Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
тажен сум до срж, тешко ме, ќе се сечам.
поможи ми боже

cmao :(

К

Кики.

Гостин
Драга...
животов е како едно смрдливо, малечко :гомце:. (извини за речников)
Под итно ми треба некаква промена. Сакам да ми се вратат сивите нијанси, затоа што се уморив од црно-белиот свет.
Поздрав

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Темпоралната зависност на состојбата на умот е нешто за кое никогаш нема да имам објаснување. Ниту оправдување. Кога е човек распнат од чувство на беспомошност и безизлезност, се' што му останува е да се идентификува со рането животно. Да гребе, да прета, да изгуби секаков допир со реалноста и величината на емоциите кои веќе нема сила да ги држи под контрола и да се изгуби во желбата да повреди. Афектна состојба еквивалентна со теориите на Дарвин за нашето потекло.

Живееме во такво време во кое мораш да бидеш разумен и кога си повреден, мораш да го обмислиш паметно својот афект, својот бес...затоа што зад аголот стои одвратната хиена која има пристап до твојата најдлабока интима и со својата смрдеа ја пие секоја пора од твојот изблик на човечност, ја става на операциона маса, експериментира со неа и ја пласира согласно со своите интереси.

Треба со време да се освестиме дека ништо не е свето. Нашата изворна човечност во емоционалната ни пропаст-најмалку.

To thee, my dearest companion, who lived in an era where Romance was still an intimate urge of Poets to put forth their deepest rainbows of the heart on a piece of paper and still share their intimate darkness with a ravenous creation of their soul.
To you, dear Poe, i raise my glass.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Добро Утро Драга,
Да јас сум таа што стана толкууу рано :):
Вчера легнав во 9 се откажав мислев дека ќе можам да издржам но сум се излажала....
Инаку во моментов се освестувам со утринско кафенцее ♥ појадок ( колку да не биде без ич :Р )
Имам презентација анатомија !!! Мислам дека ќе ја спремам до 2 часот ...
Погледнав низ прозоревов... гледам како им играат гранките на дрвјата! Прекрасно... :pipi:
Сакам вака да ми продолжи денот, како што ми почна утрото ИСПОЛНЕТО :):

Ви посакувам на ситее убав ден :love:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ДиКиз Хеј...
вака сеа.....станав пошто ме разбуди ламарината (или литературно речено лимот) од покривот на гаражата на мојот сосед (пич*ка му мајчина)....
еве решив по две години да го средам мојот запоставен компјутер и да снимам некое цд ко и секој нормален чоек...
Сите по дома арни,.....денес ми е 42 ден на работа по ред..... :)гомце:) и така.....
а за сите кои го читаат ова...еден позз :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Што кога би го комуницирале само со очи? Не би постоеле лица, нема опсервација дали некој има правилни црти како скициран прозирен човек од учебник по биологија за 5 одд. со вени без кур, дали има поголем или помал нос, каква форма е неговата коса и такви банални ситници.
Зборуваш и се гледаш само во очи и ги следиш емоциите како последица од тој разговор и одблесокот од очите, мислам дека така е најдобро.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Катерина колку знаеш да возиш не е нормално. Како ќе положиш сеа градска, it`s going to be legendary.
Продолжи да си го повторуваш ова*

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Нека биде во 2012.
Нека ми се смени тотално животот.

Сакам!
Нема посреќна жена од мене, во моментов. Добро, девојка. Сеедно, човек!

Ех...:pipi:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.995
Поени од реакции
74.147
Полагам утре кајгано :)
Полека си ги делкам и последниве колоквиуми од последнава универзитетска година :D
Засега се оди според планот....(y)
Сакам кога оди времето накај нова година и постновогодишните празници.
Јадње, руска салата, кифлички, пити = многу нафрлени килограми ама и задоволен и попунет стомак :D
Порано обожавав кога во овие денови на крајот од ноември и почетокот на декември, си правев долги прошетки низ населба. Ми се допаѓаше мирисот на воздухот, смиреноста на населбата, скоро празните улици, тишината... прекрасна доба за смирување на главата и разбирстрување на мислите. Ама сега, ако излезеш надвор може да добие некоја тешка болест, а ништо чудно и да се загушиш од гнасната "магла"....
Поздрав кајги :love:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Tаблата е зелена, кредата е бела, пуста математика вода ја однела, час по руски сите деца гуски, час по фискултура сите деца Ура, наставникот доби температура, 39 падна во кревет, се напи топло чајче и рече "Оф леле мајче".

И деновиве сум нешо у филм Дубиоза колектив ( незнам тоа босанскиот јазик и нивниот голем акцент ми се лудило) и Челзи вечер ќе тепа и јас конечно ќе си ги исполнам 3 и 1/2 работи шо никогаш ги немам пробано ( секс, дрога, алкохол и рол) и неќам веќе да сум директор ( ми помина меракот) сега сакам да сум претприемач ( колку само фенси звучи) и знам дека у догледно време ќе им одам на концерт на Robbie Williams,Muse, Rammstein, Bernays Propaganda и Jamiroquai и ми недостигаат едни зелени очи ( али не за долго) и иако имам руско име одсекат сум бил за Американците и конечно ќе ја зваршам книгата шо ја пишам ( Аманити низаеден) и ако јас не можам а толку многу сакав тогаш знам дека Усаин Болт пак ќе пердаши на стотка и најголемиот Раиконен ќе гази и Friends ќе се вратат уше со десет сезони и здравје и пари и многу грудима...Среќна нова 2012.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom