Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Драга Кајгана,

Го почувствував моментот кога пиеш Budweiser на Ocean Drive у Мајами и на ТВ гледаш како Knicks ги тепаат Bucks a у меѓувреме пазиш што се дешава на драјвот :)
100 пати боље од улица Македонија.
Ако некој некогаш иде натаму нека си збори гласно на македонски и нека носи маичка Скопско, има многу македонци и срби таму :))

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
Најтажно утро драга, иако може длабоко во себе знаев дека ќе дојде до тоа. Ми замина најдоброто, најпаметното и најубавото куче што некогаш сум го имала, никогаш ниедно куче што ќе го имам нема да биде како него. И тажна сум многу!!!! Никогаш нема да ги заборавам неговите очи! Збогум Џеферсон! :(:place::place:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Драга...од толку чуда......ми се плачи.....Народов с'варно е глуп. Вистинско чудо е како дел од нашиот народ преживува

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.200
Додека се жалев дека времето за викендов ќе биде безвезе и плановите за шетање на Галичица како секој втор Велигден ќе пропаднат па ќе мора да се пикаме по кафиња и глупости, мојот најдобар другар ги живееше неговите пет минути кога ја измисли најдобрата пик ап фраза на која и Барни Стинсон може да позавиди и да се натпреваруваат кој од кој ќе испадне поглуп, и фраза од која никој никогаш нема да види полза - Ти маче колку пријатели имаш на фејсбук? :eek:
Откако направив триста гримаси и излегов на воздух од што ме сецна неговиот начин на пристап, фино ми образложи дека денес, кога ќе стапиш во контакт со некој за прв пат, најбитно е да знаеш за неговата Интернет положба и колку моќ има таму затоа што во никој случај тоа не е за зафркавање. Ако е за фејсбук, колку пријатели има, во кои групи е, дали делот кај инфо е среден или фаќа прашина, ако има твитер - колку твитови на ден, дали твитерот му е поврзан со фејсбукот, што му стои во делот за биографија.
Мене и него многу мака ни задава баш тоа, ако имаме 140 карактери, што би одбрале? Исто како што уште не можам да направам херој на WoW затоа што не знам какво име да изберам :confused:.
Во меѓувреме, додека разговаравме за Интернетот и кој се може да го спаси, ме предупреди дека поговорката "однесувај се како 10 прсти да се вперени во тебе во секој момент" конечно дојде до израз.
И тогаш се преиспитав себе си и моите постапки и сфатив дека човекот е во право. Откако еден од последните поглавари на интелектуалната маса во Македонија напиша колумна на ниво на седмоодделенец со само една тројка, сфатив дека редно е да го подобрам однесувањето на јавни места. Затоа додека мојот тежок провинцијалски карактер на просечен сељак ги уживаше благодетите на Главниот град, додека пиев кафе на кеј тазе среќен со веста дека ги смачкав сите колоквиуми со добри поени, извадив пенкало и на раката на мојот најдобар другар му напишав 10 +, без да размислам за фактот дека направив привремен белег кој може да донесе полемики, добив сериозен укор од негова страна кога ми рече - не прај глупости, дан не видит Венко па после да не се најдиш во некоја колумна и го замразиш цел интернет. :confused:

И така деновиве, додека се пазам да не направам нешто за да не се најде Венко случајно до мене, или ќе бидиме исмевани во нов клип на Марјан и случајно да не се пронајдам во две реченици на некој блог кој во минатиот пост напишал 10 трикови за маркетингот преку социјалните мрежи, кога во еден таб ми е Тупак, во следниот Ник Кејв, а во плеерот на ред чека последниот албум на Еко енд Д Банимен, додека Милан остана на последната ЛШ титула од две и седма и полека го предава врвот во Серија А, го трпам фамозното зеро титули на кое сум навикнат одамна и слушам предавања по модерен фудбал од луѓе кои гледаат само Ел Класико и финалиња од светски првенства... среќен сум, ко никогаш досега. И знам затоа што секогаш сакав да бидам на некое подобро место во некое подобро време; ми сметаше впечатокот што го добивав дека сите луѓе се наоѓаат баш онаму каде што мора да се, без посебна желба, па кога бев на предавања, сакав да бидам на кафе, кога бев на кафе, сакав да бидам на фудбал, кога бев на фудбал, сакав да бидам на планина и никако не бев задоволен. Тоа всушност немаше врска со фактот дека морам да подлегнам на механизацијата и шаблонот кој мора да го следам за да опстојам во општеството, туку имаше врска со она што го чувствував внатре. А сега кога тоа "внатре" конечно се укотви на едно место, and my body is not my cage (suck that Peter Gabriel), не мрдам. :eek:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ми се повраќа.
Од тебе па, особено.
Те читам, и до грклан ми стигаат киселини.
Значи ниското ниво на интелигенција и елоквенција, јасно ми е, од тоа сум откажан веќе подолго време, па не го ни очекувам.
Ама, креативноста? Смислата за хумор?
Се неам здраво насмеено на форумов, не памтам од кога, незнам ни кој кур седам, искрено.
Изглеа пошо неам ни шитбук ни ништо, па једина интернет социјализација ми е форумов, покрај мсн.
Мсн, така. Олдскул.
Да се вратиме на темата. 9gag па 9gag. Од коа се искомерцијализира и тоа срање, куров ми го отекоа СИТЕ со тоа. На форум, никакво креативно тролање, строго 9gag.
И као, wow, smesni sme, hhh :D Ti postiraf slika sto sumja videl predmalce i bas odgovara hhh :D
Идиотизам, в'крај.
И тоа, не само тука. Надвор, како да изумреа вицовите, како да умре смислата за хумор, све се претопи во 9gag.
- Eii go znaes ona *жива глупост* Yeaah suuree hhh :D Takaa
ГУБИ СЕ БРЕ.
А за темава па, да не почињам.
Живи патетики. Кој од кој. Осамнаес-деветнаес годишни момци се понашаат ко петнаес годишни тинејџерки.
- Draga tapamie mise duva.
Уу фаца си.
- Draga, svetot neme saka site se losi.
Ууу што ни кажа. Јак си.
Петнаес годишни тинејџерки, почесто мењаат расположение од канали на телевизор, еднаш мислат светот за муда го држат, другпат мислат дека цел свет е против нив, и тако све у круг.
- Dlagaa, denes sum srekna i bezglizna i toa mi dava plavo dase ponasam kako dasum malecka. А уствари си.
Или солат памет, и све знаат, и нај јаки се.
Абе... незнам...
На секој чекор цркви градат, и никако спасение да најдат.
Ментални институции за такви луѓе. Не цркви.
Демократско-либералниов тренд, мислам дека матер ни еба. Nie imame pravo na ova, nie imame pravo na ona.
Све бе некој бара некакви права и слободи, еј. А обврските што идат со тие права и слободи, кај се?
Нај плитките по дифолт се нај гласни, па од што ми е гнас да ги слушам, и јас се издеформирав, на све и свашта стаив филтри, па денес моеш слободно да ми стаиш "Не информиран" етикета, на чело да ми ја залепиш.

И знаеш, увек сум горе и не се замарам два посто, ама има некои денови кога од спиење ќе станам стварно уморен, и све што до сношти сум филтрирал, денес гледам.
И коа ќе видам. Ми се блуе.
Па мора да ви се исповраќам тука, вака на сите, пошто неможам да ве шљакам, а жими мајка, шљаки ви фалат.
Уште го чекам ќотекот од рајот да излезе, да ја среди малце ситуацијава.

Are you fucking real?

Complaining about how people are complaining on this website, on this particular topic ....

ON THIS WEBSITE ............ ON THIS PARTICULAR TOPIC.

Бетер си од девојчињана кои се жалат ..... како други девојчиња се жалат на фејсбук статуси ...... ИСКАЖАНО НА ЕБАН ФЕЈСБУК СТАТУС.

Абе сум очекуел свашта од тебе, ама не и ова.

И од кога имаме квалитетно и неквалитетно тролање и хумор? Како хипстерајана и ти да не почна? Комерцијално срање и "вистински" хумор? Нешто кое никој не го видел, освен ти и пар други души?

Требаше поентава да ја пренесам чисто со 9gag хумор, од пуст инает - ама ајде, од толку напрегање, да не се случи па и навистина да повратиш, да заебеш тастатура и се.

Мислим да је доста.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сепронајдевопостота?пиесдобартиеанглискиоток
Не, него два-тројца други забележав дека се жалат, а ти беше фактор за реагирање.

Тебе ти се повраќа од "лош хумор", мене од иронија. Морав да кажам нешто.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Драга моја кајганичке многу те сакам и многу ќе ми биде жал ако децава од Фемина и Гламстик се преселат овде.Мислам ја знам дека ова е форум и слобода и секој може да поставува теми какви сака...но сепак мн ми е жал ако почнат и овде да отвараат теми од типот"Каква ташна си купив вцера":pos::place:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Зајче ме потсети дека имам за перење.. :place:

„Денови ли се – денови аргатски маки големи. Стани си утре порано, дојди си вечер подоцна, наутро радост понеси, навечер тага донеси, ај, пусти да е, пуст да би остана живот кучешки“ - Коста знаел што збори уште пред 50 години..

Кој е на работа утре а? Наташаааааааааа.... и ЈСП , :pos:
Малце сум задоволна од себе :cautious: , зошто конечно најдов решение за програмот и принтерот глупав што не ме слушаше како да принта и сега го заебав со додавање на класа ЦПринтТемплејт.вб која ќе ја црта штампата како јас што сакам и ќе застанува кога хартијата ќе дојде до перфорација... Мамето негово, он мене ... :D
Пуштија плата, знаеш што значи тоа, кафанче со колегите и кој спомне нешто во врска со работа пие на екс ... Убав е животот кучешки! (ммм ми текна на Лулу :love: )

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
кајги ма- нит јапонците не можат да ти одолеат;)

К

Кики.

Гостин
Драга,
какви јајца сум им направила на внуките - најубави. :vozbud: Убаво викам јас дека најдобро работам кога сум под притисок, ама денес се надминав. :)
Цел ден ми помина во помагање и да ти кажам навистина нема подобро чувство од тоа да помогнеш некому. Отидов да посетам една бабичка, со која пораснав и да ти кажам, убав муабет си направивме. После тоа се видов најстариот член на пошироката фамилија и со него падна фин муабет. Па, шетајќи низ продавници ги сретнав снаа ми и внуките и тие почнаа да се гушкаат како да не сме се виделе 100 години, а ние до 12.00 бевме заедно, ама од силни гушкачи нема кај да бегаш. :X3:
Се на се, супер ми помина цел ден.
Сега ќе идам на спиење, затоа што сабајле пак ќе треба да станам рано. :confused:
Поздрав Драга. :pipi:

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Драга
ме оставија самичка и зјапам во прегорените сијалици си мислам штета е сама да бидам во празен стан... better make that call... што викаш? Да фрлам паричка? :icon_lol:
На, слушај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom