Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.344
Поени од реакции
37.125
Кајг,
вчера колешката која е заштитена мечка, па и се може, си замина среде работно време оправдувајќи се дека не се чуствувала добро, као ја закачила некој вирус, а мене ми кажуваат други, дека шетала токму во тоа време во Ист гејт мол, низ бутиците, е па фино, заш да се нервирам, денес си закаснив фино два часа, ма кај си бјонс? ќути изгледа ме зарази колешката, префатив и јас вирус! :aplauz:
 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.929
Поени од реакции
8.082
ДК,

кога се вработуваш негде треба да се грижиш само за своето работно место и работни задачи.
Апсолутно кур не треба да те боли за работните позиции и активности на другите вработени како и нивните плати.
Кога ќе ставиш потпис на договор, после ебење нема каење.
 
J

joli1

Гостин
nema požalno od toa što državava ja vodat i na funkcii se najčesto lugje što si nemaat vrska - pa od tamu se vo državava i samata država ni e improvizacija.

si rabotal ko konj cel život, si ja gradel državava in(direktno), denes penzijata ne mu stiga za osnovni životni potrebi, poslednite godini gi živee kako kuče.

si bubal u školo i na faks, si dobil diploma koja što ja imaat lugje koi što ni den nemaat stapnato na fakultet - izlezot go gledaš vo zaminuvanje vo stranstvo kako i što napravija mnozinstvoto tvoi poznanici i prijateli.

si se nadgraduval, si razvil veštini koi možeš da gi monetiziraš, ama nažalost vo ovaa NATO država nemaš paypal za da primaš sredstva, a mnozinstvoto klienti nema da se zamaraat da te plakjaat preku desetti posrednici i paypalovi od aliexpress nameneti za državi koi samo fiktivno postojat i se nezavisni.

ajde toa e, će rečeš ne mačat finansiski prašanja, no što e so zagadeniot vozduh poradi koj što će umreš decenija porano neuživajči kvaliteten život?

što e so toa što nema parkovi, zelenilo, što toa što go ima se samo negativni raboti, a mnozinstvoto pozitivni raboti gi nema?

od druga strana pak, ova vreme sekogaš pravi da se setam na nekoi poubavi momenti pred skoro decenija, rani srednoskolski denovi, slicno vakvo vreme, odbrana ekipa po parkovi, klupi i temni mesta, milion buxni i zaebancii zaedno so evtini vina i piva dur vo pozadina se vrtat psihoaktiv trip, paid in full, povlo, tgtb albumot na fox, drugs albumot na surreal i milion drugi pesni i artisti koi togaš bea delumno underground, a denes se epten poznati.
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.732
Поени од реакции
4.483
ДК

Не е точно дека во животот треба да бидеш како коњ и да гледаш само право.(Не знам кој е терминот за она што го носат само во една насока да може да гледаат слепници, заслепувачи? како и да се викаат)

На работно место треба да се интересираш кој и колкава плата зема што и како се работи.

Исто така не треба да бидеш љубоморен/а, а треба си ги завршуваш обврските на време.

Поентата ми е: Не дискутирање на компензација му одговара само на газдата.

Друго нешто што е битно гледајте да ви е убаво и правете си муабет со колегите можеби колегите не ви се другари ама никогаш не знаеш кој ќе ти се најде на помош.

П.С Ако не ви го ценат трудот активно барајте друга работно место. Доста веројатно дека ќе имате поголема плата и подобри услови.
 

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.710
Поени од реакции
2.803
IMG_20231128_221856.jpg

Драга се чудам, дал е кафе дал злато продава јакобс. Како и да е денес ко и секој претходен зимава, нема кој да ме опцуе. Ама сполај му на Горнион добро е, било и полошо. Ќе гураме зимава па наредната зима во нов дом далеко од јужните краеви ќе рмбаме живееме и чекаме подобри времиња?? Иднината не ни е ветена. Не знам кој паметен ја има кажано реченицава. Како и да е... Нека мине време...
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.724
Поени од реакции
21.057
Драа

Како можеф бе волови од по 30 године да идеф у шопинг на облекло сс мамичку. Још па она му бира, па заедно у гардеробу, сине овај не, много ти е шарена, ау не, земи си ел. Па убедуе га, он попушта. Још фали заедно у кабину да улегнеф да га пресоблача она.

Абе прч, толика стока, банѕоф, ке исцедиш кило помаранџе сс едну руку, а ти сс мамичку идеш мајцу и фармарке да ти купи.
Много ме нервираф мамини мазе. Алоооо осамостали се,осфести се. Нема заувек мамичка да е сс тебе.

Па после нејкеф се снашка и сфекрва. Љубоморни една на другу за сфилено синче/мужче.
 
Член од
9 август 2014
Мислења
487
Поени од реакции
1.550
Паметам пред години кога прв пат дојдов во контакт со психологија и психолошки концепти, дека еден од првите концепти што ме заинтригира беше за т.н. сигнализирање во природата меѓу животните. Honest and dishonest signalling т.е. испраќање искрени или лажни сигнали за еволуциони побуди со цел животното да се презентира како поподобен партнер за парење. Пр. машките пауни имаат големи, колоритни опашки како знак на добро здравје и вирилност. Истите овие сигнали се присутни и кај човекот, но на многу пософистициран и посуптилен начин. Еден од домените во кои се истражуваат се во професионалните и политичките сфери, на пример политичар кој лажно се обидува да се претстави како чесен алтруист со цел да може да ги замајува масите и да го тргне сомнежот од себеси.
Е баш на ова се сетив кога го сретнав ова видео:

Типичен пример за овој феномен на нашето поднебје. Башибозук поврзан со проневери и афери додека беше директор на училиште и истовремено корумпиран партиски бот, прави песна во која бара правдина и стоп за корупцијата и неправдите во државата. :popce::popce::popce:
 
Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.971
Поени од реакции
11.030
ЗАТОА не сме држава и нема да бидеме, пошто ваквите треторазредни ботови ПАРА направија и влакно не им фали. Трети ешалон, петти ешалон, секое шефче, полушефче, директорче со диплома од измислени факултети и лепачи на плакети се нафатираа со генерации па уште мрсат муда.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.806
Поени од реакции
20.167
Кајгана,

Ми излезе песната од Тоше, сонце во твојте руси коси, и ме врати назад у средно, прва година седиме у сендвичара јадеме пирошки со сирење и кечап, и на тоа радиото крш почнува песнава и штама, пауза никој не џвака, и со другаркиве вооооо кој е пеачов, песнава, Тоше ни го запре времето и ни зема воздишки, никогаш нема да го прежалам :(
 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.929
Поени од реакции
8.082
ДК

главна реклама деновиве: „дома ми бараат внученце, јас си вдомив кученце“

мислам јасно е одамна дека нема да не биде, само не мора вака засилено да е
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.702
Поени од реакции
16.986
Драга

Фејсбук е најтоксичната социјална мрежа, а која е најупотребувана и која ми треба за некои работи.

Пример 1.
Ова со мајката и девојчето како и уште многу други слични работи кои се случуваат, а каде луѓето бараат помош итн. Доволно е да се видат некои коментари и да стане јасно за што зборувам.

Пример 2.
Во групи сум каде се бара изнајмување на станови, работа итн. Луѓето често се препираат, некои изиграваат паметни, а некои и безобразни.

Зошто е тоа вака? Затоа што луѓето се оперирани од емпатија, т. е. полека мнозинство почнува да го губи тоа чувство. Ова највеќе беше покажано после мајските трагедии во Србија и за жал се повеќе ке дојде до израз. Не знаејќи кој во каква е финансиска, здравствена ситуација, каква му е психичката состојба, битно на рајата и пред се на безработните тетки/ баби е да коментира по Фејсбук.

П. С. Тука ке ги додадам и „брачата“ кога како попарени ке кренат да бранат нешто кога има поврзано со нивниот етникум во негативен контекст. Посебно кога видам дека некој од нив пцуе наши луѓе, би го туширал со бензин.
 

Византиецот

NO! you ass.
Член од
14 март 2021
Мислења
2.794
Поени од реакции
6.349
легендата вели дека во Турција немале некоја вака да им се слечи до ципи. :ROFLMAO:
Браво Византијко. :cool: Туку, во творештвово на Деспина лежи и цела српска музичка индустрија. Осебено кариерата на Аца Лукас хаха. Факти кои ми значат. Македонска - Грчка љубов, поголемо од Македонско - Турско. #НепопуларниСтавови Деспинче че ви пее Ипархиа Зои, или Епархија на Љубовта

 
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.647
Поени од реакции
7.277
Kajgi,
Kako beshe vicot so Policaecot?
Shto si po profesija?
Policaec
Kaj rabotish?
Privatno, si otvoriv Raskrsnica.

Eeee vo gradceto Vöcklabruck Avstria toa e vistina!!

Policec si otpecatil na shtampac doma prazni Livcina za kazni i so niv si naplajcal "PRIVATNO" :pos: :pos: :pos: :pos:

 

Kajgana Shop

На врв Bottom