Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Фактот што веќе неколкумина увиделе дека ромката од велес е полна гомна, ме тера да не губам надеж во својот народ. Мега лајк.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Се молат и овие со кечапот од витаминка да си го оправат отворот зошто кога ставаш кечап цело литро наеднаш излегува. Треба да го мачкаме не е како секој нормален кечап во светот што си се става поштено, фино и нормално по малку.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Ми излегува рандом видео од некоја кумановска страна каде кажуваат некој интересни случки од минатото и клипчево нешто кажува за црква во Старо Нагоричане, доле во коментари Србин, Бугарин и Албанец се расправаат дека црквата била нивна. И тоа е, така ќе се истера и 21 век, за 22 ќе видиме, здрави и живи.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.954
Поени од реакции
8.141

ДК

компаниите за кечап намерно прават лоши отвори за да се користи повеќе кечап отколку што треба, со тоа наместо да купиш еднаш на 2 месеци ќе купиш еднаш на 15 денови. Све е математика и кур ги боли за корисниците, нормално, се додека му купуват се повеќе и повеќе.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Драга Кајги
Кај господинот дома штекерите се на најглупите срвајвр места на свет.
Додека пробував да вклучам телефонов на полнење си ја ѕвекнав главата од мермерната прозорска даска, го видов Дедо Мраз сосе ирвасите по пижами со Кока Кола дезен.Отидов одма у кујна по прва помош, се заинтересира нема што.
После вика, ај пошто знам со кого си имам фатено работа, ќе идам и да видам шо биднало со мермерот...
Стока моја.
Се насмеав оти шо да праиш у таква ситуација, а овој на другар му му вика, сум нашол некој да се смее на моите обиди за духовитост, кај испуштам.
Како успева во муабетот да уфрли шала и на туѓа и на своја сметка, ама секогаш.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Гледам многу модерно стана туширање со ладна вода, седење во ладна када и тн.
Мора да ја пофалам Македонија дека беше пред времето со оваа метода, во Студентски дом едно добри 90% од времето немаше топла вода, па се туширавме со ладна. Во тоа време не ми се допаѓаше воопшто, но којзнае, можеби ова го правеле за наше добро :D

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Ние кутрите не сме свесни дека за се што кукаме уствари во иднина ќе биде светски тренд.

Јас кога бев во болница, секое сабајле имаше визита и покрај други работи мереа и температура. И докторот ми вели мене да не имаш топломер?

Да да имам и доктор од дома си носам.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Добро госпожа, петсто пати ажурирам ист документ, у 6 меилови не можам да ти докажам дека погрешен темплејт си пратила. Не во овој шаблон ми треба напрај го.
Сеа вика, другари еве правете измени врз овој шаблон. Ама ко кога Гоце Тодоровски во МНП од кадијата парите си ги бараше како првпат да оди. Чиниш прв меил.

Не, ама ја сум за ќотек, ко другите мајка, дури не стигне точниот шаблон ќутенка и прај се на Тошо, ќе го спасувам светот и фирмата по сабајлечки. После ааа, јас во овој шаблон све сум направила, чекам нов, правенката на Тошо. Сеа ми иде да речам сеа ја не праам ама тоа е, модерно ропство.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Dear K,

Твитер, сегашен Х, никогаш не бил мој медиум. Едноставно не го разбирам, се обидов еднаш да пишувам нешто од време на време, но никако не можам да се поврзам емоционално со луѓе како на пример на форумов. Веројатно поради должината на текстот, не ми дава да се изразам на свој начин. Сепак, уживам да скролам по твитер и да пронаоѓам луѓе кои имаат што да кажат и кои вреди да се следат. Еден од нив е Culture Critic, и ова е една негова нишка на тема Убавина:

Kajgana Shop

На врв Bottom