Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Hi, it's me again.

Вчера во Скопјето ја видев мојата омилена кола од оние елитните.

Вакво Кајги, ВАКВО:

Помина на 10тина метра пред мене во близина на Веро. :love::love::love::love::love:
*jeez in my pants*

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Заспивам,тонам во сонот уморен сум веќе многу чудни звуци слушам крици кој на улица
ме водат,црни птици кој си одат во облаци полни очај, на улица полно луѓе небото
ведро сите молчат,на секој чекој пари не гледам веќе во беда ни старите наркомани
еј не се тоа сега, нема скитник, нема беспомошни и стари нема повеќе ранети,нема
повеќе сами,sunny го има лекот веќе сите сме еднакви,повеќе нема криминал повеќе
нема граници,веќе нема пендраци мртва е цела политика гледам само хармонија не си
жртва на критика,сонам за подобра иднина доаѓа своја визија нема оружје,нема злато,
нема вести на телевизија,нема полиција на улица слободно можам да движам имам
слобода домулна,дури сега не се гушам допрва, па се е мирно повеќе нема убиства,
нема ни завист,нема ни пакост,нема ни подла умисла,сите се чисти исти сите се
толку вљубени,повеќе немам непријатели,нема на светот изгубени,нема на мака осудени
Сонувам долго за мирот и зеленило во видот,сонувам за други нешта зошто многу
срања видов,кои не ми се во прилог,сонувам за сешто немам,сонувам за слобода која
највеќе ми треба.
Сoнувам темни облаци над градот и околина,како правдата да стега само мртва тишина
силни дождови лијат за болна трага да ја скријат,целата горчина што ја имам безмалку
топлина, идам по патот чувствувам почетокот на крајот нема веќе немир таму не осеќам
болка ниту замор, го губам стравот се заострува мојот слух повеќе немам чувства,
причувстувам ко да сум дух,сонувам мир во сиот труд мртви се сите идеали,мртви се
сите лажни ствари купени со пари, дали сега веруваш во хармонија и идила, вечна
љубов и бајка во која среќата се скрила, веќе неможат да ја видат нема повеќе лага
која ви беше толку драга исчезнува како фатаморгана,злото се погреба и слепиот да
прогледа, зли духови во потера од светот да ги протера, сонувам победа,од лажни
вредности да немам потреба железни ланци кинам слободен сосема,
затоа не губи верба
во очај не потонувај, продолжи пак да се бориш сонувај за слобода.

К

Кики.

Гостин
Драга,
вчера беше најглупавата вечер евер. :facepalm:Со кој памет излегов не ми е јасно, а дома 100 пати ќе ми беше подобро. Ако ништо друго барем ќе слушав нормална музика, ќе зборев со нормални луѓе, немаше да ми истурат вино на рака, да газам на стакло и да ми се прават паметни и убави (затоа што јас сум грда и НЕ СУМ СЕ ОПУШТАЛА :facepalm: ). И Драга, кога ќе ти речам дека сум малер, стварно го мислам тоа.
Ај сега поздрав, идам на рехабилитација од вчера.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.632
Поени од реакции
1.199
Драга, времево излеа буквално го сватило денешниов датум. Се истури од снег врнејќи. :eek:
Сакам да сум негде во Барселона или Рим моментално, доста му беше на снегов.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Драга
Изглеа само јас не ја сфаќам фразата „иди еби се“ у лоша конотација или као навреда.
Не знам шо има лошо некој да ти посака да се ебеш. Ја на непријател не му посакувам да се ебе на пример. Строго на луѓе шо ми се мили.
„Глеам нешо нервозна си, ај иди еби се, може ќе ти помине“
И плус секоаш ијам некој соодветен одговор кога ќе ми се обратат со фразава:
- неам каде
- неам со кој
- не можам - ијам добиено
- се ебев (одреден ден)
- донт тел ми ват ту ду
- ќе ми го даеш станот?
- ако ми купиш стан, секој ден ќе се ебам...
- дечко ми не ми дава :LOL:

На друга тема
Вчера на работа 13 саати!

И си најдов друга работа, сеа си ијам две, и од двете места ме бараат пошо ме бива за се!
Вчера палачинки праев на пример. Поубави палачинки нема да најдеш.
Минатиот викенд овошни салати. Една излезе од шанк и после се чудев да не ми снема овошје од шо се забораија нарачувајќи.
Не знае шо губи фирмата драга, али кај и да е ќе си дознае. :)
*салут смајлито шо го нема*

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Викендов.. прича сама за себе:icon_lol:Од планирани работи до непланирани, битно закон беше:X3:
Утре, уште еден понеделник, фак.. Ме мрзи да преведувам, ме мрзи да се замарам, се ме мрзи на вакво ладно никакво време.
Ама што се мора, се мора.Време е и денес за нешто да бидам вредна:)

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
"..There is more at stake here than meets our eyes,
as seductive love can reduce a mans spirit until it shrivels & dies.

Most women are not malicious of course,
just pawns moved by an influential force.
So.....dont stress,
but there just may be a beast behind that beauty in the dress."

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Кајги... ете и први април помина. и онака не дупат сите па и времево не издупи онака првоаприлски.. „супер“ нели?

деновиве ми се од лош полош, незнам длаи е од времево или од нешто друго ама се осеќам.... нервозно?? хммм не.. ми текна - БЕСНО! толкав бес чуствувам од внатре што мислам дека на некој ако му се истурам нема да сака да ме види у наредни 2 години. - многу глупаво се осеќам празно неисполнето луто бесно... ми иде да искочам надвор и да се дерам на цел глас што повеќе и што погласно можам!

бев до велес. демек ке земам мотор отидов кога што ке видам. на слика моторот кукла у живо скроз друга приказна. ај што отидов отидов - доаѓаме таму човекот го извади моторот проба да го запали и вика „ Аеее нема бензин изгледа“ - се изнервирав уште толку. па добро бе мајку му ебам ако продаваш мотор тури му бензин без разлика кој и да е нормално ке сака да го запали некој да слушне како работи да го проба едно друго... несваќам што народ има у државава еј!
требаше да почнам од утре ( веќе денес ) на работа - ми се јавиа ми рекоа семинар некој хитно им искочил да не сум доаѓал немало шо да праам - и у право се. нит знам шо треба да праам ни како ни каде... ај јебига од вторник ке почнам ( а едвај чекам да почнам ).
таман си се навикнав да станувам порано што за жал траеше 1 недела пак си продолжив по старо. пак до 2 поручек спијам пак во 4 сабајле легнувам...
кајги... деновиве се осеќам толку лошо што од време на време си помислувам дека сум тотално бескорисен...

кајги. искрено преку кур ми е веќе од се! ама БАШ од се...

Член од
2 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
133
Драга, добро те најдов ,се надевам дека фини и мили членови имаш (y)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Кајгано,
времево е триста посто мрднато, вчера снег, денеска сонце.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom