Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.425
Поени од реакции
87.064
Го гледам ова видеово погоре од Манчестер, жими се поубаво облечени и полични жени ќе најдеш пред МТВ... Англичаниве ми се онака на врвот на најгнасни нации што воопшто постојат на земјава, и секогаш кога имам можност си ги нарекувам инцести, дека и онака цела историја им е таква, и денес им се познава во фаците таа културна оставнина што ја наследиле од нивните предци векови наназад. Обично инцестот го имало насекаде во Европа, ама тој вооглавно бил практикуван меѓу оние владители на земји кои пробувале на секој начин да ја зачуваат својата плава крв да не се меша со обичното население (Хабсбуршката Династија како најголем пример), ама овие Англичаниве се доказ дека инцестот се практикувал и меѓу народот.
Додај ги тука и сите црнци и арапи кои ги гледаме на видеото погоре, и одма добиваш одбивност на мапа да ја видиш таа земја, а не пак да ја посетиш. Арогантноста им е посебна приказна, ни еден ќотек не може да им ја излечи, ама ај ќе ја оставам таа тема за друг ден...

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Драга,

Мислев дека најлоша мода ние женските имавме почеток на 2000ти до крај на таа деценија негде, се дури не го изгледав видеово со модата во ук. Ми иде во меморија сликата од полуматура и сета таа хаотична мода тогаш, значи крш, катастрофа, визуелен кошмар.
И сега ги гледаш децава, демек обрнаа женските на поспортски стил, блузончиња, патичиња со нормални фустанчиња, ова она, стварно мислев дека влеговме во некоја покласична, поелегантна, покомотна доба. Ама не, она кроповите со дупки, проѕирни материјалчиња, кај ги наоѓаат оние партали жити се? Буквално е партал, засечен насекаде, па и се тресат на времето, дури машкиве комотно во јакни си се шетаат.
Џабе фурањето на тој феминизам насекаде, онака не се облакаш за женска пажња. Гревови.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.816
Поени од реакции
6.400
Моин кеј, (мене утро ми е уште)

животов (проба да) ми даде лимони, јас му ги истегав в'очи. Упс, хаха.
Знам дека мојот фото дневник е ваша омилена едиција, па ајде викендашки.
Најбогатата земја на Континентов овие 2 векови (од кај 60ти па навака).
Мегааа палец нагоре само за тебе, О' Луксембург.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.081
Поени од реакции
10.135
ДК
Почнува нервоза да ме фаќа кога ке видам дека пак Византиецон тура слики.
Абе чоек, сликовница направи си една или отвори тема Пат низ светот.
Оф .....и времево е крш:mad:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.496
Поени од реакции
37.322
Кајг,
кога ќе видам дрво сечено, а растено со години, да опстојува на снегови, ветришта и суша, за да дојде некоја заштитена мечка на функција и онака од ракав да нареди да се исече до корен поради негов бизнис за градба, срце ме боли.

godovi.jpg

...не ме пуштија пред некој ден да ја фотнам болката на дрвото, а ене го сеуште седи извлечен корен со дел од стебло како нем сведок на лудничавата сеча на државен имот, додека другиот дел го зедоа за огрев, се приближив „да го прашам убиеното дрво“ колку години доживеа, ги бројам годовите (прстените) на пресекот, не ми се верува дека ги има 120 прстени од кои 60 прстени посветли, а 60 прстени потемни, значи цели 60 години дрвото старо.

...да се потсетиме, светлиот прстен е раст на дрвото во пролетни/ летен период, а темниот прстен (год) е растење на дрвото во есенски и зимски период кога се збиени дрвенестите помали клетки со што даваат потемна кафеава боја, еден светoл и еден темен прстен дава една година возраст на дрвото, све друго на пресек може да се одреди дали имало „суша“, влажни години, пожари, сончеви денови, опстанување поради други препреки, вистинска книга е пресекот на стеблото каде можеме да прочитаме за сите тие години што поминале и растело стеблото што се случило од временските услови.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
2.906
:pos: Драга го гледам видеоно за децата, кутрите греотка си мислат дека заслужуваат таков однос, среќа имав прекрасни баба и дедо и мајка и татко, кој не ме тепаа, пораснав со приказни и љубов, така и го растам син ми, ама ѕверчето почна мене да ме тепа, ми скока на глава уште кога ќе стане од спиење ме клоца ме удира, ме кубе за коса и се смее некогаш па се лути и со рачето ме удира, аххх дете дете мое, мама е трпелива нема да го удрам никогаш, тоа би било како да си го удирам срцево. Само нека порасне здраво и живо на мајка лавче, и да не се секирам веќе ме убија секирации.

А за видеоно за Манчестер драга немам зборови останав со устата подотворена, се гледа кај има слобода и кај може човек да се искаже преку стилот на облекување и преку изразувањето уметнички и боди ленгуиџ, мислам да се разбереме не секаде во сите европски престолнини човек може така да ужива во слободата на своето уметничко сексуално изразување преку облеката. Нарочито не кај што живеев во Германија. Крај краева кај нас на гробишта е повесело одколку по берлинските улици.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.522
Поени од реакции
3.283
Има луѓе кои им ,,робуваат” на празниците и со нетрпение ги чекаат за да ја разбијат секојдневната монотонија во надеж на доаѓање на некоја нова/свежа енергија која ќе ги опфати и нив и каде животот повторно ќе им има смисла..

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.816
Поени од реакции
6.400
Балканците се најкул. Од мене лично најмногу кудени, има доста стока, да. Ама, ко че се како шо треба - никој не ни е равен, ни до половина. Бев на Балкан Парти очигледно, хаха пак. Сакаше една Романка. Типкава обожава Срби, Македонци и општо се бившо Југословенско. Незнам дали викендот го трефнафме ептен, ама стварно многу убав народ во локалот, 90 посто беа Срби, ама не имаше и од другите. Надвор пред клубот, регистрации од Белград, на Поршињата и Бенцојте - се разбира *стега бицепс*. Само шо зачекоривме во Клубот ми вели, die sehen alle SO huebsch aus, сите се толку згодни. Oder??? зар не, и велам. Жените им се преубај, Србинките се баш нешто. За мажите нема шо да се отвара тема. Распеани цела вечер до 4 утрото, играат, не се срамат.
Романкава ја посметрам како одушевено не доживува, а и таја самата е сон. Побела е од прилепски мермер, то очите црни ко цреши и се на то лицето бело. Си велам в'ум, само вие Романците останавте да не сакате (од мое искуство претерано се слагам со ова врста), пошто Албанците и Грците изводат.
Имено, вљубена е до уши, во еден Црно-Горец. И ја знај Кукавица од Цеца хаха кјут, пошто била популарна и во Романија. Постов е во нејзина чест, шо не сака и обожава вакви какви што сме. Визнатиските соништа на една самовила од Дачија, вака со речникот на Комнина да ја опишам. Стварно посебна жена, браво Влахијно.
А како пеев на Македонско Девјче, ми знаат гласните жици. хаха
Омилен момент? Ко че се фоткав вака згоден, Србите на сепарето зад мене креваја раце, пијачки, момите се љубеја со дечковите гледајќи во камерата, за шо поубај фотки. Фала им.

Член од
22 август 2022
Мислења
531
Поени од реакции
1.760
Госпожа од горе,
Разбирам дека тебе ти е тешко кога мужот ти е ноќна смена среда и сабота и недела но for the love of God, потивко ако може. Мојот единствено идеален превоз за работа тргнува во 6 и 15. Во 6 и ефинг 15! Па пред тоа стани, измиј се, доручкуј, спреми се, оди до постојка, прај есап.

Криците на страна, шо е разнесуење пола намештај се будам од кошмар земјотрес дека јавиле, јас сум се борела за воздух меѓу ѕидови.

И комшииве не ги разбирам. За вакви работи не се бунат, за роденден музика што се пушти прошла недела после 10 саат се бунат. И тоа девојчево си најави, остави и мафини на влез као фала за разбирање.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.904
Поени од реакции
7.543
Poshto videoto od Manchester ve trogna :LOL: eve vi i od berlin i düsseldorf

I odma ce vi bidi jasna razlikata, Manchester e kako Reeperbahn Hamburg vo sporedba so ovie :LOL::LOL:
A da tretoto video e od nego ,
Uzhivajte,

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.816
Поени од реакции
6.400
Аристотел имал куќа на еден од краците на Халкидики, како деца Александар и Хефестион (Македонски Генерал) често оделе да им учителствува. До денес е зачувано истуркано местото каде се собирале, со поглед на Бело Море. Лекцијата секој ден гласела исто - зошто Арапите се толку злобни? Се разбира за Аристотел тие почнувале со Иран, уште тогаш и нив ги ставал во арапскиот кош, иако по генетика делат од семитите. Иранците го имале туранто неколку пати Атинскиот Партенон, местото на, чунки за нас, најголемото светилиште - Атина, божица на мудроста и невиноста (слично на Богородица денес). А ни Македонците не останале покусо под нападите. Во говорите на Аристотел дури, и како да се осеќало страв. Ние никогаш не сме напаѓале таму на истокот. Ние сме во Европа, ние сме далеку, од каде им идејата да идат дури до Халкидики и да ни рушат домовината ни исконска, без да покажиме интерес за нив. Тука е коренот на нивната злоба, знаел да заклучи.
Веројатно, нашето неискуство кон тие предели на Светот, го чинело Аристотел голема грижа, дека ќе бидиме поробени.
Деценија подоцна, светот му бил на колена.
Денес го гуглаш Македонецот, и првите прашања што ти излегуваат на Англиски се:

Which of Alexander's conquests do you find the most impressive?
A
Persia (победа над злото)
B
Egypt (овие сами се предале, мака им било од тиранскиот даночен режим што го имале)
C
Bactria
D
India (со слоновите)

Сител телевизијо. ОВАЈ Е ВЕЛИЧЕНСТВЕН. Не турчинот во сарајот.
Ова е единствениот. Ни Цезар. Ни Наполеон. Ни Сталин. Сите тие - се само едно. Влашки wannabes.

Kajgana Shop

На врв Bottom