Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Ми се чини има тема за ова ама еве тука ќе си изразам револт пошто не ми текнува на името.

Што е финтава што здрави прави особи лажат за бедни 30 денари?

Прва случка ми беше навечер ми бара 30 денари вика онаму ми е колата ми требаат за бензин.(Очигледна беше лагата ама си велам му требаат повеќе отколку на мене)

Денес иста случка прво бара од едно девојче кое му даде, после 5 мин случајно се најдовме на исто место и истата приказна со една баба која продава цвеќе и очигледно нема ни за неа па му кажа дека нема.

Во двата случаи се работеше за различни особи, но очигледно е дека се работи за истата шема.

Две работи ме интересираат.(се работеше за мажи во двата случаи можеби 30+ години колку што можев да забележам здрави прави)

Дали навистина постојат луѓе со толку мала самопочит па од девојчиња и стари баби да бараат 30 денари?
Дали ако навистина им требаат тие пари е толку тешко да се биде искрен?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не можам да им се наслушам на новиве слушалки каков звук вадат пууууууууууууууууу, на А. му викам тапацирани се горе на обрачот, вика за тие пари шо сум ги дал кожа требало да биди тоа :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Погоди каде за први мај..... во моето мило Скопје:):love::vozbud:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Драга, @Донев нема да добие лајк од мене уште некое време.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Драга Кајгана, торте едно:X3: :D
Први Мај, денот после триести Април всушност денот пред втори Мај, денот кој погрешно е разбран во земјава каде цел нормален свет излегвит надвор протестират или има демонстрации за зачувување и унапредување на правата на работниците или во превод интернационален ден на работничките права. Е сега пошо ние сме големи сезнајковци и покрај останатото не биват во исправање криви дрини утре сите так ќе се бувниме на скари, на кафиња.. дента кај шо морат да се изнајајш зш во другиве 364 дена немојш то да го прајш.
Шо знам јас од кај испаднав од негде нигаде јас во оваја тема остај то знам зш дојдов се сеќаваш пред некој ден за Номасон шо ти кажвев онај изветреанион партизан, е денес напрајвме дискусија го растурив ама не признават џабе, ех бе Налче бе песу стар.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Драга, синдикатите и сите тие штрајкувања сегде низ свет се најголемата глупост. Само славење на први мај е поголема. Да, цел нормален свет работи и зема плата, оти толку е природно да си продадеш саати од денот за плата со која ќе си купиш шо сакаш.
Гугл ги плаќа практикантите по 4-5 илјади долари месечно. Beat that, сојуз на синдикалци. Ама па тие практиканти не јадат скара и не се борат за повеќе слободни денови.
И за какви права зборувата, да не робови сте на фирмата? Ако не ви се допаѓа, вработете се на друго место. Ако сте неспособни, тоа ви е проблемот, а не правата.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Дојде и први мај, денот на трудот, или како што кај нас е познат, денот кога наместо во кафана се опиваш во природа.

Josef K

трагач
Член од
4 јануари 2014
Мислења
193
Поени од реакции
690
Драга виртуелна пријателке,

Ја обожавам меланхолијата што ме обзема додека преку прозорецот од мојата соба ги гледам светлата на градот што тоне во ноќта.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Само ја можам да успеам да се разболам пред шетање.....

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Добро е, не ми прекина батеријата дур ги испрочитам сите овие пропуштени ДК страни ... Неам ништо екстравагантно да кажам, па само ќе се надоврзам на горен пост за работниците и слично. Реално, ако човек е во првата половина од денот на работа, кога истовремено е и единственото работно време на повеќето институции (болници, социјално, служби, агенции, ујп, факултети), а кога ќе се врати не знае дали да спрема јадење, да се грижи за децата, да потсреди во домот или одмори, тогаш да, нешто не е ок со системов (бар кај нас, не знам за другите земји).

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Не мора да биде некој празник па да чекам да се соберам со друштво.. Мене не ми треба причина за славење. Мене секогаш ми е посебен.
Ме чудат луѓево што мора да чекаат некој празник за собирање. Да јадат и да пијат. Не може да се случи на некој посебен ден?
После напорен и убав ден речиси и едвај стојам на нозе би било добро да се вивнам во постелата и да уживам во ноќта.
Ама.. денес слатко се смеев.. Добив и поклон од мајка ми. Сакам изненадни поклони. Скромни.:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom