Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Еден глупак за веста за смртта на Тито Виланова на твитер напишал: Тито не издржа без Јованка. :facepalm:
Овие твитерџиите освен компјутер ништо друго не се виделе. Премногу искомплексиран народ, иако во живо не знаат да сврзат два збора таму имаат 20к твитови. Може и кога се во вц од мобилен пишуваат. :icon_lol:

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Драга Кајгана,
денес се изглупирав на големо. Сега мислам дека ќе потонам во земја.
Ќе одам да се треснам од ѕид.

Многу среќа и мафини(мојот заштитен знак),
Резил-Квин

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... нешто што по малце ме иритира, а иако е застапено и на форумов во мали дози, ќе се задржам на глобалното размислување на просторите во нашата држава, базирано на она што го знам од мислењата на мои пријатели и познаници. Постојат многу луѓе кои насекаде исмејуваат политика, се незаинтересирани, не сакаат да зборат за тоа и викаат дека нејќат да читаат ништо за истото. Све тоа би било океј, се додека истите утре не би викале "ова е срање, срање е државата, срање се политичарите, катастрофа е кај нас, овие се вакви, оние се такви". Според мене, таквите немаат право да се бунат (барем не за секој детал што не им чини, за поситни работи секако дека може). Јас не викам дека треба активно да учествуваат у политички дебати и дискусии или слично, али не мора да скокаат по секој таков што го прави тоа. Самиот концепт на една зрела дискусија те развива како човек преку меѓусебни аргументирања и надополнувања, како и информирањето за истото, а ти не можеш валидно да ги презентираш своите ставови на една тема, доколку претходно си викал дека не те интересира истата. Колку што си активен у добро, толку треба да си активен у лошо. Пак ќе земам пример од Римјаните, каде колку повеќе уживаш во мир, толку повеќе одговорност имаш во војна. Кај нас од сите што скокаат ко петлиња кога не им чини во лошо, во добро речиси никој од тие не се интересира и пљукаат чим го прочитаат зборот "политика". А под политика во НИКОЈ случај не подразбирам само она што се случува на нашите простори, туку сите новости на политички план насекаде во светот за што читаме секојдневно. Да не бидам погрешно сфатен, во никој случај не иницирам на зголемена политичка активираност. Јас самиот лично воопшто не сум инволвиран во истото на ниеден начин, не сум политички активен, не сум толку заинтересиран општо за таа тема, а и не ни планирам да бидам во блиска иднина. Али никогаш не ни критикувам никого во таков поглед. Доколку пак се најдам во ситуација да критикувам, ќе се осигурам дека претходно сум се информирал за истото и сум ги презентирал своите ставови некаде, наместо да ме нема нигде, а после ко од пушка да кревам врева за нешто што не ми чини.

Ова мислење го давам како еден тип граѓанин-спектатор кој од страна разгледува што се случува, без никакви политички мотиви, ниту пак потреба да иницирам нешто конкретно, туку само истакнувам нешто што навистина не ми се допаѓа. Мислам дека ме разбираш :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Единствено нешто поразочарувачки од фактот дека е вторник, а ти цело време мислиш дека е петок, е да е петок, а ти да се осеќаш како да е вторник. :tapp:
Додуша сакам да дојде вторник, нешто барем да ме израдува. Убав ден ќе биде овој вторник, да не речам најубав. :pipi:
И одвај чекам утре да дојде, да идеме на Вардар, делириуми да се дешаваат.

Криво ми е само за една работа во животот. Луѓето мислат дека ако си мирен и не се буниш, дека си будала и глуп, дека имаат право да ти се качат на глава и да го злоупотребат тоа т.е да се зајдат. А во моментот кога ќе застанеш на нозе и ќе држиш до себе, одеднаш ти не чиниш, одеднаш ти треба да срамиш затоа што имаш некое достоинство и затоа што не ти паѓа ни на крај на памет да се погазиш самиот себе. Ама тоа не важи, ако кукаш. Ако кукаш и се жалиш - се ти е оправдано и сите мислат колку си “греота“. Тие што не кукаат насекаде, тие што си држат некои работи за себе, на нив не им се важи, на нив никогаш не им е тешко бе брат, што ти е, само тие што кукаат и се жалат, само тие имаат емоции... Е драга, драга, да је среЌе, живот не би био педер, али му се неЌе...

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
Додека бев средно, секоа година имав по некоја цимерка матурантка, и кога ќе дојдеше воа време, се сликаа, учеа за матура, и владееше некоа атмосфера дека ги чека поубав живот, факултет ово оно... лани јас бев матурантка и интересно ми беше, очекував исто како нив, дека ме чека факултет, други обврски, едно друго... и сега си седам, листам огласи за работа, по некоја лекција, и си викам - да ми се вратеше лани воа време, ќе бев може поспремна, подобра, ако знаев дека вака ќе биде, дека како растиш животот поголеми сопки ти праве.:LOL:
aма шо е тоа е, да сме живи и здрави. Додека има на кој да му ги кажиме маките и да се насмејме, здраво да се сакаме и кога ни се плаче да си поплачиме, арни ќе сме.. :vozbud:

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Драга,

Рики после интервјуто за ББС мисли дека може да го препороди светот и мисли дека све функционира како што треба без превари ,преваранти,маски итн.(ист сум),арно ама најголемата човечка мисла дека сите сме исти.Да сите сме луѓе,ама ниту еден од нас не е ист со некој друг,затоа сме посебни.Така да луѓето се делат на луѓе кои што признаваат грешки, не признаваат грешки и луѓе кои што се толку глупи што не сфаќаат дека прават грешки ниту еднаш во животот(е вакви има во изоболие во нашата ни држава, и тие се погоре на сликичкана со трите дрва).Дојдовме на дереџе еден партиски митинг да е поважен од најголемото кошаркарско дерби во Македонија.И никогаш нема да поддржам ниту еден од кандидативе што ни ги нуди државава,затоа што народов не знае што сака.Ние уште не разбираме дека треба да им ги соопштиме нашите барања на било која партија и таа да се води по нив, а не они да си прават програмчиња што мене реално ниту една од нив не ми фаќа око нит гледам некаква добра иднина за мене во истата.Јебала те политика,народот е глуп тие се паметни.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Picture 1533.jpg Picture 1534.jpg Picture 1535.jpg ОФ, МЛАДОСТИ МОЈА.........
ех,какво ли имале чуство оние наши печелбари за кој пееше Никола Бадев, а кога ќе се врателе од туѓина после половина век.
А такво чуство и јас осетив денес. После точно половина век влегов во куќата-одајата во која сум и роден.Сосем случајно.
Еве кој сака и како да ме најде.Тоа беше 8 год.пред земјотресот во оваа куќа на ул.Савска бр.12 - имам и слика тука пред неа.
Улица Савска е онаа каршија државната болница,инаку газдите беа „Галиќ“. Кога поминав таму гледам ја рушат.
Колку сега ми се чинеше собата мала или јас сум бил тогаш мал. И се сеќавам како беше и тогаш наместена.Еден шифоњер и два кревети од оние железните со пружина,со бели цевки со пауни на слика,ги има се уште некаде а и јас чувам еден во подрум.
Пишував за оваа куќа во спомените за земјотресот,е тоа утро баш вака се отвори тоа ѕидот-падна кон надвор и сонце не огреа.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Пред неколку месеци, можеби десет... донесов многу важна одлука која и ден денес се покажа како правилна..
Не мислев никогаш и знам дека нема ни да помислувам понатаму за оваа одлука... таа одлука ми го направи животот поразличен и можеби подобар.
Не се плашев дали ке згрешам, и не ми беше важно ништо во тој момент освен мојата срека... Денес се секавам на тој ден..И во чест на тој ден се напив по една чаша вино во придружба на мои пријателки. Тогаш ризикував, а ризикот секогаш се исплака .:icon_mrgr: Така и овој пат.
Јас ја споделив таа срека со мојата посилна половина, со него... и со мајка ми, иако е далеку од мене... сепак тие радосни вести треба да ги споделуваме.
Ги гледам тие луге што се плашат, малку ми се нејасни... Зошто? Да ги прашам зошто никогаш не сакаат да одат до крај...Зошто? Поточно од што имаат страв? Страв од неуспех? Ризикот е посладок, барем јас знам.... Мајка ми еднаш ми рече: Кај тебе ништо не се знае, во последен момент донесуваМ одлуки кои би ме чинеле многу. Јас сакам да работам на мојата среќа. Сакам да ги правам луѓето срекни колку и да му звучи некому патетично ова... Сакам. И успевам.. Засега...
За иднината не размислувам. Нека се случи тоа што е потребно. Но јас еднаш ја замислив, и работам на тоа да се случи. :love: И со негова помош.

Пријатна вечер.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Драга,
Мислам дека Windows треба да го прекрстат во ТренирањеЖивци. :coffee:
Иначе сум се изненадила од еден пост на фејсбук. Уствари не беше постот него КОЈ го постираше. Ама убаво сум се изненадила :X3: Не очекував никогаш нешто такво од тој човек. Баш фино. Нека се множат :X3:
Конечно си најдов нешто што ми функционира на лицево мое, кое сеуште мисли дека е во тинејџерските години. I win :P
Иначе, официјално година дена. :love: Чудно, не се осеќам некако различно. Не дека треба, него ете си имав некоја престава. Ама убаво ми е. :love:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
По се сфатив дека...

Удобност - е да имаш смартфон
Изобилство - е да имаш два смартфони
Луксуз - е да имаш три смартфони
Блаженство - е да немаш телефон...

:)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Попрво Грујо би признал дека е на аудиото, отколку продавачката у локалната бурекџилница да признае дека бурекот не е свеж.

П.с Поздрав до скајп бандата раштркана по бели свет:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Сега разбрав-сфатив дека јас сум во ретката група на блаженствените. И убаво ми е така.
Само си го имам во џеб за клик, на некој слики од градов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom