Драга Кајгана (виртуелен дневник)

C

Crux

Гостин
Еден другар мој собран со друштвото, демек филм ќе гледаат, кулирање ова она. Сите на позиција и си пуштиле филмчето. Арно ама, некое бате си се оптегнало на креветот, а до креветот монитор некојси од оние постарите, големите. Не можел да си се потпри ко чоек и му рекол на домаќинот:
-Другар, дај бе земи мониторов џитниго низ прозор (ех метафори,метафори)
Средено. Ја соблекол некако лудачката кошула и тргнал во акција. Отворил прозор, го зел тоа мониторот и баш онака ноншалантно го испуштил надвор од втори спрат. Не,не го џитнал, само си го пуштил да лета пилето. Не изустил ни збор. Она апла zombie mode.
Кој шокиран, кој се газел од смеење, овај мртов ладен си седнал пак ко ништо да не било. :tvg:
Брзо и ефикасно, вака треба да се третираат секојдневните проблеми и препреки. :icon_mrgr:
 

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.306
Поени од реакции
10.320
Никад нема да разберам како може да се пуштате по пораки на фејсбук/форум небитно.Па ја да сум мушко и да ми пише некоја така нападно јаде инстант бришење па ме здоболе курот каква е.Исто така не знам како луѓето паѓаат на муабет леле ја што сум праел како сум праел ау не знаеш колку јако.Тој муабет се прави у друштво кај што можеш се да си кажеш.Исто така и не можам да ги сфатам фацичкиве тука што се ложат на форумски ликови а никад у живот ги немаат запознаено.Гарантирам дека да направам нов акаунт и да почнам да пишувам провокативни постови ќе натерам минимум пет пациенти тука голи да се сликаат и дами пратат слика.Опрајте се ви ебам куртоните , излезете попијте 5 корпи издркајте го дома по дома пет шест пати и соочи се со фактот дека не си кадарен да ебеш по 10 пички у 6 месеца.Или ако сакаш на некоја да и го натопориш не и пишувај здраво :) , туку земи пиши и сакам да те опраам дрска си ми многу и тоа е тоа.Ви ебам фацата
 

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Вујко ми скинал ахилова тетива:eek:,и викам на мајка ми,жено тоа најчесто се дешава од фудбал,а посебно од кошарка.А знам дека со години не спортува,и царот,пиеле негде и му текнало незагреан да игра баскет,паметен потег нема што:cuc::cuc:.Него да не јадам гомна ја,искрено се усрав од страв,тешко утре да идам на баскет:D,иако знам дека ова баш треба да си мувлар за да се деси
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.612
Поени од реакции
31.819
Ако некој некаде уште еднаш спомни карма, или Karma is а bitch че платам некој убиец да го скини жими најмило :D

Која карма ебате. Денеска пред основно училиште две деца 6-7-мо одделение, тепаа нивни веројатно школски, па од жал појдов да го спасам детенцево онака фино лепо ко постар со малку вербална конверазција ja решивме работава(не за друго, моментално учам предмет виктимологија, од кои 50 страни се посветени на насилство во училиштата, токму она кое го видов пред очи). Детето крајно благодарно си замина накај дома, додека на другото му наредив да стои 5 минути пред влезот од училиштето, дур не се оддалечи другово. И навистина стоеше, прав беше патот се свртив по 3 минути го видов.

И си идам сега вечерва дома и глем порака од некое си бате во кое ми се заканува богати оти сум зборувал некоја глупост за женска му (wtf си викам чоече од кај никна срањево сега) :D Некој глуп нешто глупо му кажал, а овој уште поглуп го зел нештото здраво за готово и опина. Ајде со чоечки (оти работам на трпениево и самоконтролата) го решивме нештово и шо е најбитно на крај укапира дека е ебаван в мозок (барем така си викам).

И кај е кармава тука бе да и се посерам?! А кај е?! Спасуваш дете и добиваш награда за таквиот гест рандом глупа закана :D Ебати кармата ебати.
 
Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
Средина на септември, доцна попладне. Во собата ко и во останатите 364 дена од годината ми е идеални 19 степени. Сепак отвараш пенџер и врата да се излуфтира и да мавне промаја. Од надвор влага чад, смрди на печени пиперки и корне на есенција. Сезона на зимници.

Од подотворената врата наслушнуваш тап звук на чекор. Иде убрзано се надзираш да видиш што е. Мајка ти доаѓа во ходникот да го земе фиксниот телефон од полнач, кој веќе ја има изгубено функцијата “безжичен“ оти батеријата му се празни по еден обавен разговор со него.

- Ќе збориш на телефон? - и довикнуваш.
- Да. - ти одговара она.
- Причекај малку, на интернет сум. Зборам со некого. Знаеш дека интернетов деновиве е катастрофа ко во претходната деценија, ако се јавиш на телефонот, ќе се исклучи и интернетов.
- Ајде набрзина, кажи му таму на девојчето нека почека, само да ја прашам тетка ти за рецептот за руска кисела салата.


Не ни успеваш да кажеш не, се слуша чекор во заминување. Проаѓаат долги и измачувачки петнаесет минути пред истиот ритам на чекор да се врати. Приоѓа да го стави телефонот да се полни, но наместо да го стори тоа се врти накај тебе и преку воздишка изговара:

- Заборавив да ја прашам дали ја прави со оцет или со есенција.

Влегуваш во ново временско исчекување.

Една е мајка.
 

Schtrawzenigger

and the Baltic Fleet
Член од
9 јули 2013
Мислења
672
Поени од реакции
2.323
Каков бизнис сум напраил, пар екселанс. Напраив зделка, графичката што ја продавам да ја трампам за 100 квадрата земја во село Довезенце, појма неам кај е. Иам слушнато дека најбоље е да уложуваш во земја па нејќев да ја пропуштам оваа прилика.

Сеа ќе пробам да го развијам туризмот во селото. :)
 

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Draga, da te prasam nesto.
Makaron vika nie devojkite da sme bile transparentni okolu relationship statusot na fb.. I sega mene ne mi e jasno, zosto ako vrakjam na potlinja od mazi pristojno i na dishtans ako pishat imam problem so Makaronov, a ako ete ne vrakjam na poraki poso imam decko pa da ne mu go trosam vremeto na doticniot, sum kurva dignata i se precenuvam?
Pokonkretno, koj vi kur biznis ponekogas so kriteriumive za toa kakvi treba da bidat zenite? Ste se videle li vo ogledalo sto nudite prvo? Kultura, intelekt, izgled? Pa soodvetno na ponudata da ocekuvate pobaruvacka?
Ili na site vi sleduvaat cisti 10ki iako nemate ni gejm ni karakter ni niso.

Makaronu, nisto licno, mi posluzi samo kao triger za postov :)
Mnogu mazinja citam po fbkov, "Devojko ako sum ti pisal ne znaci deka sakam da te ebam ;)" i varijacii na istoto..

E site devojki baraat fin romanticen decko i posle u friendzone :mad: Site zeni se kurviiiiiiii!

Dobro utro na site inaku :D ubav den da imate
 
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.245
Поени од реакции
4.453
Kажи му на @Makaron да си адне христијанка. Тие дури се извинуваат ако не ти вратат после пола саат. Ако му е тешко да најде еве го сајтот :P

http://www.christianmingle.com/
christian mingle :D

од заебанција ми го пратија не сум се регистрирал не ме тролајте :D
 

Vandal

CURVA NORD
Член од
12 август 2012
Мислења
1.046
Поени од реакции
1.095
Додека некој научници откриваат нови планети,додека опозицијата се бори да дојде на власт,додека луѓето се борат за човековите права,ЈАС го сонувам Иван Исцелител,дада точно прочита ИВАН ИСЦЕЛИТЕЛ. Сањам нешо безвезе и одеднаш глеам ми доаѓа познат човек,кога гледам он маме му ебам,викам еј што ми е бе што се дешава.И глеам педер у тоа неговата чекална си чекам јас и по некое одредено време ме вика кај него у канцеларија :pos:.Влагам таму и ми вика ајде кажи што е проблемот,му викам слушај иам еден голем проблем нема да ти се веруе.Вика ајде збори побрзо иам и други луѓе чекаат.Вака така се решив да му кажам викам неможам да фатам спортска долго време некој има фрлено клетва врз мене.И сеа следи тој шокантен одговор,Абе сеа и ти не барај нешто невозможно не сум ја се-моќен,знаеш и ти самиот дека тоа е апсурдно.Вака така се помирив со фактот и си искочив.Имав уште еден сон пред недела,две,сонував како ме брка зелка :toe:
 

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.147
Драга...

... го мрднав факултетов еј. Јас и еден колега од прошли семестар целиме да запишеме дополнителен изборен предмет, со цел да завршиме курсевите латински и старогрчки и одма да упишеме пост-дипломски откако ќе дипломираме. Единствен начин е во еден семестар да имаме еден предмет плус од превиденото. И тука сите се у шок човече. ЗАМИСЛИ ИМА СТУДЕНТИ ШТО САКААТ ДА НАУЧАТ ПОВЕЌЕ ОД ПРЕДВИДЕНОТО! Студентски прашања у шок, деканатот исто, онака не знаат што да праат, немаат норми и правила за ваква ситуација, изгледа сме први у историјата :D Мораа да измислуваат нови правила на факултетов само за нас двајца. Нормално it goes without saying дека нашата желба за учење повеќе беше пресретната со барање за дополнителни парични средства. Пошто све, све, све се плаќа, од све мора да се земе пари. И ајде, плативме, врткање по бирократии, луѓево уште не знаат што се дешава, којзнае и дали све е средено ко што треба.

Стварно бе, и ние ненормални, како се осмелуваме да се запишеме на факултет и да сакаме да учиме повеќе од што треба? Срам да ни е.
 
H

HoT IcE

Гостин
Камен од срце ми падна Кеј, нервиве на деснава рака ми се добри. И да ги пофалам докторките, сестрите и тие на ЕМГ на Неврологија за љубезност и професионалност, првпат ми се дешава ова у 10 години откако се млатам по болници со повреди. Професионалци.
И да, ги тргнаа условите од изборни предмети, значи долга рака имаш Драга, ден откако ти се пожалив за нелогичнoста изборен предмет да има услови, ги тргнаа. Еее Драга бе, нема како тебе <3
Good days, good times.
 

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Какава среќа што немам фјсбук ниту пак статус во врска...јас сум ви тотално безврска.Не ми пишувајте ниту тука ниту било каде што ќе ме сртнете под ова име.Немам критериуми, не знам муабет да правам...А па интелект или култура? Јок! Ја сум ви неки др мр...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom