Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.725
Поени од реакции
34.281
Сакам у Јули на Pearl Jam. Дури спиење и плаќам.
Ама не... у основно сме уште, треба да молам, ај бе дај ми.. :place:

:tapp:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.176
Поени од реакции
25.975
Почнувам да го свиѓам бродов. Има неколку причини.

ПРВА, ми стигна првата плата од Имиџ. 103 долари за 2 петдневни крстарења (и за 150 долари намален долгот за камера, униформа и гаранција). Што би се рекло вкупно 253 долари за 10 дена. Кога ќе станам Фотограф 2 ова ќе биде отприлика дупло (уште да најдам време за учење...)

Втора, синоќа бев на тим билдинг активности. 6 момци и девојки од фото тимот бевме во спа центарот тука на бродов, парна соба и излежавање на лежалки, раат муабети за тоа кој од каде доаѓа, какво семејство има, што правел пред бродскиот живот, шеги :) СПА центрите владеат :)))) На луѓето не им се верува дека бев ко Исус во предбродскиот живот :))))

Трета, имаме нова девојка во тимот, откако три девојки заминаа, дојде една, ама вредна, Ивана од Црна Гора. Додека да дојдат уште две нови, ќе туркаме некако со тимот, кои сме, тука сме, ќе не биде :)

Инаку кога веќе седнав да пишувам малку повеќе, да ги напишам тука луѓето со кои сум опкружен тука на бродов.

- Алден, мојот цимер од шопинг одделот, од Филипините. Откако наполнил 21 е по бродови, а сега има околу 35, што значи мнооогу време на брод :) Огромна помош добивам од него. Тој е тазе фотограф, скоро купи Никон 3100 па му кажувам финти и на тој начин му возвраќам за поддршката што ја добивам од него.

- Марк од Украина, првото момче на фото тимот. Другарче и пол. 4 месеци на брод, помлад од мене, малку повисок и помускулест, има девојка Ријана која е поубава од певаљката со исто име :)

- Менаџерскиот дел од тимот е оставен од бизнис менаџерот Чаба, унгарец од Романија, асистент менаџерот за продажба Стефани од Филипини и асистент менаџерот за продукција (производство) Мајк, исто од Филипините. Ако 1 Маре (мојата шефица од ИнтерНИК) е единица мерка за одличен шеф, овие би ги ставил некаде околу 0,8 Маре.

- Ина од Украина, привлечна млада дама, типична украинка, висока, русокоса со сини очи и што би рекле некои ноги 2 метра. Одлично другарче. Од факс дошла директ да работи на брод :)

- Синтија од Макао, девојка што цел живот учела музика а фотографијата и била хоби, сега е во обратна ситуација. најниска ни е во тимот, па пазиме на какви должности ја распоредуваме и и помагаме секогаш кога треба. Уствари во тимот сите си помагаме еден на друг :)

- Анико од Унгарија, со 10 години привремен престој во Лондон. Најдобра во тимот, и со најдолг стаж, 4 месеци. Бродот ни е повеќе за обука на фотографи. Енивејз, Ани порано одела на журки во напуштени објекти низ Лондон. Среде ноќ добиваш СМС со локација на објектот, идеш и се журкаш се додека не дојде полиција. Ептен андерграунд.

- Ивана, најнова во тимот, била 2 мессеци на друг брод па ја донесоа кај нас. Учела чколија за да биде учителка по англиски, хоби РПГ игрици ( ^.^ ) и омилен бенд GNR :/ ама не може се да биде таман, нели :)
Батали ти причиве, дали опна нешто?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
драга кајгана
сега ја открив оваа страница
само што завршив со пишување за градскиот превоз во Скопје во моите
сеќавања во темата „автобусите претесни“ и ми отодоа добри 2,5,часа
за една страна толку се може,навасале години прсти не слушат, да ти
ја знаев адресава тебе ќе ти ја пишев приказната,но ти си газда овде пак земиси ја и стави си ја и тука.
Едвај чекам утре да одам кај внуците,знам дека ме чекаат да им однесам некое колаче кое досега не го добиле од родителите,Е....државата. ај чао.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
kajgi4 mnogu dosaden den ali mnogu ti teknuva koga od sto e dosadno ti se jade onaka
mrzam vakvi denovi
aj dobra nok kajgi se slusame utre posabajlecki so kafe

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ех срцке,
сум работел на многу способности во животов, но никогаш не ми текнало да "научам" како да заспијам уште првата минута откако ќе легнам..
Одсекогаш сум имал проблеми со заспивањето ми треба минимум пола саат да заспијам, а еве ми зачести и несоницата.
Mртов изморен сум имав исполнет ден, прееска легнав колку убаво ми дојде мислев одма ќе заспијам.. чекај чекај саат време ништо па решив пак да се ставам онлајн.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.032
Поени од реакции
12.724
Еј.
Дали знајш колку ми е гајле дали две променливи се во корелација или не, дали се зависни или не.... ИЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧ! Факју и формули и таблици и анализи и се! Пак уште сум седнала на интернет, ко снкир некој од форумов или од на фејсбук ќе ојт да полагат место мене понеделник. А дајјј да завршам понеделник уште то и после за нишо да не се мислам веќе.
И дај ми го ма овај, само овај и нишо не ми требит.

Ај создравје, ојдов каве да си напрам.

L

Ligeia

Гостин
Драга...не ни сонував дека толку многу ќе ми недостига...Таа препознатливост,таа сплотеност во издржливоста и хуморот.Носталгијата е убиец.Понекогаш се прашувам дали е слабост да се љуби во молк?Дали е слабост да се биде искрен кога искреноста е најпотребната лага?Ти посакувам добра ноќ...а ти си некаде...далеку.Но и во далечината живее романтизмот.И во небото кое го делиме кога веќе не можеме земјата.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Vrne nadvor ma!!
Utre jas kako ke ziveam so 80 so 60 pritisok??
Drugo niso, gluposti praam tuka, se smeam neso xD
Ne sum poeticno raspolozena za ljuboFta, kje mi izvinis xDD
Glavata me bolese preeska, mi pomina od smeenjevo :)
Ah bee hahahaha :)
Btw, iam neogranicen net od mesecov, t.e. Na 300 gb, toa znaci deka site so mi se 4ki, ke ostanat taka, osven ako ne mi spiska nekoj I da mi se kaci na glava.
Lezam u krevet 3 I pol saati. Sakav like crazy da go gledam, ama ne go gledav kako sto mozes da zabelezis.
Znaes kako mi se spiese vcera? Pojma nemas. Za 2 sek sum zaspala u krevet. Najslatko mi bese. Denes glej me! Insomnia me puka, ama ne onaa when ure feelin blue, nego onaa when everything u see becomes funny.
W/e od preeska mi e xD
Mi se javuvaat od nepoznat nekoi budali, sme se ubile od smeenje preeska xDD
Ne ti se zalam be, ubavo mi e ! :D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.946
Драга ...

втор пат во мојот живот итно ја посетувам градска. Првиот пат за многу лошо, а овој за не толку ама на мајка ми и се вратија старите спомени и си плачеше. Ти се плукнам во ноктот како ми се искорна, сеа ми пулсира и многу ми е грдо. Не знам само како патики ќе облечам за утре ама ај после ќе му ја мислам. Сеа сме 100 души на ручек кај нас, а мене ми се спие, ми се плаче. Ај ќе издржам. Поз4е

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Драга

14 саати бев вчера на работа. Имавме 2 родендени и мекици од 120 гости. :confused:
Али сум напраила профи кетеринг, ми рекоа дека офицјално сум спремна за мажење, дека среќен ќе бил тој шо ќе ме земел и дека ме бива, нормално. Ако некоаш ми треба работа као декоратор, кетеринг нешо ау - ич мука нема да си ијам. Сакаа по други фирми да ме носат да сум ги праела тие, али нема шанса, мојот шеф е најбољи, и ми верува и ме препорачува. „Спецјалист за тоа ијаме тука“. Абе да не се фалам, али озбилно ме бива :)
И мохитава ги баратам, се враќаа со упатство истиот шанкер да ги праи пошо преубави биле. Се бунев а дискриминацијава али шогивртам.
14 саати. И само по мене се вика, ја си перам, они ми доаѓаат со нарачки и мене ми ги кажуваат. Едно време си мислев да не си ги замислувам другиве шанкери, да не сум стварно сама, шо знам, може измислени другарчиња си ијам со мене.
Така ми е коа само ја знам да праам палачинки -.-

На друга тема - запознав еден чоек кој, како да ти кажам... му се израдував. Детево се израдува скроз. И кажував на мајка, она па ми се пукна од смеење. Шо ќе ми праи и она, ми се чуди. Добив тамбс ап за мене од татко му, шо беше смешен момент. Али добив ремет на работа и за тоа, освен од еден колега кој ми рече дека ијам поголеми мадиња од неговите :pos: Опасна работа се драјвериве.
Он па. Му беше ср и имавме забава, па ги замолив тоа пијаните жени да му пеат хепи брдеј, жив зачуден беше кога почнаа да му пеат па го пратив да денса со нив, па отиде со нив на случајно бртеј парти. Да клецне нешо и он. Па сеа најбоље другарка сум му била, ќе викне по мене еднаш и доаѓа да се извини дека се дерел, пошо најбоље другарка сум му :pos: Мажи.
Уше малце ми е апсолвентска, па и за тоа се радувам некако. Само да не заборавам дека не треба да се начукам :giggle:

Да е поздравам као за крај, ме потсеќа на чудни времиња песнава....

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Сол на рана е татко ти да те тера да му ги преведуваш изјавите на играчите на Сити. Уствари не... Сол на раната е шо не фатив книга по Бизнис, а матурата ми е во Четврток...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Мислам дека оваа (предвремена) сесија ме докрајчи.
Ќе морам да побарам физиотерапевт. Иначе грпка ќе ми никне.
И така. Одам да го учам проклетово.
Морав да се пожалам, другиве не ми веруваат дека ме боли :(

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Драга сега сум во тесно и тоа во баеги тесно......ако ја преживеам неделава добро ќе биде......Брисел помина, да поминат уште два колоквиума и она најтешкото конечно да се реши неможам веќе вака ќе си пукнам......се надевам ќе ја добијам шансата да имам психички одмор:(

П

Пепси_

Гостин
Да се исповедам оче/кајг'.....шут ден,залудно потрошен,со исклучок следењето на премиер лигата со што си скратив 4 години од мојот живот поради нервози,тончење сок all day, книга јок да фатам,мрза ме мава...а и теретаната ја прерипавме денеска,али утре ќе се раздужиме и за денеска :sneaky:
Иии оче ме сокапаа со тие 4 кои биле нека се кажат ме умреа дома,ремет ми мават :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom