Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Да живее Први мај ден на трудбениците
Да живее Втори, Трети и Четврти мај ден на Службениците
Да живее Пети мај ден на кафе муабетите во администрација.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кајгано замисли сите денови да беа како Први мај.
Први мај, ден на трудот а сите одмараат.

Аналогно на ова на 8ми март сите да си ги тепаат жените на пример а ? Или 1ви Април сите да го поминеме денот на локалните гробишта ?
Не иде малце не ?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Денеска за први мај стварно убаво си поминав, си прошетав низ моето Скопје, си се мезевме....., па како дел од тие јадења што ги правевме неизбежно беше и една кајгана:)

Се сетив на кајганава, па послужи се... :):D

Кајгана готвач -Кајгана by Sungerot Bob on Кајгана форум

4.jpg

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Помина и мајов драга моја виртуелна пријателке. Малку порано го завршивме ние, но мораше така да излезе, си поминвме убаво, јесте но како оној минатата година нема шанси да ми се повтори.

Неам слики од скарата, само од огнот како го палевме.. небитно..

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Драга Кајгана...

...месецот ќе ми биде напнат. Многу и тоа...
А не ми се работи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
се изнаспав за прошливе две недели :cuc: едвај го чекам викендов да се видам со една твоја форумџика #хехезнаекојаепозз

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Кога го читам постов, нема фејспалм на светот кој би го опишал одговорот.
http://forum.kajgana.com/threads/Драга-Кајгана.36778/page-2451#post-6583708
Најверојатно форумџијата е хај, па не знае дека во некои фирми се работи секој секој ден. Или па работниците од 30 дена во месецот имаат преку 30 работни денови (раб.ден = 8 ч.)
Добро сега, можеби братот живее во некој розово-портокалов сон каде што ружи цветаат и се се јаде. А за способноста......тоа е друго.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Мајов ме потсети на една шведска хуманитарна организација за која ми раскажуваа пријателите додека бев минатиот месец кај нив- називот и е Мајски цвет или цветови - не сум баш сигурен :Majblomman- Тие организираат двенеделни кампањи продажба на хартиени цветови кои ги набавуваат замислете од Кина и преку училиштата, учениците ги продаваат , а со заработените пари ги потпомагаат децата од бедните семејства.
Сето тоа би било добро, но доколку не се искористуваат децата- бар јас така мислам - Не е во ред да гледаш деца низ улиците кои те молат да купиш „цвет„.:facepalm:Децата треба да трчаат, шетаат да читаат и да се развиваат, а не да собираат пари. И сум против таквиот вид на „хуманост“ каде за нечија сметка се искористуваат деца.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Гледам скоро се работи денес, па дури и маалските продавнички. Мило ми е шо се помалку се слави денот. Оти секој ден можеш да направиш скара де.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
^Сунѓерот боб од „Патот до кенгурите„ и Адријана од кеш кеш нема ништо друго видено. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom