Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.476
Значи Кајг, вртоглавно напредна технологијата само човечкиот морал остана во место, би рекла дури отиде два чекори назад, иако е најважна човечка врелина никаде го немет! :confused:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Од екстремни спортови преферирам идење на работа директно од кафана, диско. Епа утре ќе биде еден од тие денови, господ нека ми е напомош :D

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.833
Поени од реакции
17.473
Не разбирам како народот може да сака бендови како сарс, посебно замислувам како ја пејат онаа нивна "Лутко" на мојата свадба, па целата кафана би ја запалил, а музичарите би ги пратил у некој концентрационен логор.

Инаку во последно време губам пари, картички, добитни ливчиња, не ме чуди и главата да ја изгубам, што вели народот 10 овци да ми дадат, 11 ке изгубам

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Понекогаш смешна ми е темава т.е. смешно да пишам во неа, ама што да не. Кога сум можел тинејџерскиот ум да го споделвам тука, можам и сега, и така на луѓе да му збораш нема да разберат. Растам, стареам на некој начин, а луѓето околу мене отупуваат, се понашат како некои тинејџери и то од тие глупите. Никогаш нема да ги разберам луѓето и нивните каснења. Касниш еден сат еј и како ништо да не било, а ти ме договорваш ват да фак. Па не те чекам, кој сакаш биди. А за кога ви треба услога, вака, така. Вакви нешта мислев дека нема да постојат како шо растиме. Свесност за околина и други луѓе послабо, а? Барем тие шо се претставуват свесни, нека бидат.
Мислам дека тука треба да ми престанат обидите за социјализација и давање шанса на луѓето. “Јас никогаш нема да се адаптирам тука“
Време е да се вратиме на старите обичаи.
Никогаш нема да ги разберам луѓето, никогаш.
Ех да можам да си бидам себичен.
Петок, да ти ебам петок. Сега ми е јасно зошто некои сакат да избегат од асфалтската џунгла.
Човекот е само едно примитивно лајно.

Never do what they do,what they do, what they do!

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.294
Поени од реакции
7.020
К.

Мразам јавни собири од тип на дипломски,матурски,родендени итн..секогаш следат незгодни прашања,од типот "кај ти е женската" "а ти кога ќе дипломираш" "ајде и на твоја глава" итн на што немаш појма што да одговориш..Се мислам дека се некој левел на мене луѓето и онака,имам чувство како да се подбиваат на некој начин со мене,а немаат појма како е,шо е,зошто е..онака,не дипломирам пошто не сакам едноставно. Искрено,3.5 години не идев на факс,последен семестар почнав да идам,намерно остаив некои предмети,за годинава пак да идам. Годинава на прст се бројат предавањата што ги испуштив,онака едноставно јака ми е дружбата и атмосферата на факс и не сакам да дипломирам. У врска со женски фаќањето и на твоја глава муабетот,една слика што тотално ќе го долови моментот..

З.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.678
Колку мразам кога се објаснувам/контрам со некого а не е ич во право.И нема никакви аргументи и факти туку се дери ко несалам.И за да се докажеш не помагаат никакви факти,туку треба да ГО НАДВИКАШ,иначе 100% си крив.

Член од
7 септември 2016
Мислења
182
Поени од реакции
635
Обично ја немам таја чест да купувам алишта понабрзо во бутик и не го прам то, али мораше денеска после 5 години, блузичево омилено почна да ми пушта дупчиња.
Јас мислам крајно време е на продавачкиве во бутик да му се одржи едукација како да се однесува со луѓево. Застанала до мене, ти поцрничок си малце жолтово поќе ти стои, малце широчко си во рамењава че ти стои на тебе пуфка, шо вика марјан во видеоно " А ти се гледаш ко токмак" :pos:, земи си го материјалов е нов турски ваков таков... абе ти изгледам како некој факинг мерчант од венис да ме интересира материјал, потекло? Застаната до тебе и те мерка ти дофрла нешто... Дај мислам застани си настрана и само кажи му на луѓево ако ви треба нешто слободно, тука сум и остај ги на мира! Дури сега сфаќам зошто луѓево си порачува преку интернет или пак си посетува некое градче надвор од тука за алишта.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.674
Цел ден се смеам како ненормален. :pos::pos::pos: Не дека е којзнае шо смешно али на интересен фикционен начин ја доловува македонштината. :pos:

Побегнале Трајче и Менде од Пробиштип во Германија. Бидејќи било тешко да се добие виза, за да одат се маскирале во мајмуни, па Германците ги ставиле во зоолошка градина. Меѓутоа Германците сфатиле дека нешто не е во ред со нивните „мајмуни“, па одлучиле да ги стават во кафез со тигар за да видат како ќе се однесуваат. Сироти Трајче и Менде се пикнале во еден агол и чекале тигарот да ги изеде. Одеднаш тигарот им пришол и им шепнал:
- Не плашете се, јас сум од Ресен.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.476
Добро бе Кајг,
како може македонски новинар на ТВ да бара мислење од ,,албански,, аналитичар за менување на името на државата и идентитетот? а тој во стил на голем аналитичар као демек се сложува со тоа и треба да се случи? а да си го смени ТОЈ своето име и да биде малку македонец од албанско потекло, а не само албанец? а? значи ние менуваме све во сопствена држава, а овој албанецов останува пак албанец, а тој е прашан за името на македонецот?? мислам кој е овде будалата...? :tapp:

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Драга,

Во животот е многу важно да запамтиме дека треба да ни е забавно, интересно.
Тоа не значи урлање и пијанчење и дрогирање освен ако нели, тоа си е свој избор. Но, навистина, на некој универзале јазик тоа значи да не ти е монотоно со луѓето со кои си опкружен.

Него друг ми беше муабетот. Би сакала да имав некој повозрасен маж во животот (30тина години, да се изразам политички коректно) кој кога бил помлад бил млад и улав а после се опаметил. Мислам дека разговор со таков човек би ми отворило некои видици на она што моментално ме измачува.

Ако познаваш некој таков, пиши ми. Секое добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom