Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
S

StormRage

Гостин
Кајг, it's me. Again.

ден, соба обоена од слабото светло низ жолтата завеса. Тешка глава, уморно тело, ситен мамурлак. И обвинувања за нешто што не си го направил, по навика, скоро секогаш се дешава. Излегуваш на тераса по маица, дождот удира по тебе, сфаќаш дека апстракцијата не е само низ твојот живот. Се е апстрактно, ништо не е доведено во ред. А и нема потреба да е во ред... И се надоврзувам на еден пост од пред некој ден, измиениот асфалт каде вечерта се некој нешто правел, пак сето тоа заминало во канализацијата заедно со дождот... Но, колку водата може да измие се? Сите тие сеќавања, случувања, лажни насмевки, лажна среќа секаде наоколу. Па гледаш низ angel eyes, гледаш се што си се надевал дека нема да го видиш. Гледаш од високо и гледаш многу, сфаќаш дека не вреди да се оди некаде, кафе со некого... Туку можеш да сработиш нешто и да ја зачадиш собата како да не била расчадена толку. Ако дојде некој, добредошол, ако не, се осеќам ко социопат денес, уште подобро.
Coffee- Check
цела кутија цигари- Check
python- Check
keyboard- Check
концентрација- half check

а ја ипак би спиел до утре, кога новиот ден ќе го растури сето тоа што се десило денес, кога дождот пак ќе ги измие денешните случувања, кога ќе е нов ден... И тогаш, тогаш пак ќе сфатиш дека многу малку се менуваат работите.

yep, here's a song:

Walking on thin ice, talking in the form of song
Singing in the key of life, I'll lose my voice before too long
Head came loose and they screwed it back together wrong
Fire behind my eyes, desire died all night long

Член од
14 август 2010
Мислења
5.509
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Некогаш навистина не знам што зборам, особено кога сум само неколку сати спана, и кога рано сум на работа, господинот сигурно малку се почуди со одговорот што му го дадов, а најстрашно е што сфатив дома кога дојдов што му одговорив. :facepalm:

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.189
Убави вести денеска. Многу убави. Само да бидам поработлив. Ќе успеам да отидам на интервју за стипендија на летна школа во Чешка. Одобрена ми е темата за излагање на конференција во Белград и ќе добијам пари во Април. Среќен сум.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
"Ќе видиме", "ќе се чуеме", "ќе се договориме" и уште 1000 зборови се синоним за никогаш!
Си идиш дома од трета смена, гледаш телефонот светка, си велиш леле известувања, пораки. Кога тоа, дефект на струјата, нема wi-fi, нема кредит. Си легнуваш и спиеш

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Еј драга...единствено ти си ми драга овој период. Така да знаеш.
Многу разочарувања претрпувам...проголтувам многу неправда. Се прашувам само до кога вака ќе биде и каде, каде грешам...

Последно уредено:

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.189
Поени од реакции
13.828
драга к

и денес ми е не-роденден!!!! сакам срдечно да им се заблагодарам на сите за не-честитките и да ги поканам на мојата не-забава што нормално ќе биде не-вечерва :D

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Драга К,

Повели на чипс, лут но немој цел да ми го изедеш барем по пола да го поделиме не за друго голем љубител сум на чипс :rolleyes: само штета немам лут сос :oops:

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Ко пијана сум, ама не од алкохол туку од неспиење. 19 часа психичка работа со мали паузи, ете и тоа сум го можела. Но знаеш, не секој умее да го цени трудот и тоа што си му излегол во пресрет кога бил во тесно. И таман кога решив да склопам очи, мисли фрчат леле мајко! Мене ми се спиеше, на мозокот не.:D Јебеш му матер. Се помачив и заспав некако, арно ама ми се јави господинот за кого работев и сакаше да ми најде замерки со цел да му спуштам цена, а замисли проблемот бил во неговиот компјутер.:facepalm:
Такви се луѓето, не дека сум изненадена, ама секојпат потајно се надевам дека нешто ќе се промени.
Во меѓувреме, за мене нема спиење:eek:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Си отиде и ја немаше долго време, случајнa средба во ГТЦ. Иако мислиш дека се е под контрола и се оладило се, одеднаш ни сам не знаеш како да реагираш. Време лечи се, кој ја кажал оваа глупост некасиебематер.

И убаво вика Лаушевиќ: Колку само емоции има скриено она "добро сум".

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга,

Денеска бев едина која не беше на фризер и на шминка за слика за на табло.
Јеј едини секојдневен клошар кој имаше стаено 1 грам појќе пудра од вообичаено. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom