Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
22 август 2022
Мислења
696
Поени од реакции
2.029
Латинкиве скроз ко балкански мајки на плажа.

Сите што разбираат шпански од маалово дознаа дека Хавиер сака да си поигра уште малку и што ќе му се деси ако не појде пред мајка му додека изброи до пет.

Сполај Му не се од моја зграда.

Член од
2 април 2022
Мислења
82
Поени од реакции
369
Пред едно 3 години комшијата ги откажа сите можни сервиси на кабел шо одат, фиксен интернет телевизија се со ред.
Ако му требало интернет за лап топот хотспот ќе уклучуел, е арно ама и покрај шо нели е неограничен мобилниов сообраќај сепак бил ограничен. После две недели дојде кај мене за пасвордот од вифито за кратко додека не напраел нов договор, ок ништо страшно повели комшо.
Тоа кратко траеше три и кусур години се до вчера вечер, седнавме жена му у кујна кафе вари, на заебанција му викам слушај на годишен сум неам шо да праам дај пасвордот од нетфликс да изгледам некоја серија ко чоек.
Нема проблем комшо, ми запиша пасвордот. Глеј за живо чудо ссбајлево се логирам, работи си пуштив некоја глупа серија на неговиот акаунт, околу 15 викам ај некое филмче ќе пуштам кога куууур погрешна лозинка ми дава, ок.
Во 17 некој ми ѕвони на врата.
Здраво комшо
Здраво
Тато ме прати да те прашам да не имаш проблем со интернетот?
Не бе, зашто?
Не можеме да се логираме...
А па ја сменив лозинката, кажи му на татко ти да иде да се ебе у гз.
Друг комшија имам цел живот нешто зајми, дали е апаратче за полнење акумулатор или друг алат нема везе и ако не му дадеш - Не разбирам зашто да не му дадеш на човек ако имаш.
Зашто јас сум дал пари ебате лешперот.
Цела куќа ја направи со "другари" ебан денар не даде, сега отворил авто перална и ако некој му рече гратис да му ја испере колата хистерише како тоа тој фамилија ранел од тоа. Додека беше жива мајка му го фалеше ептен голем домаќин бил, кога ќе му дошле другарите на гости кватро им давал иначе он кока кола си пиел дома, цел на татко му по домаќинлак.
И така
ПС: На работа имам татко и син кој живеат заедно и одат заедно на работа у иста смена, али кола никад немаат запалено (три ги имаат во двор) за или од работа, не им одговарало. А први се да ти се убацат у кола да ги носиш до дома иако ти е 4 км оф у еден правец, и нив ги одјебав кога ми се убација у кола, извинете дечки накај карпош ќе одам.
Паразити на сите страни, големи домаќини шо ти објаснуваат како требало да штедиш.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.666
Не сум бил под стрес и утепан од работа и трчање по децава, сум бил адиктед на кортисол и допамин. Абе сто мајки да му ебам на инстаграмов.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.957
Поени од реакции
11.212
Драга..
Време за спиење ми е..

Гледам тема: "Што се случува со жените во државава"..
Отворам: @Ska Maniac за мачки прави муабет :facepalm:
се враќам малце.. животните било во насловот :rolleyes:

Си викам сам.. бато, ти идеш под мач

GN all

Последно уредено:
Член од
2 април 2022
Мислења
82
Поени од реакции
369
Пакистанец, кинез, француз, германец една година во македонија и ти зборуваат македонски.
Србин роден тука 52ра ти прича српски пошто му је тешко македонски знаш оно.
Седам у бус и чекам да тргне, се качуе едно чиче околу 70 години,
Мајсторе за колико полазиш?
Молам?
Кад крече аутобус?
Шо?
Кад че да кренемо бре човече?
Ду ју спик инглиш? :D
Пред некој ден на наплатна станица сопот, ми наплаќа патарина и ми вика wait for the ticket?
Шо збориш бе дете,?
I don't understand macedonian ми враќа.
Аха, сега ќе видиме ручна гасам кола и се дерам.
ШЕФЕ! ШЕФЕ! Ми зема пари не ми дава билет!
Ој ти, сум му давал тикет бе жифми сфе!
Сега и разбираш и зборуваш македонски све да ти ебам!

Последно уредено:
Член од
2 април 2022
Мислења
82
Поени од реакции
369
Македонскиве портали кога не преведуваат текстови од српски портали.
Се породија Ирина планинарката од скопје и пејачот Павле.
Модната инфлуенсерка Јулија од битола која има 5000 фаловерси на инстаграм е 5ти месец бремена од нејзиниот 4 години помлад сопруг.
Чек да уклучам куроболиево на максимум.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.830
Поени од реакции
6.436
@Trcajlazi шо

че му раскажувам на правнуците (стекнати преку сурогат мајка), дека ова била Рајнира Таргеријан од Илирија. Че ги мотам ко вас овде.

Ајде чкембар опсаааа, *крева чаша високо*.
Автоматски споено мислење:

Um Gottes Willen, Јелена е такво балканско геније!!!!
Love the tits. *палец на горе* Со нив личи ко да е суперхероина од видео игра, инспирирана од некое јапонско аниме. То шо е илиријски 2 метра, помага плус.
@puno според римски извор, Илирите имаат висина од над 2 метра. Кај се вашите високи? Ко Никола Савејлич Црногорецот на пример? Дечко и на Милица Павлович?
Ја че ти кажам. Југословените се Илири. Генот сеуште виреј низ Далмација, Црна Гора и особено..во СРБИЈА. Царот (дете) Константин е Србин по татко, Грк по мама. Зато толку се држат до светото.
Автоматски споено мислење:

Србите се во просек највисокиот народ на Европа. Ги клаваат Холанѓаните на второ место.
Хаштаг #ИЛИРИ. Од најстари Александрови времиња - единствениот сосед кој Македонците го почитуваат.
Александар научил да мечува во воен камп во Подгорица. Само..со кој меч? Со онај.. долниот? Се надевам браќата Црно-горци биле малце поозбилни од нас Македонците. Ама тешко ова. *Се кликоти.*
Како тешки мераклии и љубители на својот сој, сепак би истакнал, дека за еден саат со Јелена в кревет и Александар би потпишал договор со Ѓаволот. Секој сонува да ги бакни тие рамена и тоа илиријско лице и врат и долна вилица.
Хм, ај доста е. Ви фалев, сетив.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.639
Поени од реакции
37.601
Кајг,
во лер состојба не се загрева моторот на автомобилот, во зимски услови при лизгав терен ниту нагло се кочи ниту нагло се дава гас,

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.150
Поени од реакции
9.622
Гууд најт кајгано, падна фудбал и пивце денеска....може да се спие со задоволство.

Kajgana Shop

На врв Bottom