Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.985
Поени од реакции
7.637
Kajgi,
Imam slucaj na teshko pogoden covek od siromashtija,
Daj da mu pomogneme!!!
Koj kolku mozhi, kutriov edvaj kraj so kraj vrzuva!

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
За тие шо не се во тек Кети Пери и Тејлор Сфивт конечно се смириле, јас незнаев ни дека се искарале.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.787
Поени од реакции
21.333
Драа

Овј пост можда ми е за у тему "Сите жени се исти",а можда и не.Процени сама.

Работу си ја лево десно и доваѓа колешка А, да исштампа декларацие сс некои мали кутиичке,лепи вади нешто и ми вика:
Абе си приметил колешката М кај и да иде ѓубре остава,кутии,декларации на сите страни,неуредна е ептен,се по нејзе да идеме.
Ја си работу климам сс главу аха да мрмљам нешто и она си отиде.
Глеам сфе ми остави како што опиша она.Букфално исто.
Слика ву и ву праќам на вибер одпосле, викам види,управо си, види М како остави прееска на касу.
Ни пет ни шес ми враќа:
Ти кажаф,ти кажаф дека е такфа!!!

:vozbud:

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Ќеј како да го лупнам Солитарот на Инстаграм а да не личи дека се курчам?? Се шегувам бе, не сум до толку, приватност ми е и очигледно. Од сентиментално значење, првиот Дијамант во 28 години, да се множат. Или можам да одам во Скајбарот па на сликите од ноќта да потпрам рака до jawline и као демек да го остам да трепти А а? Хаха не.

Растејќи МКД бев убедуван во многу работи. Една од тие апсолутистички и апла простачки македонски работи (не е мојот народ крив за тоа што е на дното на листата за АјКју веднаш до Шиповите, тие сме на цел Континент, природа е тоа и нема книга ни Комнина што монастички би исцелила). Едно од тие убедувања беше и дека неможиш да купиш Дијамант освен ако не си со Мафијата. Тие носеа и Ролекси, дури ние другиве немавме да платиме ни сметки. Моралот на приказната беше дека само со валкано се вади чисто. Епа не. И со факинг работа се купува Дијамант и кола и недвижнини.
Не го купив за курч, туку за да ме потсеќа на тоа колку треба да сум благодарен. Оти лесно се заборава, уште полесно се станува неблагодарник. Тоа не секам да постанам. Сакам 24/7 да сум свесен за мојте благодети. На аукција го зедов, од 50-60 години на 20ти век е, дизајн сон, солитарот е пргнат од 18се карати злато. Се чудам кој го носел низ 20ти век. Некој вработен во Порше во Штудгарт? Од Швабија им е шитнат на швајцарциве. Секако швајцарци и шваби то су срца два. Се надевам дека имал убав живот господинот и бил смирен, паметен, структуиран ко каменот. Веројатно не очекувал дека некогаш ќе заврши и на македонска рака.

Се осејќам ко Гастербајтерите од 70ти шо си клаваја златни заби. Тие шо се растени од провинција и посебно од Мариово (единствениот регион без Џамија во турско, затоа и крстено по нашата Најчиста) ги знајме кој беа.

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Имам пријателка, се бори со рак на дојките. Прав борец, насмеана, харизматична, позитивна, тоа воопшто не го ни споменува. И после таа борба и тоа што и се случило каде јас не дај боже ќе паднам со духот, ќе се откажам и ќе ме снема за три дена, неа ни еднаш ама ни еднаш ја немам видено разочарана, замислена или тажна. Секогаш убава.

Ме викна на кафе. И тогаш ја видов. Солзите готово да и протечат од очи, бледа, безживотна. И јас се пресеков, си помислив не дај боже нешто..

Со сопругот и друштвото се договарале каде да уплатат за на лето дека сега многу пати поефтино. И сопругот и рекол: Јас веќе не доаѓам по одмори ќе си мислат другарите им ги зјапам жените во цицки дека мојата нема веќе цицки.

.......

Толку опака, страшна, смртоносна болест не може да те обесхрабри и пресече како еден збор.....

Член од
10 мај 2022
Мислења
778
Поени од реакции
2.400
Драга ,

викендов со партнерката идеме на свингер забава во Софија,исто како и прошлиот пат импресиите ќе ги споделам јавно на форумов кога ќе се вратам.
Ако дозволат босовите ќе постирам и слики.

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
ДК
Замисли дека главата поточно мозокот ти е еден бунар и сега ако имаш позитивни мисли ти го полниш бунарот со чиста и питка вода,доколку имаш негативни и лоши мисли ти го полниш со нечиста каллива вода полна со црви,жаби,змии бубашваби итн... вода налик на онаа од мочуриште и доколку се напиеш од бунарот со чиста вода ти ќе живееш, но доколку се напиеш од гнасната вода ти ќе умреш за кратко.Па затоа од овој момент па натака размисли добро со каква вода ќе го полниш бунарот,оти од неа ќе пиеш.На ова би ја додал поговорката каква ти е мислата таков ти е и животот може оваа поговорка ми беше инспирација да го напишам ова.

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.762
Поени од реакции
10.528
Драа
Не знаев дека нашиов репрезентативен, византиски специмен у шФицарска, со парите од (дудлање по) јахтите, снимил и спот!
Еве те ако не е он!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.985
Поени од реакции
7.637
Draga,
Da placi ili da se smee covek???

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Ги молам овие со битолскиот јогурт да си го средат тоа под капачето, нема шанса јогурт да отворам а да не испрскам на сите страни, ужасно лошо е за отварање.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Кајг,
чесно ќе си го платиш производот, а потоа следи изненадувањето, кесата отворена, внатре оштетени кесички од кафе, вистински хаос.

20240301_090702.jpg

...и наместо да се подготвам релаксирачки во новиот работен ден пиејќи мое омилено кафе три во едно,

20240301_090718.jpg

...се нервирам колку треба да си баксуз да не се примети дека кесата е отворена.

20240301_090759.jpg

...тоа така иде, прво на рафт не можев да ги најдам, зашто количините беа завршени, ја прашав вработената која редеше артикли дали го има и кафето, таа ми вели дека на рафт останало уште едмо во длабочина не сум го приметила и така беше.

20240301_090740.jpg

...го зедов од рафт покрај други производи што ги купив, ги вртев во раце да ги проверам роковите, манипулирано со производите на каса, па јас повторно кога ги редев во торба, па дома исто со артиклите ги местев, кафето го оставив настрана за да го земам на работа и се тоа кесето со кесенцињата кафе го помина успешно без да се примети или испадне дека е оштетено.

П.С.
ме мрзи да се вратам и да го сненам, а и да се искарам малку зошто вработената сум сигурна дека знаеше дека производот бил отворен и оштетен токму таму редеше артикли, ама ете нека биде среќна дека ме зезна поштено, нема што!

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom