Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Драга,
Дали баба Ванѓа била Риби во хороскоп?

Неочекувано ми се случи очекуваното!?!?!

Спасувај! Ја не могу да разумем...убила ме интуиција.
 

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.678
Поени од реакции
1.990
ДК,
Три дена по ред сонувам како работам на револуционерен проект. Три ебени дена едно исто правам у подурм у лабораторија. Утре почнувам официјално, мали стапки, скици, механика, флуиди, диференцијални равенки, пишување код и до септември наредната година точно за магистарски труд ќе го презентирам. Мајнд блоун ќе бидат сите, не се спремни што ги очекува :roker:
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Можеш да ги поделиш луѓето на такви што те сакаат таков каков што си, и на такви што те гледаат како објект збир на мерливи карактеристики. Првава група нема да се замара со некои работи со кои ќе се замара втората група, а тоа се работи од типот што си завршил и кога, како изгледаш, како се облекуваш, што работиш, за колкава плата, дали си венчан, со кого итн. Мене ми е јасно дека пријатели и познаници се во втората група, ама не ми е јасно како родители и роднини се во истата. Многу е лошо да осетиш дека љубовта од родителите е всушност условена, наместо нели, безусловна. Дека и за нив си еден пакет од карактеристики кои можат да ги проценуваат. Многу е битно да се одделиме од тоа начело дека родителите се безгрешни и секогаш безрезервно да ги слушаме нивните замерки. Битно е да сфатиме дека не секогаш се они во право и не секогаш дека тоа што они го мислат се совпаѓа со тоа што е битно за мене.
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.906
Поени од реакции
84.308
Луѓето што веруваат дека Трамп дојде на власт со помош на руски(или сепак македонски???) лажни вести се подеднакво интелигентни како и луѓето што веруваат дека земјата е рамна.
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.097
Поени од реакции
5.767
Ај можда и ќе се одвикнам некад од идење по кафани и/или шљокање по 3+ литри пиво... Џабе вежбаш по 6 дена неделно кога вечерта ќе се напукаш ко вол, кретену еден :tapp:
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.160
Поени од реакции
107.602
-Еееееееееееј од кога те немам видено :vozbud:Што праиш бе, што има?
-Ништо еве шетам, да видам што има низ град.
-Што си се поправил бе, аууууууу :confused: Ама ти обелела косата.... :eek:

Епа мајката у пичка да им ја ебам на сите што приметуваат некоја физичка промена на некој човек и онака без срам во лице му ја плескаат. Не знам, мене ми е глупо на пример така на некој што го немам видено некое време одма да му залепам све у фаца, за килажа, заби, коса и остало... Така осеќам дека може да го навредам ако му ги изнаречам оние работи од погоре. :toe:

Ова вчера со двајца муштерии се деси и по фацата на тој “здебелениот“ се осети дека не му беше баш пријатно што другиот му изнакажа се наеднаш, а го немал видено “100 години“.

Иначе толку имам страв од забар што сум спремен да примам и куршум отколку да седнам на тоа ебеното столче. А што е најтрагично страв ми е само од една ебена ствар, а тоа е она шилото или како и да се вика инструментот, што на самиот почеток го зема во рака заболекарот заедно со огледалцето за да ти ги провери забите. Со тоа кога ќе ти допре на болното место исто како со снајпер у тил да те гаѓа некој, бем ти и шило и глупости. Јбг ќе морам утре или задутре да идам, не се издржуваат веќе болките.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.648
Поени од реакции
27.970
IMG-71c056aa107d075fa4038ade1a2cb78c-V.jpg
Вчерa бев нa еден нaстaн,дo мене имaше три мaјки сo четири децa.Немoжaм дa oпишaм кoлку плaчење удријa три oд децaтa кoгa ги видoa свинскиве глaви,a четвртoтo јa гушнa и јa стискaше свoјaтa мaјкa целoтo преплaшенo.Нa мaјките тoa им беше смешнo.Ги рaзбирaм лугетo штo имaaт мерaк дa кaснaт мевце печење,aмa oвие свински,јaгнешки или телешки глaви штo ги стaвaaт нa трпезa сo јaзикoт кaкo гo гризнaле живoтните кoгa ги кoлеле,ствaрнo немoжaм дa ги рaберaм.Oд другa стрaнa кoгa некoјa теткa вo некoј филм ке се сoблече или ке прикaжaт сценa кaкo се туширa oбaвезнo стaвaaт 16+ И сегa штo е пoстрaшнo? Хoрoр сцените пo излoзите oд месaрниците сo глaви и oчи нa нив штo те гледaaт,три лaвoви штo ги зумирa кaмерaтa кaкo жив гo јaдaт бивoлoт пa децaтa ги сoнувaaт крикoвите негoви,или децaтa гледaјки тв дa видaт гoли женски грaди? И пoсле нaсилни биле децaтa се тепaле,се кoлеле aгресивни биле.Немa лoши децa,сaмo имa лoши рoдители,лoши се вoзрaсните a децaтa се сaмo пoследицaтa нa претхoднoтo.
 
Последно уредено:
Член од
12 април 2018
Мислења
29
Поени од реакции
27
Јас како дете од село кога ќе се “работеше” некое животно од што многу плачев и трауми си праев моите ме испраќаа на гости, ама од кај комшиите што слушнав уште си имам трауми.
Туку вчера си скинав бемка/младеж боли корни а сеа излегов на тераса да се сончам па ајде до пола стомак божем да не ја грее сонцето...маки.
Уживам во самотија ама поминаа бааги време вака сега чекам некоја пријателка да ми се појави од некаде... их хофе зи комен.
 
И

Име И Презиме

Гостин
На денешниов маратон пола мушки што отидоа демек да трчаат беа да видат-гледаат пи.иња згодни у хеланки.
Толку!
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
Мене не ми е јасно зошто за време на економска и духовна криза луѓето трошат пари и време на свадби.

Зошто да потрошиш 3-4000 евра, пари со кои можеш солидно да си го реновираш спратот или станчето што ти го оставиле твоите, ламинатче, телевизорче, шпоретче, гарсоњерче, малце бе, да не спиете на истите на кои спиеле старите.

Или ако ти е среден можеш да ги зачуваш, ако пак имаш некој денар на страна можеш да си одиш на одмор, или да си купиш ново количе.

За што свадба, за да докажиш дека ја сакаш, тие што те познаваат знаат без да докажуваш, тие што не те знаат ништо не може да ги убеди.

Јас во ниту една алтернативна реалност неможам да се замислам како зет, освен некоја приватна церемонија со 5-6 најблиски околу нас.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.668
Поени од реакции
4.397
ДК

Сонував денеска дека сум напишал книга. Од сонот само памтам дека имаше уште едно име над моето т.е двајца луѓе сме ја пишувале и дека пред моето име стоела кратенирата м-р т.е магистер :pos::pos::pos:

Жал ми падна што или не го видов или не го запамтив името на книгата хахаххах.

П.С Ако има некој толкувач на сонови слободно нека ми испрати толкување по порака.
 
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Ако анализираш подобро некои дизни цртан филмови се пострашни и позастрашувачки од 99% хорор филмовите
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Со години талкам низ социјалните мрежи што се немам сретнато.....Од Велес преку Неготино до Тахити е боже сачувај
2018 година.

Pick up lines poceten paket:

-Bomba si mace.
-Odlicen zadnik.
-Super si.Sakas da se zapoznaeme?

И дали вие сакате тврди подигнати цицки ?


Screenshot (5).png

upload_2018-5-6_22-8-17.png

 

Kajgana Shop

На врв Bottom