Една од поголемите превари моментално е кликни јади / корпа и самите ресторани у тој систем. SCAM.
1. Како може достава центар-карпош-аеродром-к.вода да кошта 190 денари ? Сечење. Ајде можеби во работни часови, ама во 8 навечер...
2. Како партнери со рестораните имаат договори за промоции/бесплатни достави, екстра ствари (кока кола/помфрит/сос) - тотален scam, никад досега не сум го добил тоа што го даваат како "промоција" од овој тип (освен неколку бесплатни достави), Доручек 10% никаде -
.
3. Самите ресторани, скемот кај нив е што за нешто што се доставува преку корпа/кликни јади, ај што креваат цена на своето мени vs во живо (по која логика само ? ) цените треба да се поефтини за носење пошто помалце ресурси ви трошам ако не јадам кај вас. Квалитетот е тапа, помали порции и тн и тн. Во едно 80% од случаевите кога сум нарачувал пица немало сос/кечап како и да е, негативни искуства еден куп...
4. Чекањето и свежината на стварите е очајна. 10 минути да стои јадењето во ресторан чекајќи го доставувачот за 3 километри (за 190 денари!) е смешно. За тие пари треба тоа многу покоординирано, поефикасно и поефтино да функционира. Ако изговор им е цената на горивото, тие паднаа колку што се сеќавам ? Што не намалите и вие цена?
5. Недај боже да платите нешто онлајн и да отпосле ти се јават и ти кажат дека го нема тоа што го сакаш. Парите ти се заглавени кај нив. Еднаш им реков дека ги сакам парите назад, пошто не сакав ништо друго да јадам од таму. Епилог - ги чекав точно 4 работни дена да ми ги рефундираат.
последниве 4 години години сум потрошил 11.435 денари на овие платформи.
Од моево искуство, на прсти се бројат нарачките кои што биле стварно value for money. генерално 90% искуството е тотален rip off.
јбг некогаш мора да се нарача, се нема време, некад pizza бе што да не... Ама веќе и тоа не го гледате.