Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.492
Passed down to you..
Во доцните часови ме фаќаат кризи на т.н. overwhelming инспирација, а од сабајлето се осеќам ко Роналд Реган пред неговата смрт. Тоа кон кое што целам во моментот, да не речам дека е при завршна фаза. А отпосле... ќе видиме.
Итајќи накај работа поминувам покрај една троспратна црвена куќа. Баш тука кај фамозниот графит на Лела и портокалите. Поминувам и замислувам еден ден да поседувам еден стан. Може оној на поткровјето. И да пишувам... по цели ноќи. Пошо верувам и тогаш ќе ме држат овие т.н. кризни моменти на креативност.
So says Saladin...

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
Кејгси,

биди ми другарка и просветли ме, денес со една глуперда у стопанска банка на шалтер се расправав. Како тоа ако сакам да подигнам пари од шалтер потребна ми е картичката од банкомат а не лична карта и таа другата картичка? Самбади хелп ми. Ако не да ја пријавам глупачата.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Значи кајги, цело време сум живеела во проколнта куќа а ја се праев на удрена за отварањето на вратите, и таман решив да се отселам не мрднав од 41 температура a книшката не ми е тука да одам на брза помош да ми шибнат една во гз.
Е ај кажи дека не сум несреќа?

Последно уредено:
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
14 милијарди od big bengot (нели, според Кант, ама и според Лапласт). Толкави маки, еволутивни перипетии и низа глупости за да постои можност да се појави некој ко тебе. Ама не може цела таа милијардна перипетија да се спореди со празнотијата во само седум дена на универзумот без тебе, Д.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Синоќа на Сител начекав некоја емисија во која Маја Синадиновска му објаснуваше на Нино Величковски (кој патем ми делуваше дека е пијан) дека рибите во хороскоп се декадентни, но истовремено и прогресивни...И сега ми е криво што сменив програма...:unsure:

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.725
Поени од реакции
34.283
DARK SOULS II JA IMA ZA XBOX VEKE!
EDVAJ CEKAM!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се бара насмеан и позитивен човек што не замара по социјални мрежи и реален живот и не труе со негативна енергија.
Доколку се пронајде некој таков, истиот веднаш ќе биде прогласен за загрозен вид и ќе биде заштитен со закон, бидејќи веќе не се издржува ова.
Аман веќе, сериозно, аман. Отвораш интернет, те преплавуваат со “смешки“ и те полнат со негативна енергија, исклучуваш интернет, излагаш надвор, пак истата ситуација.
Шта реќи, коју поруку послати?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.492
Би ја цитирал Крејзи ама да не го јадам стапот...
Врне... Убав е денот. Не мрчи :D
Ете ко за пример, да сум сеа послободен а не заглавен тука ко секретар на трезор, би излегол некаде во некое кафуле под стреа и би набљудивал (или по нови психопараноични синоними - би демнел) луѓето како дезориентирано скитаат, изгубени во својот свет на совршенства.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Чоколадо после трчање уживанција и опуштеност...
Од сегашна гледна точка мислам дека можеби и така требало да биде, за се сменат одредени работи во графиконот на животот, и да се продолжи од наредна точка на проекцијата која што нема никаква врска со претходниот пат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom