Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Kajgi Shit den mi e vremeto e top se e okej ali mene nekako mi e tapa denov dali deka sum nastinat dali so e neznam ali sea si se spremam idam na trening malku da si se isfuram i posle sibam na rabota 3 smena jbg ga aj uste deneska pa 3 dena free doma
pozdrav kajgi4 se slusame ....

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Како тргнала неделава, интересна ќе биде, едвај чекам да дое викенд да видам што ќе ми донесе, тоа би требало да биде врвот:icon_lol:
Вчера идеме со колешкиве накај факултет, и ме застанува, од нигде никаде, една жена и почнува да ми збори колку тоа јас сум млада и убава и паметна, и дека не треба да пушам цигари.Женава нит ја знам нит ја познавам, ама битно ми дрндореше 5мин(фала богу) и си отиде.Што се случува со луѓево, аман?Зарем немаат свои проблеми кои треба да ги решат? Свашта:icon_lol:
Патем, не сум злобна по природа, ама денес морав да ја искористам ситуацијава што ми беше пружена.Место да платам 100 и кусур денари за копир, јас платив 0, затоа што типот уште мисли дека учам во средно:pos: а ја нормално си преќутев:icon_lol:
Едвај чекам да видам што ќе ми се деси утре, дали пак ќе сретнам некој што ќе ми држи лекции на улица или па ќе ми пратат покана за приклучување во некоја секта.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Нема лелекање повеќе мора да се тргне кон решавање на проблемчиња со кои се заморува мојата глава.:pipi:
Полека но сигурно се редат коцките една до друга.......и се тоа супер додека не дојде моментот да се избира помеѓу две одлуки подеднакво важни:( е сега тешкото е да се определи која е поприоритетна и ќе се исплати повеќе со подобар резултат на крајот. И јас нормално неможам да се одлучам.....Сакам да одам пак во Америка да се одморам од сето ова тука, да си заработам за кола и да ги видам LA i Las Vegas. Од друга страна и таа пракса каква таква е примамлива и во одлична институција, добра шанса за да се искачам едно скалило повеќе на професионален план. Проблемот двете се случуваат во исто време.......shit:facepalm:
Може ќе ми дозволат да ја обавам таму септември, октомври па ќе имам среќа и двете да ги остварам......или пак многу барам?:oops: Како и да е има уште малку време ќе видиме....
Впрочем остана уште еден колоквиум од мојата најдолга колоквиумска недела (2 и пол недели) до сега и после релаксација со другачките на некоја авантуричка во гратчињава низ Македонијава. Да заврши само утрешниот ден и се ќе биде како што треба(y)
И песната што ми е во глава последниве 24 часа....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Кајгаџа!

никад не сум бил у полоша ситуација!!! увек сум имал решение за се и сешто ама од ситуацијава моментално како што сум буквално заглавив...

почнав на работа денес.. прв ден.. лагано... лежарно... малку работа малку шетња и воглавно опуштен ритам на работа.... плата - онака.. 10 000 ( што и не е некоја плата ). е сеа - што се дешава.

ми се јавија од друга фирма и ми викаат утре да дојдам у 4 НАЈКАСНО на интервју... - вкупно 10тина кандидати сме преостанале меѓу кои и јас.. е сегаааа - ваму каде што сум 10 000ки на рака ми ми т.е ЌЕ ми даваат ( непријавен невработен неосигуран.... ) а па у другава фирма на старт МИНИМУМ имам дупло повеќе плата пријавен вработен осигуран поблиску ми е до дома немам гужва.. едноставно каде каде подобри услови! башка работа по струка - ваму требаше да бидам сервисер за принтери искочи теренец сервисер за фотокопири :\ ебаго шо би рекле прилепчани..

и драга сеа мене ми глупаво да му речам на газдата т.е не на газдата туку на таа као претпоставена што ни е ( иако сме вкупно 3ца ) да искочам порано... нема смисла денеска прв ден на работа јас утре вкам порано да искочам - ептен лоша ситуација.. а од друга страна си викам ке искочам па макар на ниедно место да не работам... - 10 000 и не е некоја плата ама па нит пријавен нит вработен ебати работата.. ваму па 20 000 на старт минимум плус пријавен ( на 20 000 ) вработен осигуран и милион други позитивни работи....

:\ малце ми е криво што не сум како повеќето у македонијава ( у смисла да си искочам и ич да не ми чуе ) ама тоа е тоа.... дилема драга дилема! - незнам што да правам !!!!! дај помагај !!!!

