Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
182
Поени од реакции
635
Малку за возачката култура.
Не пробувајте инает да терате. Не барем во денешново општество со денешнава мизерна возачка свест. Муабети од типот- " јас имам предност па ако ме лупни че ми плати тој, на пешачки треба да застани и сл" треба да се заборават. Колата никогаш нема да ти биди иста после удар, можно е ако ти се погоди локален шериф да му платиш и за неговата, и не дај боже да си останиш инвалид или невино лице да си го однеси. Подзастани, остај го сељакот нека се издрифта, ништо нема да ти смени да почекаш. Доволно е да се биди самиот коректен во сообраќајот и остајте го времето да си ги среди работите.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
Така е, остајте не нас сељаците да дрифтаме и возиме брзо...

Него за друго бев дојден. После долго време истражување и размислување што зборот “шип.тар“ (ship.tar) значи, дојдов до следниот заклучок: Shit hit important people tears ass retarded

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.455
Драга,
јас едно нешто ќе ти кажам, да ти еб*м all inclusive кај што не даваат пиво за поручек.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Не сум нешто добар периодов и ај да му се јавам на матичниот за да ми даде упат за крвна слика па со резултатите да одам Скопје кај другиот доктор и не се погоди матичниот во државава, и за да не чекам, го пуштив охридското на најјако, и и се јавив на една школска, мајка и работи на лабораторија и да ја прашам дали можам да направам крвна слика без упат па после да однесам упат, бла бла. И жената ми рече дојди утре (за сабота) демек сабота е само итни случаи примаме ама јас сум на работа ќе завршиме се, после некој нека донесе упат понеделник, и јас ок ок фала, и отидов таму ко господин ме боцнаа се (претходно видов еден џуптин заспан на клупа со цигаре во раката) и ај треба да ги земам резултатите попладне, ама никако не ми текнува како се вика женава, и срам ми е да ја прашам школскава „абе како се викаше мајка ти“ скроз глупо ми е, и и персирам на женава, а таа на име ме вика ко за беља ко тетка да ми е.

И ај ме подучија стариве дека требало да и однесам кафе и благо кога ќе одам по резултатите затоа што ми завршила работа и како мала пажља е кафе и благо, и ми рекоа „ако ти вели што си се трошел речи и за здравје дека се“ и одам по пат во 2 попладне, сонце печеше ама спарно некако, мантрам „за здравје за здравје“ за да не заборавам, да испаднам културен, а најтрагично е што не сум таков човек значи јас не сум ербап за такви работи ова ми дојде ко новонастаната состојба, и стигнувам во лабораторија, земам резултати, и подавам украсново ќесе со благо и кафе, и таа почна „абе шо се трошеше, а у...“ и јас глуп најглуп место за здравје и реков „ајде за душа е“ и таа ми вели абе резултатите ти се лоши али не дотолку далеку си од умирање ти за душа да даваш, умрев потонав си велам кај одам по умов од стариве и јас глуп ко ќе видиш дека не те бива за адети не се прај сосила, потонав в земја.

Член од
2 март 2016
Мислења
23
Поени од реакции
85
Чашата вода не е тешка. Скоро и да не мислиш на тоа кога треба да ја подигнеш. Но што ако не можиш да ја испразниш или да ја оставиш долу? Што ако треба да ја носиш нејзината тежина со денови... месеци ... години? Тежината не се менува, но товарот да. Во даден момент веќе не можиш да се сетиш колку била лесна. Некогаш е потребно да се преправате со целото свое битие дека не е таму. А понекогаш,едноставно треба да ја оставите да падне.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Camo zaev treba da go plknlte vo sytka da ne lzlezl so ja predava zemjata moctrymo glypak

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
„Брат ко за тебе е оваа цена, за другите е поскапо ;)
Кога ќе ми ја каже некој оваа реченица, од старт знам дека ме дупи во здрав мозок, али ајде јбг, истите финти со векови ги вртат, барем да се малку покреативни додека пробуваат да ти шитнат нешто.
Инаку како ме затера месецов со непредвидени трошоци нека си ебе мајката, повеќе пари потрошив во последниве 2 недели отколку во претходните 4 месеци заедно :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако некој е А- или во краен случај 0- (универзален донор), нека се упати на интензивна нега во 8ми септември, има потреба од крв. Значи не А+ или 0+, стриктно А- или 0-.

S

silmarillion

Гостин
Зашто кога идете на зубар/фризер/адвокат/рандом занат... мора да ставате стори на инста? Зашто? Магариња по 30-40 години зашто? Зашто немаат интима луѓево неможам да разберам.

Kajgana Shop

На врв Bottom