Ќеј како да го лупнам Солитарот на Инстаграм а да не личи дека се курчам?? Се шегувам бе, не сум до толку, приватност ми е и очигледно. Од сентиментално значење, првиот Дијамант во 28 години, да се множат. Или можам да одам во Скајбарот па на сликите од ноќта да потпрам рака до jawline и као демек да го остам да трепти А а? Хаха не.
Растејќи МКД бев убедуван во многу работи. Една од тие апсолутистички и апла простачки македонски работи (не е мојот народ крив за тоа што е на дното на листата за АјКју веднаш до Шиповите, тие сме на цел Континент, природа е тоа и нема книга ни Комнина што монастички би исцелила). Едно од тие убедувања беше и дека неможиш да купиш Дијамант освен ако не си со Мафијата. Тие носеа и Ролекси, дури ние другиве немавме да платиме ни сметки. Моралот на приказната беше дека само со валкано се вади чисто. Епа не. И со факинг работа се купува Дијамант и кола и недвижнини.
Не го купив за курч, туку за да ме потсеќа на тоа колку треба да сум благодарен. Оти лесно се заборава, уште полесно се станува неблагодарник. Тоа не секам да постанам. Сакам 24/7 да сум свесен за мојте благодети. На аукција го зедов, од 50-60 години на 20ти век е, дизајн сон, солитарот е пргнат од 18се карати злато. Се чудам кој го носел низ 20ти век. Некој вработен во Порше во Штудгарт? Од Швабија им е шитнат на швајцарциве. Секако швајцарци и шваби то су срца два. Се надевам дека имал убав живот господинот и бил смирен, паметен, структуиран ко каменот. Веројатно не очекувал дека некогаш ќе заврши и на македонска рака.
Се осејќам ко Гастербајтерите од 70ти шо си клаваја златни заби. Тие шо се растени од провинција и посебно од Мариово (единствениот регион без Џамија во турско, затоа и крстено по нашата Најчиста) ги знајме кој беа.