Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 август 2018
Мислења
4.767
Поени од реакции
10.548
ДРага..

Од сите контакти што ги имав последнава недела дена… дали колешки, пријатели/ки, “симпатии”, што и да е..
Сите до една без исклучок пробаа на еден или друг начин да ме искористат! Најчесто материјално.
Страхотна статистика!

Едвај се воздржувам да не почнам да праќам у к*рац све по ред околу мене!

Ама па од друга страна, јасно како ден кој ми се, ми беа, и ќе ми бидат вистински другари!

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.789
Поени од реакции
21.336
Драа

Ја ву викам еиии здрао што праиш,како си?
Еве, суперишка.Ти?

Суперишка ми кажа бе :facepalm:
Фалеше да ву заѕвони мобилан на расклапање,сс полифоник мелодију.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.430
Поени од реакции
17.766
Одам денес до пошта да си подигнам некои пратки, и надвор на паркинг ме пречекува чувар, пред се господин во односот, срдечно и љубезно, и почнува да ме испрашува што ми треба. Мислиш дома сум му дошол, или кај него у дуќан па треба промет да направи, викам да подигнам нешто, и културно одговара дека имало многу пратки и не знае дали ќе ми ја најдат, биле во магацин насобрани.

Океј, фала, ај да влезам јас викам, а него муабет му се прави.

И нормално, работа не завршив, излегувам надвор и ме прашува што сум направил, викам ништо и почнува со објаснувања како имале многу работа, многу пратки, ама ќе дошло на ред, се објаснува ко он лично да е проблемот за каснењето на пратките, викам океј фала на све и едвај чекам да го откачам, он вика чекај, сеа ќе ти дадам еден број, ќе му се јавиш на Зоки и почнува да диктира, и вика кажи му дека Џељо од Кондово ти го дал бројот и ќе ти каже до каде е. К 15 скеч.

Си викам еј до каде стигнавме, ДУИ државиште не направи, одиш во пошта и се осеќаш ко Паоло Малдини на Сан Сиро, сосема задоволен од услугите на нашите институции, без разлика што бројот на Зоки станал курва од пред МТВ и најверојатно ќе мора да го смени во блиска иднина.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Ни сум медицинско лице, ни имам близок, само неколку пати го имам ова видено и да си медицинско лице и да го трпиш цел оној терор од стари лица, да те прашам само, сељаци со ако си труден ќе те пуштам преку ред хехех, пензионери што нема што да прават и си измислуваат дијагнози, и разни разни видови на нелуѓе, и со сите овие да разговараш се заедно, онака над глава ова да ти се збори од сите, па ќе пукнеш бе.

Имаше хитен случај и тоа бебе. И докторот излезе од салата да бара сестра и одма да се врати. Се закачи една пензионерка.
Докторе да ве прашам само. Тој и вика кај имаш упатна листа и чекај да завршам имам хитна работа. Таа пак. Немам, ама овде тука блиску живеам па да ве прашам вас. И се објаснуваше докторот со кои нерви јас не знам, да оди на матичен да ја види, па ако треба ќе ја прати тука, ама не слуша таа ништо од тоа, запната ама вие да ми кажете..

Многу сакам стари лица ама онака како што седев и беше пред мене ми дојде толку силно да ја опнам по газот и да го спасам докторот зошто навистина го држеше во заложништво. Не го пушти да се врати на операција или интервенција што и да беше.

На крај му докурче и него и се развика.. Па редно беше, јас онака ќе полудам и ќе легнам доле.
И сега старава ќе кажува еее како ме избрка со дерење и внука и ќе пише по портали ја избрка баба ми пред умирање...

Значи вистина нема смисла. Тоа што се неуки и врска немаат стои, ама пролив од луѓе бе, отоци.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
Едни од полошо воспитуваните створења се баш овие категории, стари лица над 65-70 години.Таква некултура вирее кај ваквите, на моменти ми се иде сериозно да му се развикам и да го понижам некој ваков гргул.
Себични се,ти земаат ред во продавница:D, инаетливи, досадни...Се најлошо што може да се собере во еден човек.
Искрено, бегам од вакви колку што е можно повеќе.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Јас како дете сум имал стари лица (не лично роднини, но нивни познаници) кои буквално ми рекле дека не им е гајле за светот кој го оставаат зад себе (баш со овие зборови), дека нивното поминало и дека ние децата треба да му ја мислиме сега за последиците на она што го правеле - а не требало, или пак не го правеле - а требало, тие. И тоа со доста дрзок, а воедно и лежерен тон - свинска брига. На дете од колку, 7 години? тогаш? Ова. И мразам да ја носам темата во политика, НО. јас никогаш не би му дозволил на 77 годишник (портокалевиот) или овај новиов колку има, над 90ет гарант, да го 'води' светот.

На некој поубај теми, за стравот од љубов и убавината во тоа да си заминиш - без да се завртиш назад,
че ви пеј Ангела Марија Фореро.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.789
Поени од реакции
21.336
Драа

Абе какфо 70,над 60 године прати сфе у планину без интернет,без телевизор,нека береф цфеќиња,нека играф шах,гоблени ке везеф,нека се умртвиф сс ракију и чаеви,ке си трчкаф по ливадке,бистра вода од извор...

Одма чим напуни 60 стрпај га у комбе,посета 1 пут годишно,само за роѓендан.
А не како што вика Сашко Коцеф,ке пипкаф лебови по маркети.
Раус!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.988
Поени од реакции
7.641
Kajgi,
Denes rekord soboriv!!!
20 Paketi od AliExpress :kafence:
Sega ushte Cico Poshtar od DHL da mi gi donesi. :motorce:

Zashteda od 150€ za istite neshta da gi poracav vo Deutschland.:kezec:

Член од
11 април 2023
Мислења
2.071
Поени од реакции
6.834
Драга,
да им го честирам празникот на жената на понежната половина од форумов,денес е ваш ден уживајте.:cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom