Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
кајги, ме нема три месеци и многу народ дошло овде.
се надевам убаФ народ :)
таман сакав да си го сменам псевдонимот во мојот прв, не сака.....вели некој го користел, во регистарот го нема......
така да....предлог за нов ник :)
бај.... :)
<3 kiss4e si. topche :* <3

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Ако ми е, запишав тоа што сакав, сега ни за пракса не можам да најдам. Нас хемичари не ни требаат. А кој ви ги прави анализиве? Земјоделски инженер. Арно да ти се плукнам во систематизацијата, демек многу не има, едвај 4 души останавме, а замисли да се запишаа 90 души колку што беше конкурсот.
Џабе оцениве, џабе трудот во државава. Вика може ако сакаш крв и мокраќа да анализираш. Ало да те ебам неписменава не сум биохемичар. Џабе ли учев толку физички хемии, синтези, анализи, методи...
На крај ќе отидам у некоја млекара, ќе се пријавам за да правам муќеница.
Извини вака за испадот, али се потресов.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Абе добро бе, добро, до кога све ќоро и сакато?До кога? Ај више упм ми иде на живци:icon_lol:.Среќа имам доста голема толеранција па не си дозволувам уште на почеток да прснам и да изнакажам све у лице, ццц:icon_lol:.I'm looking also on the bright side, ќе има доста материјалче за смеење:icon_lol:.
Денес се осеќам некако јака, исчеличена па за да биде тоа чуство more awsome си ја слушам песнава и на секој стих ми идат одредени слики од минатото кои само ми покажуваат колку сум успеала, истрпела и како што реков сум набилдала на јачина и толеранција, маааааааајке ми:)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Драга,
Ништо ново се по старо...ја колку да ти се пофалам дека имам нови звучкии јееееј :LOL:
Си уживкам во распустов,мераци :coffee:

И кога се пофалив за нови звучкиии па да ти пуштам една песна драга :D

Bis bald :coffee:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Ич нејќам историја, зошто историја кај нас е вулгарен збор, ама овие Македонци ги обожавам и се моите најомилени херои со најшироки погледи во македонската историја... Гоце Делчев со неговите полиња за културен напредок и Коста Солев Рацин со цело негово творештво. Во тоа име, Ве поздравувам со:
ЛЕНКА​
Откако Ленка остави​
кошула тенка ленена​
недовезена на разбој​
и на наломи отиде​
тутун да реди в монопол –​
лицето и се измени​
веѓи паднаја надолу​
и усти свија кораво.​
Не беше Ленка родена​
за тија пусти тутуни!​
Тутуни – жолти отрови​
за гради – китки розови.​
Прва година помина​
грутка в срцето и легна,​
втора година намина​
болест ја в гради искина.​
Трета година земјата​
на Ленка покри снагата.​
И ноќе кога месечко​
гроб и’ со свила виеше.​
Ветерчок тихо над неа​
жална и тага рееше:​
„Зошто ми, зошто остана​
кошула недоткаена?​
Кошула беше даровна...“​
P.s Моментално ја читам биографијата за Рацин и соочувајќи се со неговата грандиозност,прогресивност и хуманост, неизбежно ми се наметнува мислата: "Каде си Рацине сега, да ги рашутираш денешниве квазипатриотчиња?!"

Ах...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Драга Кајгана,

Ова не е копи/пејст од мојот ФБ профил :)))

Еве 2 месеци на Дизни Меџик како фотограф. Ги видов Бахамите, ја ѕирнав Канада, ми остана само уште Њу Јорк да го видам, бидејќи досега секогаш работев во Њу Јорк, никогаш фри, додуша еднаш, ама бев преморен и спиев.
Запознав интересен народ меѓу фотографите тука, во мојот мал но мошне пријателски тим. Запознав интересен народ и во другите оддели, а чат пат и меѓу гостите :)
Ми остана уште да добијам унапредува за да почнам да печалам вистински пари. Сегашната плата ми е 700 долари од што 450 ми одбива фирма за камера. униформа и гаранција. За 3 мессеци и нешто ќе отплатам све тоа и ќе остане тоа за мене, а гаранцијата ќе си ја повратам кога ќе дадам отказ, така да... издржи магаре до зелена трева е работава :)))

Немам девојка, ама кога ќе се вратам ќе бидам богат и славен така да ваљда ќе се залепи некоја за мене :pos:

Ја користам приликава да ја поздравам Леандра и да и кажам дека не сум го заборавил ветувањето што и го дадов пред да заминам ;)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Кајги утре е Д Деј ....
Рок ен рол..... (y)
Убаво е барем истура надвор, не е спарно па си учам на раат!
Уште 2 недели, само уште 2! :vozbud: Дотогаш ќе ги истрпам овие роботиве овде! И после журка и многу алкохол! Веќе ми се засуши грлово аман!.... После на лежалка заслужен одмор, и коктели.......:vozbud:
Него да не си прам бајрам со умов, да се вратам на работава....
:facepalm:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Сакаш да си ама не си па види како ти се враќа. Фанки ритмови.
Летна џоинт шетња. Not sure if летна - за годишно време or летна - летна.
Крт.
Уу уу уу уу, уу уу уу уу.
Загледај се во нив ќе ти излези уу .. :ROFLMAO:
Сине ќути.
Те ебам во носооо.
Post a link about Michael Jackson - day.
Ти си тој што не кажа ништо и испадна мрсул.
Дупло луди.
Ех бе кутар Ренџерс. Шо не си ги зедовте Power Rangers за спонзори.
Најјако е да бараш нигери на јутјуб кај шо се тепат, ама да не е фејк.
Жештини, а ?
Планирам да станам педофил, можи ќе успеам во животот.

N

Nessa Alcarin

Гостин
К, во која вукојебина живееме ние.... Но така е, гледаме низ розевите очила коњи, огради и шмизли, се додека не ни се случи нешто лошо.
Да му падне на човек трупец врз граден кош, во струмичката болница цел саат лекарот да неможат да го најдат, и на крај после два и пол саати (откако се појавил лекарот) да кажат дека нема во Струмица таков апарат за да го снимат и да проверат дали човекот има внатрешно крварење (а имал). И што е уште пострашно, поради немање доволно персонал, син му и зет му го пренесувале од комбе на болнички кревет, па на друг болнички кревет. Кревање спуштање на човек со којзнае какви внатрешни повреди од лица кои никогаш во животот немале лекарска обука, со тоа внатрешните повреди се зголемиле. Во Скопје пристига после 5 саати од повредата, во шок, без грам крв во него, што се вика. И најнормално, лекарите од државна болница велат дека чудо треба да се случи за да го спасат. После 3 саати операција, распарталената слезинка надвор, дел од црниот дроб надвор, 3 скршени ребра санирани и санирана скршената рака. Поради тоа што Букефал мораше да има не едно туку две јајца, затоа има само еден апарат за интензивна нега во државна болница, па морале некоја кутра жена да ја исклучат за да го приклучат човекот. Јас навистина сакам да им дадам сочуство на фамилијата на таа кутра старица. И сега фамилијарно чекаме да поминат 24-те критични часа и вујче да се разбуди ... :place:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Интересно е коа претпоставувам каков глас има некој, какви чевли носи откако ќе видам што носи горе, каков карактер има врз база на ствариве, од и говор. Сакам цел ден да си седнам со некој и само да претпоставуваме за другите непознати луѓе што поминуваат. Секако, јасно е дека е само површна анализа, пример ја не личам уопште на тоа што сакам да личам поголемиот дел од времето. Ама интересно е и се погодува, пошо луѓево се слични, колку и да глумиме индивидуалности. Како у драма на карактери во која обавезно ќе пронајдеш куп луѓе што ги знаеш. Особено во соништата ако не у јаве, сигурно сте мислеле дека сонувате една личност, а всушност сте го сонувале изгледот на друга, и тоа е зошто на потсвесно ниво сте сите анализатори и поврзувате на сосема интересен начин ствари у вашиот живот.

M

Moon Child

Гостин
Драга, те молам кажи им на луѓево да не носат маици со Британско знаме, како некое бележано стадо се:tapp:

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Сакаш да си ама не си па види како ти се враќа. Фанки ритмови.
Летна џоинт шетња. Not sure if летна - за годишно време or летна - летна.
Крт.
Уу уу уу уу, уу уу уу уу.
Загледај се во нив ќе ти излези уу .. :ROFLMAO:
Сине ќути.
Те ебам во носооо.
Post a link about Michael Jackson - day.
Ти си тој што не кажа ништо и испадна мрсул.
Дупло луди.
Ех бе кутар Ренџерс. Шо не си ги зедовте Power Rangers за спонзори.
Најјако е да бараш нигери на јутјуб кај шо се тепат, ама да не е фејк.
Жештини, а ?
Планирам да станам педофил, можи ќе успеам во животот.
Ја Ема да не се викам ако ти ги сфаќам постовиве у ДК.
:pos:
<33333

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Драга,
Според лично увидување, или како што би пишале на некој наш портал „Научниците дојдоа до сознание“, денот подолго трае кога немаш ништо за учење. Кога имам за учење, се борам со времето постојано и мислам дека никогаш не сум точен бидејќи е побрзо од мене... А вака, сега, кога не правам ништо мислам дека ќе живеам до вечноста. И чувството на досада после долго време е како блажeнство :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom