Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
К,
Нежност, гушкања и бакнежи, насмевки и слатки глупави муабети... Убаво е кога ги сакаш сите околу тебе .... и тие што ти згрешиле и тие што сакаат да ти згрешат и тие што ќе ти згрешат... Гардот ми е спуштен, не внимавам, не сакам да внимавам.. И болката постои за да се почувствува. Ако некој решил да ми направи зло, добредојден е. Силна сум за да продолжам, знам како да продолжам. Понекогаш си мислам - Ако лоши работи мора да се случат, тогаш универзумот со право ме избрал мене, зошто друг да беше немаше да помине преку се и пак да се чувствува супер.

Романтично сум расположена, замисли за прв пат во мојот живот... Да го проверам уште еднаш календарот, сигурно сум во овулација...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Драга Кајгано.

Што е тоа што секогаш не тера да имаме страв од нешто?Некој?Било што?Дали од случувања од минатото,сегашноста или стравот од она што ке ни донесе иднината?Несигурноста во себе или некое дофрлување од страна кое ке те натера да се замислиш дали она кое го правиш е правилно или не...А кога не постои причина за страв но сепак го имаш?
Еден од оние денови кога не знаеш како да постапиш,дали да молчиш или проговориш...што би направила ти?
И што ке направиш со сомнежот кој го имаш во себе?Сомнеж за многу работи?Ке ги отстрануваш полека со храброст распрашувајки што е точно а што не?Или пак ке продолжиш да живееш со тоа повторно плашејки се од одговорот од спротивната страна?
Не знам...Многу патеки...многу одговори,многу ризици да не знаеш што да одбереш,во што да веруваш и кој ризик да превземеш...Дали ке ти се исплати или не...А што доколку не се потрудиш?Секогаш ке се прашуваш што би било кога би било...А пак доколку се потрудиш можеби ке погрешиш?
Но ке научиме од грешките...А нареден пат нема да ги повториме...Така нели?
И не е важно што пишувам...Игнорирај го горниот дел од постот...Нема смисла.
Ова е еден од тие денови кога си луд,збунет и ненормален...Се смееш како шлакнат на сите кажани реченици во текот на денот или пак се осмелуваш да ја прашаш другарка ти:Зошто? А таа само ги крева рамениците...
Денес,како и секој ден уживав во песната на птиците,засладувајки се со сладолед од ванила и едно Нес,ма колку и да не сум љубител на кафето добро ми дојде.

Повелај.

B

Blade Torch

Гостин
Кајги , нешто слабо сатанистичкo-математички постови по нетов , со оглед на тоа што сме 6ти Јуни 2013 година ( 06.06.2013 , а 2+0+1+3=6)

:pos:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
Пријателче мое , еве поминаа и неколку многу тешки денови , и некако се е некако сиво , неопишливо , како некој голем гнев или бес да се собрал врз градот и сака да се истури али неможе. Секој ден си ми во мислите , неможам никако да прифатам дека се случи тоа што се случи. Најискрено , од се срце посакувам а и се надевам дека еден ден ќе се видиме и ќе пиеме заедно , таму горе можеби , искрено се надевам дека таму горе стварно постои , и ти си таму насмеан како и секогаш оставајки не нас со огромна неподнослива болка овде на овој смртен свет.

Почивај во мир лепотан мој , и ти ветувам , еден ден пак ќе се видиме. <3

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Драга, некои мн јаки женски цел ден си дремат на фб, кафиња по кафичи, ич за ништо не му е гајле, а ја така си се нервирам дека не учам.
И еве да ти кажам седнав да читнам нешто, и комшииве почнаа да ми се веселат со џупска музика.
И после ај кажи дека судено ми било да учам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Некој си има убав блендер, некој бил на забар, некој се нервира со банки, некој го мрзи да учи за матура, некој е забеган, некој пишува ванаби поезии, некој јаде бурек, а јас...јас...мене ми е добро бе.

P

parvati

Гостин
драо ајгано падна ми маус, а на тебе Кајгано, пада ли ти маус
пада ти притисак, шалу се, екстра си, жутаааа
ракија
Ракија е екстра кајгано, ти пиеш ли
а људи у њума, коменнтраф сфе и сфашта
само за раикју не : )
поздраф нездраф кајгано
а биљарду играш ли ?

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

IDEME U SRBIJA ZA 1 MESEC !

4:08 !

:vozbud::vozbud:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
И така секој ден си го копаме гробот без да бидиме свесни. Еден ден стварно че биди ископан, еднаш, засекогаш......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom