Драга Кајгана
Ноемвриската/декемвриската плата заостанти кизнај дали е и та веќе избезумени се луѓево, пензии стари комунисти на шалтер, баби, дедовци, штаки, торби инвазија драга редој, прашања подпрашњана, пари во банкоматон ска, аш немат за жал ето ти ја реалноста кај нас. Ваѓај земај број пусти прај купви подароци цвеќа за утре, абе жената е најбитна бе од се, а ти дома немат да се прехраниш. Штабој, лепени плакати ставано знамиња, претежно млади лица познаници, родители, страци, клето и сакато, искинати, "углендни" луѓе во сакоа, коли испаркирани полни, преполни ко во војната шо чекале брашно и масло така и овде. Ете го отаму преку улица познаник ланскиот, минатоланскиот, пред минатоланскиот... плакатолепач левел 70(се гледа дека напредувал) со прашање За кого? Јас ко шо знам то е индивидуално и сопствено мислење, хм по се излгеда не е така. Некултура, нецивилизација, интелектуалност во минус, малограѓанштина, шепотат пустат прат зборват а пак газолижачите тутунот надвор излезени и телефоните вртат ли вртат нема бе збор шо можит да го опишит ова. Господ да ни е напомош, не бе и тој има кренато раце од нас.
Си купив и зелка, ај шо ја купив ми викат најлонче сакаш? Сакам, 1 денар. Е добро нели си купуваш и ти даваат така најлонче јас како ќе ја однесам сега дома со шутирање, со долги пасој? Ако сакам да земам од ротквициве како ќе жонглирам со нив до дома? Абе не дека сум запнал за тој 1 денар ама мајку му стара бе, не е крив бе чоекот го разбирам и јас него.
И така дури си чекав ми текна драга моја многу интересна работа, зошто си немаме по еден дагер (Kelen's Dagger), пример си чекаш ти вака на семафори ама не ти се чекат и так одма блинк оп на другиот тротоар, или чекаш ред за банка так дагерот блинк оп прв си наред, абе си замислив шо се материјали ќе се потребвни за да го напрајш ама ај шо ќе го напрам сега се замислив како да го стам во функција драга, знајш шо ти зборвам ај ноу хау ту билд ит, бат ај донт ноу хау ту мејк ит ворк. Можеби ќе ја прашам нестава, најверојатно ќе помислит дека ми се има нешто лошо случено или сум под дејство над некоја опасна супстанција. Сеедно.
То е накрато Драга моја имам уште ама за то во друга прилика и морав да ти пишам зш неможев да издржам.
И подароци мајки, тетки, невести не барајте во рецесија сме, џабе ломотиш женска гла шо разбират

.
Жени Честит 8ми Март, да си помините убо и умот в гла да не прајте бељи да не ве мислам.
Сите други "Останете ми со здравје" шо би рекле старциве.
едит. Драга ма, заборајв да ти кажам ми го тргнале ова трафичево кај чошов 80 денари бе многу убав сендвич со стек ми праеше плавата текта, поџмитски ќе праеле нешто од општествен карактер, ма немој да ме јебеш бре гарант ќе фукнат зграда некоја. Жал ми е. Запустија се, стопанката ваша.