Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.095
Поени од реакции
3.823
Кеј, ее да знае колешкава погоре тек како го разигрува срцето од свое дете кога ќе дочекаш таква честитка. :love: :love: :love:
Љубов бескрајна и среќа најголема го топли срцето ја грее душата.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.629
Поени од реакции
11.897
Еј драга,

Како професионалец, имам водено многу разговори на тема здравје и физичка состојба, но убедливо напорен и стресен муабет ми е кога некоја другарка, блиска пријателка, колешка, или небитно било која друга женска познаничка онака неформално ќе ми рече “Леле колку сум дебела” или ќе ме праша “Дебела сум?”. Се осеќам како да сум на испит човече, само што таму го знаев вистинскиот одговор! Или го знам и тука, само се плашам да го кажам јасно своето мислење заради тоа што знам дека можеби ќе бидам погрешно сфатена или заради тоа што милионити пат ми се поставува прашањето на кое претходно сум дала одговор.

Си калкулирам во глава, да бидам искрена и да го кажам тоа што навистина го мислам или да те лажам?
Како да водам разговор кој ќе ти даде поддршка без да се почувствуваш осудено и потценето? Знам колку чувствителна тема е тоа, и чувствувам огромна одговорност, затоа што не сакам мојот одговор да го фрли некој во депресија или да му предизвика трауми. Сакам да бидам нежна, да пружам поддршка, но истовремено да бидам и искрена со моите пријатели, без да бидам сурова во тоа што го зборувам.

И не заборавам дека и јас сум жена и ретроспективно гледано некогаш сум била незадоволна од својот изглед, и сигурно некогаш сум си кажала “Леле какво прасе станав”….можеби е до корените што ги носи женската генетика или социјалниот притисок што го чувствуваме сите, не знам. Но, тоа што сакам да кажам е дека ме убива психолошката позадина и притисокот кој го чувствувам при водење на овие неформални разговори.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
827
Поени од реакции
2.258
Психолошки притисок затоа шо биле дебели?Абе јас ослабев 25 кила за една година од е.ениот гастритис.Ко скелетор се напрајв.Јадам со страв,секое парче на храна го мерам.Нон стоп сум гладен.Бидете среќни шо можите да јадите шо ви сака душа.Мојата желба е да можам да каснам нешто шо душата ќе ми посака.Затоа не се замарајте со глупости,бидите среќни шо сте здрави.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
771
Поени од реакции
1.391
Кајганиус Етерниус

Го прснав во око Флеш, Вори, Мацццц, Гусо. Сега гледај Need for Speed: Most Wanted Retard.
Редовните пациенти како рамниот, терминаторката, the boring gay rag ќе добијат визита, повремено.
3 2 1 ...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.229
Поени од реакции
10.319
Драга,

Најголема лага од македонски роман ти е дека македонскиот народ бил пиреј, та кошкај го, тепај го, тој пак ќе пркне. Петре стари врска си немаш. Македонскиот народ го има тој типичен балкански ген на самоуништување. Ако комшијата има, зошто ја немам. Ако е нешто успешно, зошто да не се растури и уништи.

Најмногу ова се гледа на поле на културата. Сајмиште се уништи за да би никнал посраниот Ист гејт - саемот на книга од саем стана селски панаѓур. Универзална сала симбол на Скопје ја уништија, концерти во спортски сали се прават. Бруки.

Синедејс филмскиов фестивал од пристоен фестивал што се одржуваше во ноември го направија излетиште на комарци, Скопски фестивал музичкиов не знам дали постои, а филмскиов стана филмска смотра од 2 дена. Манаки дише на шкрги.

И денес последно што читам Д Фестивал - синоним за Дојран по 14 години ќе се одржува во Штип. Штип што го упропасти еден Макфест, па сега да го докусури и фестивалов. Топ.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
169
Поени од реакции
559
D Fest mi e eden od najubavi nastani vo Makedonija, skoro sekoja godina, zosto pobogu vo Stip..Se nadevam ne e vistina, ke zgasne Dojran, tie denovi e magicen grad so mladi lugje i nastani..:place:

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.103
Поени од реакции
38.242
Кајг,
ги гледам, водителкава со изразот се обраќа ,,пазите луѓенца што правите, ајде Миле (постар пеач) кажи што мислиш!
...колку може да биде некултурна и невоспитана, да знае да се обрати кон човек што не татко, туку дедо може да биде, со ,,ти", ,,ајде Миле Кузмановски да ни испееш нешто" вели водителката на ,,Старс" забавната емисија, а тоа бутката гаќите и' се гледаат, тотално невкусно,

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.676
Поени од реакции
10.080
Имам најдобар другар од детство, таков провокатор е што ми доаѓа да се тепаме понекогаш. Навива за Ливерпул и само ми се перчи и фали, само ми го вреѓа Милан, Ливерпул ќе освои и ЛШ и Премиер, Милан гревови... И ќутам јас ама вистина ми доаѓа да му удрам една. И секоја утакмица исто. Уста не затвора. Еве гледај фудбал, гледај квалитет, гледај победници не лузери, гледај идни шампиони.

Најубав момент во последниве неколку недели, момент што ми ја стопли душата и ме израдува е моментот кога Дарвин го утна пеналот. Абе убавини. Па крајот па, па тоа нешто, лепота.

Во тешка депресија сум вика, не ме барај неколку дена. Хеххехе цркни шампињон еден!

my_name_is_in_use

¯\_(ツ)_/¯
Член од
12 април 2024
Мислења
109
Поени од реакции
278
Се започна кога мојот аларм одлучи да си направи одмор. Се разбудив час и половина подоцна онака испаничен, но за да биде уште полошо, заборавив викенд е, и добро е што погледнав на екранот пишуе Saturday, 15.March!!! :tapp:
Имајте убав и релаксиран викенд!

Kajgana Shop

На врв Bottom