебаваш за се околу тебе, и сакаат да те избркаат затоа што прашуваш "што му го прават внатре, му го варат ли чајот?" или "а да мењам презиме да ме пуштат преку ред?" но тоа се оние интересни моменти кога нешто околу тебе се случува, чувствуваш некаков прогрес.

Оние пак, кои ги нема на списокот се должни да го информираат info call центарот, за кои што никој нема слушнато, незнаат кај се наоѓа, никој не бил таму, и надлежните не се информирани затоа што тоа е приватна агенција која го добила тендерот на нашата Влада. Уживаш во секој бесценет момент.

И додека чекаш, како што напоменав, има некаков прогрес од типот на "му го нема 'артија", "прИнтерот му се расипал" и слично. Кога, доаѓа кулминацијата - излегува уште еден он оние, дваеспетзарезседамнаес, со мало ливче со него кое се обидува да го прочита, а ти викаш дека ќе почнеш и во Господ да веруваш ако го прочита твоето име, и одеднаш слушаш...

"Н...Н...НЕМА СТРУЈА!"

Веќе не ти се ни плаче, туку се смееш како надуван. Слушаш пцовки, како на следните избори нема да се гласа на актуелната власт и гледаш дека 90% од луѓето околу тебе голтаат диазепам како да се обични бонбони. Тоа е едно од оние чувства што не се опишуваат.

А не пак чувството кога конечно влегуваш во клаустрофобичната база! Подобро е и од оргазам! На сликата испаѓаш со тупа блажена насмевка, зошто во истиот момент свршуваш од среќа! И конечно, готово е, завршено е, нема да се повтори пак...

Почнува да ти недостасува атмосферата.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Пер
Оти се е обратно?
А?
Еве нема да ти се жалам оти ме болат нози, оти не ми се испаѓа а ветив, оти не ми се исполнуваат основните желби стануам емо, оти има срање музика на ТВ....за ништо не ти се жалам, само кажи ми оти се е обратно?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Што ме сада тражиш
поред них толико
где си била кад сам био...втора годинааа....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Многу грдо се осеќам. :( Мислам, за утре. А иначе вечерва си ја поминав мерачки со пивце и тако чипс. Многу пиво и уште повеќе тако чипс. Не можам да дишам. :icon_lol:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Кајги... 200 пати пишав и избришав ко почетниче сум некое, преубава вечер, прекрасни моменти итн, посакувам цела вечност да ни биде таква. гушка:

толку, пред да се избришам пак

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Драга Каиганна

ПРВА! :icon_bigg

Гуд најд

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кејс, деновиве слабо те гледам! И следниве неколку исто ќе биде.
Навратувам само да те ѕирнам и да се апдејтувам со новости. Но бидејќи ги нема, останувам со ококорени очи а празни мисли.
Настинав!!! Зошто баш сега?
А да, се спремив за еден многу важен ден во животов.
Се надевам дека сè ќе биде како што треба.
Бегам ја.
Гладиус.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Какви 24 часа беа ова... омг... :salut:

Член од
17 март 2008
Мислења
77
Поени од реакции
2
Dragaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ma neznaesh kolku sum srekjnaaaaa i ne sum ni svesna ustvari shto se mi se deshava,ama ako...uzivam...ubavo mi e....ne se zakam,si srekja sum Pak,zamisli :nesvest: i ostaj toa,nego ushte poishe mi se vrakja:wink:
E taka da si znaesh i u sluchaj da me nema,ne me misli,uzivammmm dragaaaaa,vreme beshe:vozbud:
Ajt so zdravlje,utre me cheka ruchek so "osobata" i treba da se stanuva:pipi:

N.:back:

P.S.And this is for u-thank u for your exsisting in my life :wink:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
If you don't eat yer meat, you can't have any pudding. How can you
have any pudding if you don't eat yer meat ??

:)

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Драгана,

Ти текнува на "некои луѓе се живи само затоа што е нелегално да ги упукаш"?
Епа да. -.-

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom