Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.721
Драа

Мој комшија фризер дава фул пакет сфе за песто.Иако не е Сабрина хаха.

Значи умпрофор фризура 150 ден.
Бричење сс машинку нешто у стилу Џорџ Мајкл, 50 ден.Педери стоп!
И наравно,домашна љута 300 ден. кило.

Овој како рекламу за Мастер кард од Лигу Шампиони.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.839
Поени од реакции
6.449
Денес при еден телефонат со татко ми заклучивме дека, глупите луѓе кои немаат ментални капацитети да остварат нешто повеќе со себе, иако потекнуваат од земји во кои се (ама БАШ се) им е клаено на тацна и тие треба само да се послужат од тортата - таа нивна загуленост ја компензираат со злоба. Тој што е прост ќе избија во злоба - ова беше муабетот на некогашен Македонски Лав на телефон, урлам, кој би рекол зар не, срце е хаха. Од ко сум навака дојден ми е најголема поддршка во животов, хм.
Глупост и бесцелна злоба (ко секоја) е најкобната комбинација на векот. Па се чуди оти мажотје си нашол друга, бејб воздухот не се диши на 6 метра од тебе, згуснат е ко вакум, цел кислород го црпиш, а оставаш само 78 посто азот за другите, its suffocating, а се чудиш. Алзо, не. Нед, нет. Но.

Фит православни Србинки БРЕ! е засекогаш mood.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.079
Драга,
Живеам како нов човек, човек кој е доста многу попаметен и почнува да размислува на многу работи и да се поправа пополека од бурното минато. Почнувам да се откривам себе си, да си го јакнам карактерот, да ги зајакнат јаките страни и да живеам во мир кој си го пронаоѓам се повеќе во себе.
Во тешки времиња важни е да се напомене дека не е лесно да си човек, млад човек кој сака да има совршена љубов, ама си дава надеж дека ќе ја пронајде и дека ќе ја чува се до оној последен ден. Размислувам и за Бог дека не испратил таму каде треба да бидеме и дека не сме дојдени на овој свет без посебна причина и дека има план за секој од нас за да не останеме на земјата туку да најдеме место кај Бога.
И за крај, што и да преживееме тука на земјава треба да живееме со полно љубов, надеж и верба за да можат наредните генерации да живеат вистински.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.839
Поени од реакции
6.449
ко че слушнев ко дете некој од ПП (ова ретко тхо) кај шо зборува со Ќ и со тоа свесно (појче несвесно) го прекршува пресветиот пресветиот мариоски кодекс (квадратен корен од пресвет) каде јасно стои дека се зборува со Ч и само тоа е ортодоксно по природа,
се што си велев в'умот е, тја, скопско пиже.

Едит, Со другите зборови менувам 170ет Скопјина за 1ен Базел. хехехехехехехе
Само што ја завршив мојата утринска чаша зелен чај, сакам да кажам се што смее да се дебелее кај мене е само моето банкарско конто, прилепско сребро платинум-љубие и розеви женевјански дијаманти.
В Среда имам Bewerbungsgespräch, стискајте палци.
Еј 14ти било, да облечам темно-рубин црвени боксерки? обично ги носам само на швајцарски празници.
Автоматски споено мислење:

Чекај дали Базел иди од Базилика? добив Христијанска куродрфка со самата помисла, византиските соништа реактуелизирани како никогаш претходно, очите ми добија тотално курвински сјај.

Последно уредено:
Член од
22 август 2022
Мислења
743
Поени од реакции
2.130
Драга, аплицирам да си сменам ник во ЗмијаОтровница. Ми доделиле вчера титула на темана, па и со лајкачи одозгора. :D
Кој ли ги толку изгоре во животов...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.912
Поени од реакции
8.280
Божеее! кој се во светов е родител :facepalm: Алоо! Каде бе со таа офарбана коса?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.948
Поени од реакции
25.467
За нефункционалноста на државата...

Доста беше за Македонија и Шведска, сега малку и за Исланд. Поентата ми е дека колку и да звучи бајковито некое општествено уредување, во суштина смрди одвнатре.
Во рок од 2 месеци избива вулкан по третпат во истата област. Ситуацијата е следена од стручњаци и знаат отприлика кога да очекуваат вулкан, но не знаат точно каде ќе еруптира, знаат отприлика локација. Во таа област има град, има централа за дистрибуција на струја и вода и ја има ебената плава лагуна.
Почнуваат јаки земјотреси, градот повеќе не е безбеден за живеење поради огромните пукнатини во земјата. Пукнатините се длабоки над 10 метра, со вода во нив, некаде има и пештери во земјата каде што е отворена пукнатината. Ги евакуираат луѓето, супер, во меѓувреме ги тераа да плаќаат кредити на банките за земјиштата како да живеат таму. После побуна конечно се стопирани наплатите.
Праќаат работници ДА ГИ ПОПОЛНАТ ОГРОМНИТЕ ПУКНАТИНИ СО ЗЕМЈА. Не треба да си стручњак за да сфатиш дека тој град е пропаднат и апсолутно никогаш нема да биде безбеден за живеење. Која е целта да се поправа, особено кога се очекува да биде поплавен од лава? Загина човек, работник. Сам, без некој околу него да му помогне. Пропаднал во една од дупките сосе багер. Никогаш не го најдоа.
Градот, како што беше очекувано, беше делумно поплавен од лава.

Избива вулкан по третпат во близина на објектот кој нѐ снабдува со топла вода и струја, ја поплавува цевката за топла вода, со тоа веќе два дена нѐ остава без топла вода и затоплување. Надвор температурата е константно под нула.
Имаа три ебени месеци да смислат план Б, три! Добро знаеја дека ќе се случи ова. Сега допрва пробуваат да реконтруираат нешто и се надеваат да го завршат во рок од два дена. Вчера им го ризикуваа животот на луѓето и ги тераа со багери да градат заштитен ѕид и да ја насочат лавата во друг правец.

Битно плавата лагуна беше легално отворена до последен момент, за да измолзи неинформирани туристи колку што може повеќе, иако беше повеќе од ризично да бидеш таму. И заштитен ѕид беше предвремено изграден околу неа, затоа што џебот на некој капиталист е побитен од 30 000 луѓе кои се смрзнаа овие два дена. Моменталните препораки се да ставаме ќебиња на џамовите, да штедиме струја и вода и да користиме само ЕДНА греалка во секој дом.

Толку од куроболието!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.417
Драга,

Нема друг талент да роди мајка ко мене, спијам цела ноќ мислејќи дека на господинот раката е врз мене, и пази се будам сафра ме фаќа у 3 сабајле и му викам тргни ја раката жешко е, ми вика која рака бре :facepalm: бев заспала со прслук и до врат ми отишол јас мислев рака ме гушка :icon_lol:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.538
Поени од реакции
9.589
Има сцена во еден филм кај што спие женава и раката од мажот на неа, таа си ужива се митари, се смешка...
И излегува мажот од вц.
Автоматски споено мислење:

Па раката беше од некое створење, некој што се обесил во таа соба и сега ги прогонува.

Мажи бе не можат да сфатат колку е мојата кратка приказна уствари страшна. Ете Луси разбра.

Ете во меѓувреме избришале некој маж што прашал и?? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.839
Поени од реакции
6.449
Вчера дознав дека довојка ми, ги проверувала сторијната на еден колега, и му стиснала реакција на некој друг на Инста.
*Воздивнува*, се осеќам душевно изневерен. Можеби актот не го напрајла да се испука онака саглам диво со еден од двата кандидати.. или можда и со двајцата заедно, но Но, нО. Но првиот чекор е направен и јас сум веќе исто ко изневерен.

А ја сеќавам со месеци купува нови под а).чипки, под б).танги, под в).чуда, какви шо за мене ниеднаш не облекла. Сега ќе одам во најблиската дупка да се сокријам, а таму? таму ќе чекам некогаш да ми пораснат мадијна.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.894
Поени од реакции
17.772
Драга

Ме подсети на едно случување со фризериве. Имено братучед ми е фризер и брат му еднаш ја даде најлегендарната изјава: „Фризерите или се наркомани или се педери, овој сигурно не се дрогира“.

Kajgana Shop

На врв Bottom