Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
А ви се верува ли дека до 15h е работно време? Ко прво 15 е потопло од 16, како може да наредат на потопло да си идат луѓето, само зошто сакаат што побрзо да си бегаат од работа. Ќе биде интересно ако утре е облачно.
Инаку кај мене дома е интересно, има една соба што е заклучена(неам клуч) и има секакви звуци, којзнае што од што се мава, или некоја птица влегла.

Денов тапа, али битно купив кило стек само за мене.:)
малку зеленчуче, пилешка салата..м м м м...;)

N

Nessa Alcarin

Гостин
К,
Уште утре на работа... и што после .... одмор.... некако не ми се верува сеуште... Ќе поверувам кога во понеделник ќе спијам до 13.00 изгледа...
План за одмор: книги, документарци, филмови од 50 до 70 год., платно и бои, конци за везење (за нараквици на рака, ручен рад :D), неколку мали зелени пријателчиња, телескопот, и кучето за друштво... а да и дечко ми за секс ... It's all ready, but I want to go somewhere else .... :( ... over the rainbow....

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
ПМС упм...Мислам дека секој момент ќе се струполам на земја...Се туширав со ладна вода, јадам лубеница, пијам вода...Мислам дека 300 кила ми тежи телово...Па уште и времево вакво- пред малку кога дуваше силен ветер мислам дека песочна бура се створи поготово во реоните опфатени со гнасниот и срамен проект Скопје 2014, заради кој цело Скопје е ископано и масакрирано и секојдневно голтаме по еден тон прашина...Ехх да би можела некаде да избегам на некој остров или покрај некоја река, во шума...МИР МИ ТРЕБА!!!!! ПРИРОДНИ УСЛОВИ МИ ТРЕБААТ!!!!!!!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
асдкаскдаскдкаск касас незнам кај да го испразнам гневот ај решив тука..

Кога ќе пуштам вода ме курчи веќе пола месец не трујат со хлор :mad:

Којзнае што е проблемот, ќе ни го ебат здравјето ебате државата.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Дувна малку ветре и престана. Си ги најдов старите цртежи, водените бојци малку испукале, ама ги средив, најдов некои стари платна во супер состојба се, планирам да ги однесам кај некој столар да ми ги оптегне, планирам цел ѕид во дневна да го исполнам со слики, не да се фалам ама ме бивало на времето. Ги најдов и маслените бои, лененото масло, ги проверив и онака ме удри оној пријатен мирис од бојава, ме потсети на едно 8-9 години уназад кога се сакав да пренесам на платно за да не заборавам кога ќе пораснам. :D
Си иде времето бе, како велат време ќе има, нас ќе не нема.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.100

Повеќе хлор имам во едно литро шише (некад треба време за да се избистри водата од премногу хлор)отколку во базентов карши мене , да праиме бизнис со хлор или нема ќар :pos: ?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Еј Кеј

Од толку разделби годинава мислам дека ќе дојде ден кога и сама ќе се преполовам на две. И едната половина ќе замине негде далеку...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

ало бутел смири се... :) не е хлор тоа во водата - воздух е.... немај гајле добра ти е водата пиј слободно нема ништо да ти се деси :)

п.с - драга.. у последно време на форумов кој од кој попаметен станува... чудна работа а ?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Копајќи по нетов налетав на едно интервју дадено пред многу години кое ја опишува сегашната ситуација во државава. Човекот е во право и бил пророк, секоја му чест.

Го чекам 25-ти и да избегам од армираниов бетон кој ме опколува, некако ми е монотоно и проклето заморно, што би рекол Рамбо Амадеус Једно те исто, те једно те исто. Сакам свеж воздух далеку од барокот и прашината, да се наспијам и регенерирам. Добра книга, неколку луѓе, гитара околу огинче тоа е лекот. Си го средив здравјето фала му на севишниот сега е се полесно. :)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Една лебарка ми се шета низ соба од прееска. Да ја убијам или не - That's the question

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Чувството кога сестра ти се јавува во 1 саат за да праша што правиш.
-Дресирам пајаци на тараса, а со нив и јас се дресирам како да продолжам да се смешкам на се, а во тоа се да биде вклучено отсуството на осет на сите наоколу.

А веќе речиси и да не спијам, само дремам цело време за да случајно нешто не ми излета надвор од потребното, па веќе и перцепцијата ми е како старец на дрвен мост кој е фокусиран само на изгниените даски ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom