Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Колку и за некои луѓе да се трудиш да си совршен, да не спиеш со вечери прашувајќи се кај си погрешил за некои работ, како да се поправиш и да се трудиш да можеш во секое време да им овозможиш одговори, пак не е доволно и пак не одговараш според нивните критериуми. Мене па баш ме интересира што сакаат за да си совршен? Што треба, а, што треба? Ма нека иде све бре, да имав пиштол во моментов ќе ставев крај.....

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
До кога вака бе? До кога?
Ако ми пукне филм, ќе биде с-т-р-а-ш-н-о !

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
ДК.
Сеа вака нешто да ти кажам ...
Што и да се деси , што и да направиш , што и да речеш .. никад ама слушај убаво НИКАД , не покажувај чуства или емоции ...
зошто штом го направиш тоа си се заебал ..

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
К, во која вукојебина живееме ние.... Но така е, гледаме низ розевите очила коњи, огради и шмизли, се додека не ни се случи нешто лошо.
Да му падне на човек трупец врз граден кош, во струмичката болница цел саат лекарот да неможат да го најдат, и на крај после два и пол саати (откако се појавил лекарот) да кажат дека нема во Струмица таков апарат за да го снимат и да проверат дали човекот има внатрешно крварење (а имал). И што е уште пострашно, поради немање доволно персонал, син му и зет му го пренесувале од комбе на болнички кревет, па на друг болнички кревет. Кревање спуштање на човек со којзнае какви внатрешни повреди од лица кои никогаш во животот немале лекарска обука, со тоа внатрешните повреди се зголемиле. Во Скопје пристига после 5 саати од повредата, во шок, без грам крв во него, што се вика. И најнормално, лекарите од државна болница велат дека чудо треба да се случи за да го спасат. После 3 саати операција, распарталената слезинка надвор, дел од црниот дроб надвор, 3 скршени ребра санирани и санирана скршената рака. Поради тоа што Букефал мораше да има не едно туку две јајца, затоа има само еден апарат за интензивна нега во државна болница, па морале некоја кутра жена да ја исклучат за да го приклучат човекот. Јас навистина сакам да им дадам сочуство на фамилијата на таа кутра старица. И сега фамилијарно чекаме да поминат 24-те критични часа и вујче да се разбуди ... :place:
Биди силна....:place:!
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 23:56 ---
Колку и за некои луѓе да се трудиш да си совршен, да не спиеш со вечери прашувајќи се кај си погрешил за некои работ, како да се поправиш и да се трудиш да можеш во секое време да им овозможиш одговори, пак не е доволно и пак не одговараш според нивните критериуми. Мене па баш ме интересира што сакаат за да си совршен? Што треба, а, што треба? Ма нека иде све бре, да имав пиштол во моментов ќе ставев крај.....
Тури им пепелта, и јас се прашував истото......
Никогаш за никого нема да бидеш доволно добра, најбитно е сопствена лагодност, ти на себе да си си добра!
Постави си прашање : па зошто мора секогаш јас да одговарам на нечии критериуми, да се прилагодам на други личности, да попуштам и сл? Човек треба да се прифати онаков каков што е, да се направи компромис! Ако ти се прилагодуваш секогаш на одредени личности, само колку да им ги исполниш “критериумите“ тогаш, твојата функција не е ништо повеќе одошто живеење на се освен својот живот!
Губење на своето Јас! И тури им пепелта не се замарај многу!
:pipi:

F

FuckYouAll

Гостин
Најдрага моја:love:

Се чуствувам оОООоооодлично, не ми се вервит колку убо ми е :LOL: последниве недела-две си ги живеам онака како што сакам да си го живеам цел живот, уште жена ми фалит, парите не играат никаква улога во ова, пошо скршен денар неам во моментов:pos:
Ама појма неам шо ми е, ќе да е од сонцево, јако ме имат треснато.

А и менав некои работи, престанав да гледам вести, престанав да читам весник, не се прибирам дома, си се дружам со луѓе кои се добри другари, а и полека се ослободувам од сите комплекси шо ги имам(y)

П.С Одвај чекам да почнам да работам(не ми се вервит дека ова го пишам:гик: )

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Можам да ти пишам дел од моите афоризми but I'm flying to Mars.
Има да ти ја објаснам областа but I'm flying to Mars.
Бедови се бедови тие денови кога I'm flying to Mars.
Ситуацијата станува жешка али јас се спремам пошо I'm flying to Mars.
Ра ра риј ра ри реј I'm flying to Mars.
This ис the story, my mind is really spinning I feel like I'm in space. Should I abort this ? No, I wanna stay in space and I'm flying to Mars.
Ако маниш копи пејст не изгледа добро cause I'm flying to Mars.
Ех да имам ко што немам па да одам на Марс.
Размислувањата на еден кловн, Chesterfield FC and I'm playing Be a pro but I'm flying to Mars.
Исклучи се целосно и остави радио брановите да те возат I feel like I'm in space. Те тргна надолу низ далековод and you're flying to Mars.
I can see the stars, I can see the moon but I don't know cause I'm flying to Mars.
Woob,Woob.
Me rasta culture, me shining sun, me Buddha philosophy, me Trainspotting everyday, me gamertag, me love for the planets, me fight for freedom, me revolution, me style of hip hop, me jazzy evenings and nights, me dubstep rhythm I'm making it big cause I'm flying to Mars.
I'm taking my love to Mars. Should stay behind but I'm rocking my space suit and I'm flying to Mars.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога светов стана толку циничен, ироничен, гаден, сив, никаков? Паметам дека порано имаше толку многу бои, толку многу насмевки. Сега мерило за среќа е “колку ќе му спуштиш на некој“, “колку ќе го понижиш“, “колку посаркастичен одговор ќе дадеш“... Дали порано бев имуна на човековата огорченост, па не го приметував тоа? Дали секогаш светов бил ваков?
Сакам само да се смеам, да сакам, да бидам среќна... а не можам кога го гледам сивилото, тупите, безизразни погледи на луѓето, на општеството кое едноставно те одбива од себе, ако не му се поклониш на принципите...
Правиш грешки за да се осеќаш како човек, а после тоа не можеш да спиеш навечер, не можеш да си опростиш иако знаеш дека само си човек и дека со тие грешки само на сам себе човек си наштетил, додека сите други спијат мирно...
Сакам да одам некаде далеку, да лежам на трева, да ги гледам ѕвездите...
Сакам емоции, не сакам рамнодушност. Овој свет е премногу рамнодушен за мојот вкус.
Каде отидоа емоциите? Каде се истрошија?

К

Кики.

Гостин
Драга,
што е со фолирањево кај народов? Мислат дека се интересни? Ајде го разбирам тоа кај деца до 18/19 години, ама кај возрасни од 23/24 и повеќе години? Страшна работа...:cautious:
Утре ќе идам да гледам фудбал. -.- Искрено, ич не ми се иде, ама ветив, па нема смисла. Многу ми се жалат дека ме немало, само затоа што вчера не сум била со нив. :confused: Претеруваат. -.-
Можеш да забележиш дека имам ново иконче: -.- Ми се свиѓа. :)
Ајде поздрав, еве ти една убава: :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.999
Поени од реакции
12.580
Јелоу.
Ова би дошло нешо ко микс од здраво и жолта на англиски. Зш македонски е очигледно too mainstream ( морам ова да го напишам на англиски зш пошемски е ).
Животов си течит, море летово си течит јас на плажа 2-3 пати сум ојдена. Греота е за моме охриѓанче вака, на 100 метра од плажа а дома се печам на горештиниве, толку блиску а толку далеку работава. И то ај некоја причина јака да имав па барем сама да си се правдав, ама вака....
Татко ми држит некоја диета шо вклучвит јадење на се шо ќе се најт во фрижидеров во точно 12:03 секоја вечер, сестра ми ме потече со овај cake boss, барем една торта да напраеше аир да видев од ова, јас сум на релација кревет-кауч-фрижидер-кауч-кревет, Дарија си растит а мајка ми не трпит на сите.
Ако до пред една недела се замарав за се и сешто, сеа ми е гајле за се и сешто да ти кажам. Ама ич не се замарам за нишо, буквално. На кој му требит договор нека си се договориот самиот, на кој му требит муабет нек си помуабетит и тој самиот де. Стварно увидов дека ко ќе не очеквиш нишо добиваш многу. И една врата ко ќе се затворит друга се отворат. Оди таму кај шо те барет, а не кај шо бараш. Многу тешки филозофии на животов сфатив последнава недела.
Петок почвам на работа јеј. Сабота ми идет холанџаниве шуќур, барем кандидати за хант, читање книги и филозофирање иам.
Ноктиве требит да си ги напрам сеа тек примеќам.

Ај создравје.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Драга, значи толку кренати, глупи постојат
"Другаров", изгледа уште не научи дека на фб се покажува кога ќе ја прочиташ пораката. Па накурчен, кај му менуваш датум за на одмор, пак не му чини.
Кретен.
Па се фали дека марихуана земал, ебате глупиот ако веќе возиш кола не ја клавај во лер бе. ХАХА
Не одела колата, а тој не глеа.

Абе, само ми е криво ради тоа шо најдобар другар зависи од ваков кретен.

:mad:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Кајгана, ни ти не си имала поубави денови од овие што ги живеам јас. Иначе, додека сите се варат на топло, јас насабајле и навечер мрзнам, дење се сончам, се шлапкам у базени, се гушкам пред да заспијам. Ете толку имав да ти кажам.
А, да....збирам сила да ги преживеам деновите после овие. И после, к*р не ме боли за ништо.
АЈ чао.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom