ДК ,
Не дека ми фали СкопјеНо , ми фали животот у студентски хах. Значи не може да ти биде досадно. Барем не у Стив , посебно не у 3та женска зграда каде што бев лани
Само да излезеш у ходник па ќе најдеш минимум 5 души за муабет , за цигар.. Секој си тера свој филм. Најзастапни како и секогаш бермудскиот триаголник Делчево-Берово-Пехчево
..Дечките ( скоро сите ) се на шумарски евентуално земјоделски и тука се само за да покажат како пијат .. а и пијат богами , пред се беровчанине хаха
Јас па бев у соба со 2ца .. па ќе речам тешки пациенти хаха. Едниот му беше гад да оди у вц на спрат
. Сеа толку жени немаа проблем со користење на вц-то , тој имаше. И замисли какво решение си најде да моча од тераса
..Најјако беше еднаш поканети на роденден кај едни комшики , поднапиен целиот излезе да моча од нивната тераса
Па тоа алкохол што имаше за роденденот , зимница пратена од дома се лом направи
. Дојде дури и до тепачка после тоа ама ок , јас битно умрев од смеа.
Другиот цимер пак можеби најглупото дете што го иам видено. Беше од некое кочанско село , и комита вардарски во душа хах. Најголем успех што го имаше постигнато во животот му беше тоа што му беше роденден на ист ден со Самсоненко
Ќе станеше уште во 10 и правееееец моцарт. Играше кинези и филипинци кошарка во живо. Ќе се вратеше со некои 300 ден ќар и ќе кажеше : Ееееејј цимкаа ја парата ја направИ , мора цимка во денот барем 2-3 пати да фанам , опасен сум јас
Секој четврток се знае - ДИСКООО дупц дупц дупц , 30 денари влез дупц дупц дупц. Внатре напалени , напиени бруцошки ( rookies ) па и постари колку сакаш. Оние од Мала Преспа алал им вера. Не сум бил да видам што место е , ама и машко и женско убио бога у себи секој четврток
Химната се знае , Ти моје злато и толку е. Која е на маса , која на шанк. Лудница братленце.
Подоцна едниов цимер , комитата ..замина. Се искараа со другиот цимер. Буквално како да се караа кој е поглуп хаха. На негово место ми донесоа еден владин стипендист од Србија. Фино чоече , пукавме NBA 2K до 5 сабајле. Е сеа за заебување факс , студентскиве се одлични. Освен нели сеа ако си дошол со преголема желба за учење нели..
..To be continued