Кајг,
да не бидам офтопик во Здравје, во врска со лекарско уверение за возачка што го зезале другарите дека требало спермограм, се присетив на една моја случка кога имавме некоја групна посета на Унгарија (Будимпешта), а постоеше визен режим и моравме сите да се нацртаме пред 7ч пред амбасадата и не само со пасош во рака, туку и здравствена книшка.
...чекањето ни беше надвор на улица, двајца на ред со документи, а тоа ладно камен, а амбасадата немаше абер да се отвори.
...за да се загреам идев напред назад пред колешките демек утрински муабет, ама тоа уста насабајле не се отвора, се додека не дојдоа две женски на ред позади мене облечени како да се во Тенерифе, а не во кочан Скопје.
- Извини да те прашаме, зошто е толкава редица и за која врата чекате, за првата или втората?
...дел од колешки мавкаа со глава лево десно кон женските да не ме прашат, други веќе почнаа да се смеат во исчекување, а јас ете си најдов утринска занимација и најсериозно им реков:
- Заглавивме оти сме повеќе женски, па лекарскиот преглед трае подолго, ете во првата врата се прави гинеколошки преглед, па се зема брис, ако има нешто инфекција не даваат виза додека не се излечи тоа, а во втората врата се остава пасошот, колешкиве паѓаа од смеење.
- Што се смеете, бре колешки, ако не сте тасма доле нема ниту да ве прегледат, ево нааа виза ќе добиете, потенцираа да бидеме бричени или депилирани.
...женските позади мене промрмореа нешто, поседоа пет минути во редот, се свртеа и си заминаа, а колешкиве мои се развикале да се вратат женските дека не вршеле прегледи, најмалку некој барал да биде тасма.
- Де мор што им направи на чупите, си ојдоја?
- Јас? ништо
П.С.
... ако сте ја слушнале ова заебанција како приказна, да знаете дека е вистински настан, а шоугрлот бев јас, така брзо во смеење ни помина времето за земање визи, е сеа па вие, лоша сум била, кога има овци ,,нестрижени" шо ги ебам, нека седат дома!