Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дома пари ми носат е тоа е нешто :icon_lol:. Не знам имам добро чувство ако го одржи зборот, а и што авантура :icon_lol:. Зошто да не, вика ова она, не ме интересира не сум таков човек така да гледам.
Ајде утре има да биде само малку памет да ни е :icon_lol:....

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга,
Ова ќе биде долга ноќ...
Секоја колоквиумска недела иста грешка :(
Се залажувам секогаш од утре и ете веќе првиот колоквиум чука на врата а јас книга немам отворено ... o_O
Така да од денес морамм!!!! Држи ми среќа молим те!

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
"Сум се родил.​
Тоа е совршен факт..."​
Биографија, Гане Тодоровски.​
Кајгана, најмалку сум сакал во животот да напишам ваков пост, но ете не може да се избега од сознанието дека смртта е секако совршен факт. Со смртта на дедо ми (Ѓорѓи) мислам дека за првпат во животот се соочив со вистинското чувство на тага. Бев приврзан кон него уште од мал. Во моите претстави тој беше прадревен извор на мудрости. Сигурен сум дека многу размислувања останаа несподелени. Еден живот е прекраток за двапати да се помине по истите патишта по коишто тој не буткал.​
Би сакал да ја достигнам скромноста, ненаметливоста, која ги поседуваше, само се плашам дека биле постигнати низ многу неправди, несреќи, страдања.. Покој на душата.​

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Ме фаќа носталгија.
Сите купуваат подароци, сите се во Божикно расположение... А јас мислам на моите, дома...

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
ПЕСНИШТЕ ЕЈ!!!!!!!1 Никад немаше да ми текне дека е од Морчиба!!
Ми текнуе на основно, седната на земја пред телевизор довршувам цртежи ликовно, и СПОТОВ на телевизија :)
Chills..

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Китење елки и радости по дома.
Сеќавање кога татко ми доаѓаше од работа со пакетчиња и демек маскиран ко Дедо Мраз ни ја радуваше детската душичка, напатена од транзиции и вечна желба за Киндер Јајце.

Песнава ја слушам прееска, и мајка ми ми вика: Ееееј, ја имав на страна B на лонгплејка!

Со татко ми го играа тангото на Љубовта на оваа песна, кога имав 5, 6 години и ништо не ми беше јасно.
Сега ми е.
Многу.
И сакам и јас да го играм истото танго, ама на Strangers in the night од Френк Синатра, да врне снег, а на улица јас и тој. И нашите идеи, планови, желби и гушнати срца.
Костени, тиква, цимет, јаболка, мандаринки, куглов со кафе и рум, сијалички на балкон ем желба за снег.
Ми гори душава, така некако.
Од сенешто. Пеев на забавата на работа, со Мио. Пред сто години му бевме редовни врискачи на концерти, а еве сега со него делев сцена и микрофон.
Дешавки, мора да ги има. Да те носат некаде.
Добив и понуда за пеење во наш скопски бар. Чисто од разонода. И тоа којзнае како ќе почне и продолжи.
Во духот на добриот ден, со изнаспана глава, идам да си глеам филм и да пуцкам пуцки.
Чиаос.

М.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Драга
FB says: Љубав је кад се дечко и цура боре за своју љубав.

(y)

А јас сум уморна. Од се.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Passed down to you...
Знаеш ли она чувство коа се трудиш апсолутно се` за луѓето кои навистина сакаш да ги видиш среќни а тие пусто не сфаќаат? Ама пак се трудиш. Зашо нејќеш да ги видиш кога се скршени. Н е ј ќ е ш....
Од друга страна самиот одиш во спротивна трансферзала. Имаш моменти кои тие ги имале пред многу време. А си ги имал истите чувства пред некој месец. Чувства на беспомошност. Си се трудел макар и по цена на сопствената глупавост да смениш нешто. И на крај си кренал раце. Поради банални недоразбирања... ништо друго.
Ах човештво мое.

So says Saladin...

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....драга кајгана...ти која пливаш во масло во добро загреано тавче и ги трпиш сите изливи на восхит и тага, на мудрост и глупост, на трезвеност и лудост....ти се восхитувам на твојот мир и рамнодушност

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Драга
Сепак ми е мило што испадна така барем ќе знам дека се потрудив па ако не успее здравје.
Ајде сега ме чека книга од 200 и нешто страни за учење.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,
Прво ти нудат иднина, мислиш ете тргнав дојде моето време, после те газат, те цедат, на твое место ќе стават полуписмен човек кој нема врска од ништо. Полесно ќе се разбереш со неписмен отколку со полуписмен човек!
Муабетот ми беше.., ме мавна нешто у глава.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Цитирам:

"Сакан Дедо Мраз! Кинеските петарди кои ми ги подари минатата година, многу ми се допаднаа! Но, оваа година сакам да ми подариш два прста на левата рака..."

Кајгич дали ти знaeш колку јас мразам петарди?

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Ми недостига детството, ми недостигаат моите слатки најсакани миленичиња што си ги имав, колку се радував со јарињата, коњите и кучето што ги имав, сега немам ништо :( и се чувствувам осамено, зарем толку време помина, ах остарев и јас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom