Гледам светка нешто кај пораките, отварам, гледам некој сака да ми пише. Гледам профилна. Ќелав, набилдан, сликан пред огледало во онаква поза ко да ти се кења, вените излезени, опасен дечко. И си викам што бара и што сака сега овој од мене?
И триста мисли ми пројдоа низ глава, искрено и се исплашив. Да не можеби сум пишувала со неговиот дечко, да не е платен од комшиите па да ме намами да ми фрлат кебе пред влез и овој да ме нокаутира, да не ме уценува, навредува, да сака да изнуди нешто од мене? Во такви моменти на се ќе ти текне.
Отворам со страв.
- Имам 240
Се преплашив, што сака да каже со тоа? Што означува бројот 240? Гуглам, дрога со тоа име не постои, овој број не се поврзува со ништо... Што има, што сака, што е значењето на пораката?
Молам?
Му пишав, што да правам.
- Имам 240, може за 250 ако го имаш ти.
Станува опасно и неизвесно. Се ме тераше дека ми нуди дрога, кои му се тие шифри, да не пишал на погрешен профил, овие жаргони се мафијашки, ние обичниот народ не ги користиме.
Размислувам што да вратам.
Да не си навлечам некои мафии, секти, донови од кај знам од кај е овој опасен дечко и што сака од мене.
Дечко, да не си пишал по грешка.
И чекам, чекам и очекувам дека ќе ми пише е сега ќе ти кажам јас тебе...
- Абе го имам 240,можам да ти го дадам ако го имаш ти 250, уште тој ми фали за да го пополнам животинско албумот, видов во групата дека ти фали.
Ми олесна.