Mислев дека се имам видено . Ама грешка сум бил.
Некој дечко напишал убав пост во стил на " има ли спас некако на фб да не излегува ништо за изборите во мк " , преубав пост . Опширно напишано и се на место , да ти е милина како млад и разумен човек да се сложиш со него . Лајкови една дузина , некои од лајковите и од мои пријатели ( врпрочем со нивниот лајк и ми испадна мислењето кај мене на фб) па дури и некој од нив коментирале оддоздоле како потврдуваат дека е така и дека им е преку глава од мк политика и избори . Абе читам и уживам. Си викам добро е , преовлада разумов кај младиве барем во скапанава држава.
И следно што приметувам ? Истите тие кои ставиле "ми се допаѓа" на тоа мислење после минута -две кликнал лајк на некој Кандидадат за претседател / Умс на тие и тие / штаб на оној и оној .....
Абе викам мене да не ми се причинува. Триј ги - триј ги очите , не бе ! Еве ги . Во една минута вика аман од партии и од се , во другата партиски лајкчиња става .

А деца со добра работа воглавно ( кој фирма / кој инжењерче ) .
Претпоставувам дека единствениот одговор од нив би бил : Морам да ставам лајкови оти тато / мама / чичкото од штаб ќе ме кара.
#МаксималноРазочаран