Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас, деновиве...

Многу често ми паѓаат вакви идеи на ум. Посебно последнава година.

Од многу работи ми е преку глава. Луѓе, малограѓанштина, затворени умови и заклучени души.

Порано кога патував во странство, одвај чекав да се вратам назад, сега секое враќање се потешко ми паѓа, посебно утредента кога ќе ме разбуди звукот од синхронизирана турска серија или пискањето од индиските серии... тогаш реалноста ми удира шамар.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Драга
Александар не отишол да освојува на исток, само сакал да побегне од папокот на светот што подалеку. Сега појасно ли ти е зошто покрај македонскиот казан во пеколот нема ѓавол со стап?

Колективно како народ заслужуваме Дарвинова Награда.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.153
Поени од реакции
8.127
Од вакви како мојот издрогиран сограѓанин што сеа ѕвона кај јанко свињата си патиме :pov:
Не бомби, не знам шо да се извади, оваа стока од народ нема да се свести. Овај секс што ни се мава очигледно ни е малку.
Патиме од безрбетници што велат: Кога било поарно :facepalm: или пак и другите не се поарни сите исти гомна се.
Ќе процркаме така гладни, ебани..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со муабетиве за Тоше се збирале политички поени, а со бомбиве од пред тоа не :aplauz: #логика #на #неопределени #ѕвезди #од #социјалните #мрежи

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Драга,
Го гледам Јанко (па уште со црвен телефон) и давам аплаузи за гледачиве...„овие работеле“...па ги слушаме, се утепуваат од работење, за партиски работи. :D

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Што сум згрешил на бога да се родам во оваа држава со овој прост народ.

S

StormRage

Гостин
Кајг, 3 работи:
1.

2. Бесење на плоштад, сите со ред
3. Да ви го ебам Тоше, преку таквово... Спомна некој тоше и си ја почешаа глата и тие шо „не ги интересираше“. Е голем кур!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Алсат на вестите ги пренесе сите снимки, ама кај нас се знае кои се ударните.
Нејсе, познавам едно човече тазе вработено во државна администрација, по долги макотрпни години поминати по лепење плакати, славење во штаб на секоја победа, дремење по митинзи во сите градови.
Кога сме кај митинзите, многу глупа работа. Ги тераат партииве да одат од еден град во друг и на минус степени за да го слушаат истиот говор шо ќе го слушаат во нивниот град. Е, тука и едните и другите се гомна.
Туку,муабетот ми беше за ова детево од администрација. Од кога почнаа бомбите само од него се информирам за најновите кампањи на стиропор-партијава. Од сигурни извори на курир и плус24 нормално, ама мора газот некако да се избриши.
Ама никој не смислува оправдување некое, никој не се правда, туку одма маваат контра или со некои ветувања шо ги правеа само пред избори и останаа заборавени во минатото.
На еден комита-3 кодоши.
На еден закон-3000 измени. Прво проблем, па измена во закон за да си ги прикријат глупостите. Така функционираме јебига.
Како и да е, ќе следат милијарди препукувања, а исходот?
Милијарди евра долг, масовно распуштање на пренатрупаната владина администрација, некои евентуални претпазливи мерки на штедење и нормално ветувањето шо им останало за вработување на најтрпеливите опозиционери кои останаа верни на својата партија.
Па, после другиве ќе почнат "еве во наше време вработувавме, овие отпуштаа од работа"
И пак во круг и пак и пак. Истото ќе го јадеме само во поинакво паковање, ние кои не сме лепеле плакати и при вработување не се рангираме исто со оние кои го правеле тоа.
Но, помалку ќе ми е криво, ако тргнат да ги средат малите и средните бизниси, зошто цела држава се сведе на минимална плата на фирми од неколку големци и максимална плата и перење пари на тие истакнатите во штаб први на листа шо се.

А, да.. изгледа Кили е вратен. Ќе ме прегазеше на семафор.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.964
Интересни времиња за државава а посебно за народот кој што има испит на својата граѓанска свест и толеранција.

Снимки каде што министри и пратеници отворено учествуваат во изборни нерегуларности за кои што според кривичниот законик е предвидена казна од најмалку 10 години затвор.

Признанија за криминални местенки, затварања и казни за компании и апсења.

Директно вмешување во работата на медиумите и директно креирање на вести.

Признанија за неразумно и нелегално трошење на буџетски пари и неодржлива економија.

Трансформација на МВР и многу други институции во партиски штабови.

Се тоа може да се сведе на вкупен заклучок дека моментално имаме нелегитимна и криминална власт (со сите потврди и нишани)

Е сега доаѓаме до суштината на проблемот. Зошто таа гарнитура сеуште е на власт, знаејќи дека ова се доволно докази за да падне влада и да се случат многу апсења, доколку ова се случи во било која европска држава (со исклучок на две-три вклучувајќи не и нас).

Проблемот е покомплициран бидејќи се должи на низа фактори, меѓу кои главни се: економска ситуација на народот, граѓанска свест и интелектуално ниво кое што го имаме достигнато.

Кога се ќе се согледа како и бројот и типот на луѓето што цврсто ги бранат ќе ни стане јасно зошто и моментално имаме ваква власт која во голем дел е олицетворение на народот.

Жално е што прагот на толеранција ни е толку висок што од перспектива на граѓанин на друга земја ако гледаш, ќе си мислиш дека ова е држава на лудаци.
Доказ за тоа се примери од типот " абе ко да не знаевме дека ова го прават", "и онака со многу гласови ги тепаа, не менува тоа што наместиле 200-300 гласа".

Сега само ќе се случува поларизацијата на сите граѓани и длабоки поделби. Можеби и севкупно тоа е добро. Само така ќе може да согледаме до каде сме со нашето перцепирање на граѓанството и модерното општество со сите негови права и слободи кои што треба да ги уживаме.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ај то со Тоше да не го коментираме. Ок.
Ам со сиот ум да им исклучвиш лифтој на постариве, да не можеле да одет на гласање? :popce:
Деца без родители да носиш на гласање?
Да крадиш вреќи со избирачки ливчиња?
Да им плаќаш авионски карти на дијаспора што живее (и работи) во Швајцарија? DAFUQ?

И то пази. Ова не некој локален каубоец шо лепел плакати, па сега ке ги бркат матниве работи за годфадериве. Туку министеров лично и персонално зел да се занимават со ситен и уличен криминал, да се гребит за 1 или 20 гласачи, канцеларијата му е штаб, фрчат телефони не мојт да постигнит само избирачки списоци му се мотет в гла.

Шо е до мене, ниско, ептен ниско. Ако си во мафијашки филм, барем имај стил.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Драга, ете така си седам и си слушам едно лагано песниче :rolleyes:
Абе ми вдахна една страшна зараза... кизне колку пати си ја рипитнав!

Само не можам жанров да го препознаам, со тоа се мачам. :unsure:

https://soundcloud.com/djgoran/vmro-mvro

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Hey there.
Деновиве пробав татко ми да го убедам да ја гледа Game of Thrones, човекот има 50+ години. Баш прееска даваа трејлер на ТВ, му викам оваа е страшна серија, треба да ја гледаш, тој пак не бе види имагинарно срање, змејови и такви ствари, заеби.
За да после пола саат го слушам како се смее на Намик од Збогум Румелиа, и да, и јас знам за Намик, све да им ебам.

Kajgana Shop

На врв Bottom