Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
ДК ,

Не дека ми фали СкопјеНо , ми фали животот у студентски хах. Значи не може да ти биде досадно. Барем не у Стив , посебно не у 3та женска зграда каде што бев лани :D Само да излезеш у ходник па ќе најдеш минимум 5 души за муабет , за цигар.. Секој си тера свој филм. Најзастапни како и секогаш бермудскиот триаголник Делчево-Берово-Пехчево :pos: ..Дечките ( скоро сите ) се на шумарски евентуално земјоделски и тука се само за да покажат како пијат .. а и пијат богами , пред се беровчанине хаха
Јас па бев у соба со 2ца .. па ќе речам тешки пациенти хаха. Едниот му беше гад да оди у вц на спрат :pos: . Сеа толку жени немаа проблем со користење на вц-то , тој имаше. И замисли какво решение си најде да моча од тераса :pos::pos::pos: ..Најјако беше еднаш поканети на роденден кај едни комшики , поднапиен целиот излезе да моча од нивната тераса :pos::pos: Па тоа алкохол што имаше за роденденот , зимница пратена од дома се лом направи :pos::pos::pos:. Дојде дури и до тепачка после тоа ама ок , јас битно умрев од смеа.
Другиот цимер пак можеби најглупото дете што го иам видено. Беше од некое кочанско село , и комита вардарски во душа хах. Најголем успех што го имаше постигнато во животот му беше тоа што му беше роденден на ист ден со Самсоненко :pos::pos:Ќе станеше уште во 10 и правееееец моцарт. Играше кинези и филипинци кошарка во живо. Ќе се вратеше со некои 300 ден ќар и ќе кажеше : Ееееејј цимкаа ја парата ја направИ , мора цимка во денот барем 2-3 пати да фанам , опасен сум јас :pos:
Секој четврток се знае - ДИСКООО дупц дупц дупц , 30 денари влез дупц дупц дупц. Внатре напалени , напиени бруцошки ( rookies ) па и постари колку сакаш. Оние од Мала Преспа алал им вера. Не сум бил да видам што место е , ама и машко и женско убио бога у себи секој четврток :pos::pos:Химната се знае , Ти моје злато и толку е. Која е на маса , која на шанк. Лудница братленце.
Подоцна едниов цимер , комитата ..замина. Се искараа со другиот цимер. Буквално како да се караа кој е поглуп хаха. На негово место ми донесоа еден владин стипендист од Србија. Фино чоече , пукавме NBA 2K до 5 сабајле. Е сеа за заебување факс , студентскиве се одлични. Освен нели сеа ако си дошол со преголема желба за учење нели.. :D

..To be continued :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Пред пола саат ручавме и завршуваме со јадење на секунда се тргам од днавна и слушам ''aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'' ВИКАМ што кур е сеа ме снема за секунда и одма шокови се враќам назад '' Леле Вистина '' (Лелево беше развлечено ама не мислев да го тегнам а поише потроишв за да објаснам нмв) и викам што е работа бе луѓе? Џихан умрела стварно мислам видете можда да ставаме и гифови и мемиња ама џабе е ...џихан умрела i don't want to live on this planet anymore i na krajot pak israv receneica od meme jbg dzihan umrela

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Никогаш не одете во авто школата кај АМСМ Мобилити. Од лично искуство.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Сега од кога останав дома по рамно 40 години работен стаж во иста фирма,
СФАТИВ дека повеќе се просперира таму ако бев тинтрач на нечии мадиња,
отколку попродуктивен од таквите,поквалитетен од истите и надпросечен.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Драга,

Јас ги почитувам сличностите (според латинската similis simili gaudet ) и сум различен од оние што велат ,,почитувај ги разликите". Taka што ги молам истите кога веќе се изјасниле како такви , да се држат до зборот и да не се мешаат во ресори кои не се нивна ингеренција.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.320
Поени од реакции
4.597
ЕДНА Е МАЈКА

Ставам сабајле и ми звони мобилен, ми се јавува мајка ми, симни се пред зграда сум у Скопје.

Се симнувам и се прегледувала нешто на ушите и ме носи во ординација демек да ми каже од кај да ги земам резултатите после 2-3 дена. Влегуваме и ме носи у една соба со докторка, докторката ми се претставува вика ја сум психијатар. :cool:

Викaм шо барам ја тука?

Мајка ми вика ти се дешава да викнеш по телефон некогаш ај кога веќе сум во Скопје, седи и објасни и на докторката зошто.

Викам сите луѓе имаат проблеми у животот некои луѓе некогаш покажуваат нервоза, али не е тоа причина по доктори да одат сите

И праам муабет 2-3 минути со лекарката и мајка ми и вика, морам да го нагласам ова:

Oвој синов мој ни кажува дома дека имал 5 женски, ве молам кажете му дека тоа не е во ред
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

хахахахаххахахахахахаххаха леле коа почнав да се смеам да и речев да ме пофали некаде, немаше вака да ме исфали.

Оваа докторката гледа и се чуди и и вика на мајка ми, излези со него муабет да направам
почна да се смее и ми вика шо и е на женава многу се грижи. Се гледа дека си интелектуалец, не ми изгледаш дека се дрогираш. Па сите се нервираме понекогаш за било што, таков е животот. Што се однесува до промискуитетноста тоа си е личен избор, само треба да се заштитиш од болести. :pos:

хахахаххахахах ми идеше број да и побарам, на крај ми вика, прегледот за жал мора да ви биде наплатен, небитно дали трае 5 минути или еден саат.

D

dobramuzika

Гостин
На сони два:
3:0; 1:0; 2:0.
А: Слаб сум на сони два, ајде да играме на сони три, таму подобар сум од тебе.
Јас: Ајде бе.
3:1; 3:0.
А: Не е истата како во петнаеска, овде е подруга.
Јас: Не се вади, нуб еден. :D

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Шо фино си бев волче самотниче 90% од досегашниов живот.
Кај мораше дотолку да остарам и да омекнам што недостатокот од нечие друштво толку ми влијае врз расположение.
Пу бе.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Какви напатени говеда има во земјава, мајкооо мила.

Станувам сабајле од спиење, се облекувам, мијам лице, заби и остали работи што ги правиш од коа ќе станеш. Се си е најлабаво па и временцево убаво малку свежичко ама битно има сонце не е сиво, тмурно и да ти ствара аверзија. Али ај мање битно ова.
Се спремам да одам накај факс на вежби кои ми се доста битни за следниов колоквиум. И таков најлабаво си се качувам во бус и кога гледам не работи апаратчето за откуцување на електронска слободна. Ама ај и така у секој втор не работи апаратот големо чудо ако не се откуца и така пред 3 дена дадов 1050 денари да ја обновам, си имам валиден билет односно картица. Не поминуваат ни 2 станици оп се качува контрола и тоа се качува на сред улица 100 метри после автобуската му искочија на сред улица и му блокираа пат на возачот за да се качат лол. Сега нормално нели бара билет ова она и доага до мене, а горе бевме јас и уште 4-5 души од кои едната жена беше со картица и му вика на контролорот '' апаратот не ви беше во функција не ја куцнав картата'', истото му го кажувам и јас ама изгледа му се видов симпатичен па ми викај дај да видам дали си ја куцнал. Му викам човек не работи апаратот и жената ви кажа позади мене. Кретенов ја зема и ми вика зошто не си откуцал и ме накурчи у моментот и му срипав '' па ти реков не работеше апаратот'' со малце повисок тон и ми вика што се понашаш бе ај ела доле. И доле расправање урлање цел бус ечи. А, во меѓувреме возачот најверојатно го ресетирал или го пуштил тогаш можда не бил најавен или што кур да знам пошто се качив на втора станица ама исти кур 100 метри се разлика со првата. Цел автобус им објаснува на гомнариве дека апаратот не беше у функција кога се качивме на првите станици ама се прави дека не слуша овој. Па уште ми извртува зборови сака да ме намести, а цел бус му се стави. Едно чиче му вика '' измислија работни места за да можат вакви ко вас да работат, пушти го детето у право е"' хахха да ми е жив и здрав. Пола бус сведочи за мене овие курназ се прават, а на жената горе ништо не е и викаат и мило ми е што е така пошто не расипаа расположение на уште некого.
Следно нешто ме симињаат на битка и почиња казна да ми пишува, јас се расправам со нив тука едниот ми глуми добар сака да ме разубеди ова она ама кур да ти ебам и на тебе лингур еден. Ми пишуваат казна ги отерувам у три лепе и си одам, едниов трга по мене ќе се тепа, само си продужив и се откажа.
После идам во внатрешна контрола и ме пречекуваат прво на шалтер им објаснувам што како и тие се чудат, dafuq ?? Како може така, ајде влези внатре ќе се среди не се секирај. Влегувам внатре му објаснувам на тој човекот што како дека имам валидна слободна карта, напунета на 1 декември и апаратчето не беше во функција па не ја откуцав исто како и останатите. Ми вика не бери гајле дајми ја казната, се потпиша на неа и ми вика нема да ти прават проблем за ова. А, во меѓувреме се јавува на телефон и вика кажи му на тој шутракот да не малтретира луѓе без потреба. На крај ајде дечко не бери гајле се е во ред у право си бил не смееле така...фала многу на помошта пријатно се најубаво. На излез тие ми викаат кај им плаќаш 1000 денари за слободна па и ќе те ребраат. Иначе на казната мртвиот имаше заокружено дека немам билет цц

Изгубив само цел ден во нервози натака навака за еден обичен куртон што не знае да си ја врши работата и се иживлјава над невини луѓе. Ако не бев јас некој друг ќе беше.
Се најлошо му посакувам на гомнарот, не на фамилија него само на него.

Kajgana Shop

На врв Bottom