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Драга К,
Не можам да поверувам: дури ни како за EVS (волонтер во Европа) не ме примаат. Каде грешам? За да ја задоволам мојата љубобитна природа побарав образложение од организациите во кои аплицирав. Добив одговори кои се сведуваа на фактот дека не сум понудила многу во делот на технички, социјални, организациски и што ти јас знам какви не вештини. И во право се, но зарем јас сум крива што цел живот и го посветив на науката и никој не ми дал шанса да се стекнам со некакви вештини? Се откажувам од се , сега ќе чекам нешто убаво да падне од небо, спонтано без многу труд и вложување.

Чао и до следната средба ти посакувам се најубаво на тебе и на твоите членови.

П.С.
Гледам имаш многу Американчиња (по душа) како членови а?

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Немав у план да пишувам тука , ама ептен не наоѓам соодветна тема за ова , па ај цело ѓубре ионака иде тука. Ова Марфи јебач гаден бил знаеш ? Кај ти го пушта јако на почеток , убаво ти е се , после ти влага ко оние лихвариве и ти наплаќа со камата. Ма преку кур и од него и од камата, еднаш нека си седи на страна и нека не се меша. Плус ова луѓево ти се чуда бе , место да заштитуваат посебни видови , ние самите треба да си се прогласиме за такви, а за некое време ќе треба и за ендемични , зошто како сме тргнале самите ќе си се истребиме.Чудна работа е што луѓево не се замараат за ништо , се додека тоа ништо не ги вклучува нив и одеднаш станува нешто . Е тогаш више почињаат да го тупат и да глумат сезнајковци , големи хуманитарци и што уште не, абе перфекција од луѓе.А кога тоа нешто повторно ќе им стане ништо , е тогаш на сцена настапуваат муабетите од типот шо се замараш бе пеер , она тебе гомна ќе ти јаде , уживај си има други,не се замарај со тоа. Епа со такви луѓе , таков народ , кои што имаат култура колку гомното што го серам секое сабајле , не ја бива работава.Покрај такви животни не се ни животни , за нив знаеш дека така функционираат и крај , ама овие ти се ужас. Е сеа покрај такви ( немам соодветно име ) , ти или ќе станеш како нив , или ќе те прогласат за ненормален , а со тек на време и ќе станеш ненормален зошто борбата со ваквиот народ излудува , те носи на работ на карпата и те мава у грб со 200 на саат.Ти нуди договор , што е бетер од договор со Мефисто , уствари бара од тебе да му го пушиш , дур те ебе. Или ќе станеш како овие горе за кои што немам име , или ќе паднеш од карпата , ќе се лизнеш итн, битно со тебе после ќе биде свршено. Епа да ти кажам право време е за 3та опција , нели ? Сам си ја вметнувам бе , а Марфи и Мефисто можат само да гледаат и да се чудат.

N

Nessa Alcarin

Гостин
К,
ми фали инспирација за да ти ја доловам мистичната поезија во мојата глава... ќе напишев срце, но ништо возбудливо не се случува таму... крвава пумпа која при допир ти дава знак дека уште си жив..
Ми недостасуваше моментот каде ќе го погледнам во очи и ќе го прочитам. Проклета да сум, секогаш знам каде да допрам и солзите сами да почнат. Неможеше да плаче пред другите, не бевме сами, само ми шепна.. Ќе земеме алкохол и двајцата ќе плачеме. А јас му кажав, Не грижи се, јас во секое време имам причина за плачење!
Не се проблемите од луѓето со кои го делиме секојдневието, ниту пак се оние со кои не го делиме.. Плачот доаѓа од нас самите, од она најмрачно делче во нашата душа кое тера на самоубиство, на убивање на нашето постоење. Нашата душа е полна со дамки, бескрајни црни лавиринти во кои никогаш неможеш да ја најдеш „светлината на крајот од тунелот“... само можеш да ја наместиш насмевката на твоето лице и да си кажеш сам на себе: Се ќе биде во ред!

edit:
Ми кажа, песната да ме потсеќа на него....

H

HITCH

Гостин
Д`ага Кајги,

овој пат знам само т`ојца сопа`тијци на Г`ујо што ќе одат во Гетебо`г. Зошто Г`ујо ги м`ази моите д`уга`чиња? Зошто??? Тие имаат п`ичина за да одат таму.

Г`ујо, Али Ахмети да ти го изеде јагнето за Велгиден, ништо да не п`обаш.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Драга Кајгана,

Стварно ме потресе трагедијата што се случи во Нови Сад, во дискотеката Контраст, кадешто во пожар настрадаа шест млади луѓе - тројца машки и три девојчиња...Кога слушнав во неделата на пладне, одма исконтактирав со моите другари во Нови Сад да видам како се и да не случајно и они се нашле таму, пошто секоја вечер знам дека заглавуваат по клубови и кафичи...За среќа они таа вечер биле во Белград во некој клуб...Ниту еден од нив не бил во таа дискотека...
И сега читав по српскиве сајтови за ова и кога ги видов сликите на настраданите, ептен се растажив...Каква трагедија не ми се верува...Дај Боже ова веќе да не се повтори никогаш...
Животот е многу нефер и заебан играч...!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Драга Кајгана,

Никогаш не сум летал со авион. Денес ми стигна планот за стигање до Мајами. Значи почнуваме :)
1:35 саати загревање лет до Виена.
4 саати пауза на ајродромот у Виена.
10 саати лет до Вашингтон
3:30 саати пауза на аеродромот во Вашингтон. Да не ми биде досадно, ќе се погрижат имигрејшн офицерите кои ќе проверат дал иам чесни намери што сум дошол во нивната земја од соништата.
З саати лет кон Мајами по што следи возење со комбе 20 минути до Хилтон. Ако го ставам и идењето од Миладиновци кон аеродромот Аце Велики испаѓа 24 часа пат, и сет тоа у ист датум. Се надевам брзо ќе пројде патот :)

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Chapter XVII :)
ај со лесно нека е.
на овие 365 дена им влагам дрско, исфарбана за една нијанса посветла!!!!!!!!!!!11

лол не, пак као лани ќе се фурам денес цел ден дека omg ete nof pocetok hh:D и така, процедурално првите неколку саати си се лажам дека деновите ќе ми бидат помалку бесцелни само зашо неам 16 години веќе и милион тврдини чекаат да бидат освоени.
после се врачам у нормала и сфаќам дека само родендените не ти го мењаат животот, онака, ич.
само ти даваат причина да се напраиш ѓон вечерта, нели, го прославуваш своето високо продуктивно постоење, и е ден во кој статистички добиваш најмногу прегратки, воедно, статистички најмногу лажни прегратки.
али тоа е помалце битно сеа :D
лани пример, birthday resolution ми беше да пораснам цицки, и ги пораснав!
годинава хоризонтите едвај ми достигнуваат до петоков што доаѓа, да си поминам убаво.

who gives a fuck about plans anyways.
најубавите нежта доаѓаат непланирано ^^

и не ми се фурајте тука rodenden e denot stogo cekame, денес на Бијонсе и Џеј Зи им е 4та годишнина, ало >_>
долг да им е бракот♥

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Чим те посетил шмекерот не вреди шо и да ти кажам :D
Го замолив да интервенира, затоа што останавме само ние, а и ние не сме му доследни наследници!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Кајганче!
Како тргнала неделава, интересна ќе биде, едвај чекам да дое викенд да видам што ќе ми донесе, тоа би требало да биде врвот:icon_lol:
Вчера идеме со колешкиве накај факултет, и ме застанува, од нигде никаде, една жена и почнува да ми збори колку тоа јас сум млада и убава и паметна, и дека не треба да пушам цигари.Женава нит ја знам нит ја познавам, ама битно ми дрндореше 5мин(фала богу) и си отиде.Што се случува со луѓево, аман?Зарем немаат свои проблеми кои треба да ги решат? Свашта:icon_lol:
Патем, не сум злобна по природа, ама денес морав да ја искористам ситуацијава што ми беше пружена.Место да платам 100 и кусур денари за копир, јас платив 0, затоа што типот уште мисли дека учам во средно:pos: а ја нормално си преќутев:icon_lol:
Едвај чекам да видам што ќе ми се деси утре, дали пак ќе сретнам некој што ќе ми држи лекции на улица или па ќе ми пратат покана за приклучување во некоја секта.
So... what else`s new?

(не за друго ама не и` е прв пат (јес да другите пати беа барање на лична карта при купување на никотин и алкохол). Sis, сфати го ова као комплимент мухахахаха

него....

Passed down to you...

6th day in a padded cell. And yet the mental illness won`t break. Две контрадикторности у една реченица. Ама шомиегајле.
Него језа ме фаќа. Се плашам од 1984. А натака се иде. Најозбилно.

So says Saladin.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom