Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
S

StormRage

Гостин
Кајг, грозна слика.

Онемен, коските се тресат, толку галама, а само тишината продира. Ако отворев уста ќе исплукав жилети, рикаше огнот во очите. А сепак, во тој ходник стоев по втор пат со крвави раце... Татко ми ги предупредува сите да не ме чепкаат... И не требаше. Премногу луѓе отидоа во парадоксални ситуации, а ова беше дури и премногу. Вечерта едно, сабајлето новиот ден го открива лошото лице. И пак, пак седам во тој ходник, устата ми е тастатурата, а само тука можам да се испукам. Не требаше вака, но можеше и полошо. Е оди најди ја светлата точка во црнилото околу мене, јас ја гледам, ја гледам на тоа што уште откуцува, на зелената линија. Надежта ипак постоела во мене, некаде, таа истата која некогаш ме уништуваше сега ме одржува при себе.

Вечерва ноќта ќе ме дружи, зошто кога ќе поставиш прашање ќе се одбие од ѕидовите и ќе знаеш дека одговорот е залуден. А кога има некој, можеш да слушаш само бесмислици. И пак, пак сфаќаш дека се е бесмислено и овој ебан живот е бесмислен, a најмногу е тоа едно „Зошто?“ .

still, those headphones keep me from remembering... and let me drown in the night.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Ако на Шител нема платена политичка предизборна реклама тогаш има филм снимен пред 10-15 год. Е тоа е поболно, колку сме назад со премиерата на филмовите. Пред изборите во 2022 год ќе го даваат Jack and Jill со најава како урнебесна комедија со некогаш популарниот Адам Сендлер. :cool:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
Колку не иде... дури да се чудиш! Дури ни времево не сака. Си идеш накај дома по тмурново време и се молиш дај бе истури се да ме направиш жива вода да ми се распаднат алиштата на мене да ме одбегнуваат луѓево кога ќе ме видат, ама не како за инат само тогаш нема дожд.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Ретко кој имал можност во живо да прошета по Амазон (онаа непроодна џунгла покрај големата река)
е ама може бар на слики да видите како тоа изгледа во темата( е она КЛИК,незнам како го правите) за болниците во Македонија.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Здраво,

крш сум, едвај мрдам, здравје остаив у сала, грлово ми чури, глава ме боли, се осеќам како да сум изел бејзбол палка у тил, мртво ми е, да ти ебам среќата никаква, жал ми е, криво ми е ептен.
Јеби га.
Глеам бокс.
Ај чао.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Емотивно истоштување level комплетно не сум способна да имам емоција во моментов.
Ваков ладен емотивен туш мислам дека никогаш немам доживеано.
Онака баш празнина.
А утре цел ден ќе ми биде држ го Маро гајтанот.
Уште ми се во глава момците, уште ми се во глава нивните разочарани погледи и наведнати глави и не можам тоа да го преболам. Таа болка и разочараност ми го скршија срцето, не можам да се соземам...
Прекрасни момци со срца огормни ко планина. Е тоа се Вардарци.
И нашол некој да ги омаловажува. Ми се згади.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Што и да кажам џабе ќе биде, тие што бевме знаевме што се случуваше од рипање и радост на крај дојде да сме сите ко попарени и уста да не можеме да отвориме.

Измешани чувства за денов имам пошо можеше да заврши совршено....

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
Хмм само што бев награден со трофејот "Староседелец"...тоа значи дека веќе 3 години сум на Кајгана :)

Иако сум тука највеќе за мајтап и дали 20% од мислењата ми се конструктивни коишто допринесуваат кон некоја дискусија .. пошто повеќе сум сеирџија на форуми, видов во овие 3 години дека на овие форумски простори има многу интелегентни луѓе со многу конструктивни, интересни мислења и пасија за тоа што го пишуваат.

Па да се надеваме на здравје и уште 3 години сеир со тебе Кајгано

Позз ;)

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Да не бев престината ќе излезев на дождот и ќе шетав, ќе шетав...
Сакам дождливо време, сакам чај од јаболко и цимет и мај бест фенд до мене, ми фали многу, некогаш дури премногу. Ама со ова дождливото време се осеќам ко да сум кај неа во Лондон.

B

Blade Torch

Гостин
I dont usually сретнувам полжави , but when i do - 3 у еден ден.
Е сега , еден од тие три малце прекасно го сретнав(n). Sorry buddy , ама мрак беше , што да правам сега :(

Замисли го адреналинот што мава во бавното полжавче кога шета по мрачни прометни тротоари . ОПСТАНОК : епизода број 666 :eek:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
После ова што се деси со Вардар,немам желба за гледање никаков спорт,ваљда до утре ќе ми пројде,или пак не:place:.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Здраво уште еднаш,

ова не се дешава, не не, нема шанси, не верувам. :eek:
Во време кога Вардар пишуваше историја, кога цела Македонија трепереше пред малите екрани, кога 7.000 навивачи се тресеа во Борис Трајковски, на форумот шок...:вонзем:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom