ДК, времево е мизерија. Се осеќам како да сме при крај на септември, а не јуни. Облачно, ладно, абе каде по тренерки и пак да студи, само по шорцеви шетавме ова време.
Дали зборувањето со самиот себе се смета за нормална појава?Јас го сметам тоа за нормална појава.Дали може некој да ми даде дефиниција за тоа што е нормално? Јас на пример за ненормално го сметам тоа што сите се смеат како ненормални на некој кој си зборува со самиот себе, тоа покажува дека тие немаат ни грам доза човечко разбирање.Што ако тој човек кој зборува самиот со себе си има некои проблеми во животот, на кои не може да најде решение и решил да си ја олесни душата со тоа што ќе го пушти гневот да „талка“ преку зборовите, кои секако не може на еден човек да му ги довери зошто светот е полн злоба и ненормални луѓе?
Многу работи што ги сметаат луѓево за нормални во оваа држава всушност се ненормални.„Copy-paste“ синдромот ми е најомилен во оваа тема - едноставно сите мора да се облекуваат како што се облекуваат нивните пријатели, сите мора да зборуваат на исти теми како што зборуваат нивните пријатели, сите мора да прават сè едно исто како што прават нивните пријатели.Јас тоа го сметам за ненормално и за показател дека луѓето немаат свое „јас“ и дека лесно се потчинуваат на стереотипите и на други лица.Дури и обраќањево на темава е на еден начин виртуелно (нереално) обраќање со самиот себе, дали тоа сите тука нè прави ненормални?
Аиии колку се досадни овие дебиливе со тоа дебилните постови како тоа чипсовите имале повеќе воздух отколку чипс у натре.
Ало дебилу, ја добиваш истата грамажа на чипс што ти ја пишува на опаковката, ако ти се јаде многу земи поголем чипс а не од оние малите кои што ти прават илузии на мозокот пошто се надуени и со тоа тој се ориентира дека се полни скроз.
Дебилот не знае дека доколку го нема тој воздух ќе јаде прашкест чип,. битно е да се напише пост и простата раја да му шибне 20 лајка.
Денес една ми се јави да одам на интервју за сметководител. Не знам како успеале мене да ме изберат кога две години никаде не сум аплицирал, а и најтрагично е што немам економски факултет. Додека сум тука можно е и за гинеколог да ме побараат.
Драга, мразам предрасуди.
Го мразам тоа што некој заклучил дека јас не гледам фудбал и дека се фолирам, само заради тоа што сум женско.Па уште и ме убедува...
Гледам некои си вести случајно, и моментов: Го седнале Коце на некоја веспа, нешто промовира, рекламира шотијазнам, и сакаше да се направи фраер демек малку гас ова она, тргање нагло ќе ги испогазеше новинарите околу него.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.