Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Византиецот approves (и фактот шо пеј на српски - Се! е подобро од бугари. Се.)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.784
Поени од реакции
17.300
Драга

Можеби не сум голем верник, свесен сум дека грешам, како селој обичен смртник, ама верувам дека Бог (или ајде некоја друга невидлива сила) некогаш ги мести работите да испаднат, така како на нас ни треба и одговарати.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Во последните неколку години приметувам скоро 90% од коментарите на разни соц.мрежи се од типот по три емотикони пр: :LOL::LOL::LOL: на друга страна имаш во коментари само (цена) иако на фотографијата ја има истата и на трета страна само (амин) каде се работи исто за фото поврзано со религија.Па се прашувам толку ли се утепани и глупи ко машки полов орган со нула инспирација и зомби карактери или се работи за секти и организации..

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
- Зашто Охриѓани и Битолчани одат во Грција на одмор?
- За да ги викаат Скопјани!!!!!!

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.092
Avganistanec so nedeli moca vo hranata kajnsto raboti kako gotvac i gi mesa zacinite normalno da ne se otkrie deka e toj za da se odmazi na birokratijata i gazdata bidejki nemoze da nauci B1 za visa da ja donese zenata i krivo mu e se sto dosega sto iskockal okolu 100-200K.

Eden od Egipet gotvi hrana na golemo vo Kotel za Avstrijci nekolku pati se ima isereno vo Golemoto tenjere za odmazda na drzavata bidejki ne saka da mu dade drug socijalen stan ili da mu gi smeni prozorite vo segasniot bidejki zivee na sred raskrsnica nemoze da spie od bucava plus gazdata e peder ne mu plaka overtime...

No mnogu interesno mi stana kogo doznav deka se kolegi vo ist restoran i gazdata e krajno nervozen zasto lugeto ne se vrakaat vo negoviot restoran i duri misli da go zatvori....najinteresno e sto samo jas go znam ova deka oni 3ca se povrzani za ove raboti a najneinteresno e sto nekolku pati Avganisranecot mi ima doneseno sendvici narcki koga mu zavrsuvala smenata pred da mi otkrie sto pravi pri gotvenjeto....

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.963
Поени од реакции
7.608
Kajgi,
Kako shto citam nashiov @teknuvalo111 Salzburger Man probal kvalitetna Hrana so Arapska Aroma :shok2:
Sega neznam dali da se smeam ili da placham!
Ako ne drugo valjda ce ni kazhi kako se vika toj Restaurant so vrvna hrana, da go imame vo predvid!
Poshto ima baagi Makedonci shto shetaat niz Salzburg ( Grödig e poln so kichevchani)

Член од
30 ноември 2014
Мислења
160
Поени од реакции
224
Ме викна комшиката, да и сменам сифон.
2 саати дома, се средував, се лицкав, се тимарев, за да после завршена работа, она ми рече, фала комши, сега брзам да одам во теретана.
Или јас гледам многу филмови, или сум мажот што оди на работа.
џабе се бричев, еј...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
Една од поголемите превари моментално е кликни јади / корпа и самите ресторани у тој систем. SCAM.
1. Како може достава центар-карпош-аеродром-к.вода да кошта 190 денари ? Сечење. Ајде можеби во работни часови, ама во 8 навечер...
2. Како партнери со рестораните имаат договори за промоции/бесплатни достави, екстра ствари (кока кола/помфрит/сос) - тотален scam, никад досега не сум го добил тоа што го даваат како "промоција" од овој тип (освен неколку бесплатни достави), Доручек 10% никаде - :kuracc: .
3. Самите ресторани, скемот кај нив е што за нешто што се доставува преку корпа/кликни јади, ај што креваат цена на своето мени vs во живо (по која логика само ? ) цените треба да се поефтини за носење пошто помалце ресурси ви трошам ако не јадам кај вас. Квалитетот е тапа, помали порции и тн и тн. Во едно 80% од случаевите кога сум нарачувал пица немало сос/кечап како и да е, негативни искуства еден куп...
4. Чекањето и свежината на стварите е очајна. 10 минути да стои јадењето во ресторан чекајќи го доставувачот за 3 километри (за 190 денари!) е смешно. За тие пари треба тоа многу покоординирано, поефикасно и поефтино да функционира. Ако изговор им е цената на горивото, тие паднаа колку што се сеќавам ? Што не намалите и вие цена?
5. Недај боже да платите нешто онлајн и да отпосле ти се јават и ти кажат дека го нема тоа што го сакаш. Парите ти се заглавени кај нив. Еднаш им реков дека ги сакам парите назад, пошто не сакав ништо друго да јадам од таму. Епилог - ги чекав точно 4 работни дена да ми ги рефундираат.

последниве 4 години години сум потрошил 11.435 денари на овие платформи.
Од моево искуство, на прсти се бројат нарачките кои што биле стварно value for money. генерално 90% искуството е тотален rip off.

јбг некогаш мора да се нарача, се нема време, некад pizza бе што да не... Ама веќе и тоа не го гледате.

Kajgana Shop

На врв Bottom