Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
Ми беа потребни неколку пати да го повторам видеото за да сфатам за што станува збор.Кинеска реклама за флаширана вода...

Член од
22 август 2022
Мислења
748
Поени од реакции
2.148
Драга, значи колку гласно зборат луѓе од Либан и латино земјиве немогуче. Особено жените. На телефон мислиш се расправа :D
Ај арапски не знам и така не е некој проблем, ама другиве...

Отварам да се луфтира. Карши зградата одма имаме паркче и пред него како газебо делче со клупа и тука седнале две Колумбијки, една од Мексико, една од Никарагва, една Сингапурќанка што сѐ мислам им се мести стално да вежба шпански гага оти немаат никаков lifestyle overlapping за да бидат толку друшки.

Јас сум на петти спрат. Значи муабетов им се слуша како на телевизор да сум ги пуштила. Оје, карамба. До на која бабата дедото го премислила од веридбата со друга, до на другата дечкото како стално ѝ го контролирал мобилниот. Маче, со оваа акустика нема потреба и јас му се чудам на памет. Не се свесни изгледа дека од сериите нивни, песниве, па и од курс или подгрупа на факс, им го научивме јазикот и си мислат исто е како кога ја пцујам на автопат по радно време на македонски. :D

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.945
Поени од реакции
18.041
Драга

Седиме со зет ми во двор, кога на капијата се појави некоја жена. Пробавме да се разбереме, ама бидејќи нашето куче лаеше силно отидов до неа. Беше некоја Французинка, а ја малку одмалку знаев француски. Бараше некоја улица и не знам како од толку улички во местово налетала на оваа на која живеам и баш на мене, кој малку знае француски.

Ја прашав дали има интернет, ми рече дека нема. Што да правам и реков одам со нејзе, бидејќи имам ГПС, кој ке се расправа со неа, можеби ке отиде во друго место. Седнавме во колата, она ја преполнила цела, па морав со дигнати нозе да седам цело време.

Среќа беше близу уличката, ама како влеговме во сокакот, ми се чини цел километар се возевме надолу. И стигнавме, а куќата беше пострашна од онаа на веља невоља во Ритопек плус беше блиску до шумата. Ја прашав дали е нејзина, рече да. Некое светло имаше, ја прашав дали има некој, ми одговори негативно. И кажав оревуар, она исто, ни фала, ни ништо друго, мада мене никад не ми претставувало сатисфакција тоа, ама нели основна култура.

На крај се сетив на вицот кога Кумановец фатил Французинка да „хефта“. Оваа викала цело време: „Жолиииии, жолииии“, а овој и одговорил: „Жуља, жуља, ама ке те жуља повише, мајке ти га е*у“.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.927
Поени од реакции
22.030
Драг Бандиту партизанско куманофски

Плескаф се кумановац и французинка на плажу у Марсеј навечер скришно.
Овај му стенка и збори нешто срамотно на француски:
"Жулии жулииии ооооххх жулииии..."
Па ке те жуља маме ти га туру, кд ти га набута ссфе песак.

:icon_mrgr:

Еве ви још едн виц у кој кумановац ебе.

Гастрбајтер кумановац,овија што работиф по Ирак или Афганистан,на враќање преко Дубаи,спие 2 ноќа у хотел.Вика си ај ке плесну некое курвиче,туј ги има од цел сфет, каталог, да бираш.
Искача наечер у бар, наваѓа некоју ситну и мазну азијатку, такфа му била жеља,да гу превртуе на кур.Ама она му вика иам добиено, може ли само анал.
Пффф топ, вика си кумановац, дома и такој жена никад не му дала у гз.Води гу у хотел,редбул,шампањац,овошје...
Плескаф се пуно време,натртија гу бот,како дупку да не видеја.И си вика море чекај малце да ву га потрљам мазно пиче...
Оп,фаќа,фаќа,кур...
Ииииииии вика си, па ја сам гу пробушија бе!!

Член од
20 мај 2023
Мислења
610
Поени од реакции
2.746
Значи ова биле тие години кога насабајле вработената у маркет ќе те поздрави со: Добар ден девојче(и патем ќе те праша кј учиш), а истата вечер у друг маркет ќе ти се обратат со: Сметката Ви е 500 денари, госпоѓо.
:cautious:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.598
Поени од реакции
8.417
Uh kolku e ebana ova radijacijava prilepska, pogotovo ako si zhiveel nasproti selecka!
Gi izgorela decava pogore vo mozokot pa ce si bladaat do bladanje i ce se raduvaat i na cigli kako na zlato!

I kako beshe izrekata, tamu preku e potoplo sonceto, a koga ce pojdish tamu?
E pa i tamu vazhi "tamu preku e potoplo" i taka cel zhivot kako pes tamu vamu i na krajot nikade te te sobralo.

I na krajot koga ce uzreesh za v dupka ce velish: ah prilepe zlaten

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.958
Поени од реакции
3.337
Ваму златни :гомце::гомце::гомце: какаат изгледа, се гледа по циглите,:pos::pos:
Жтко на гзот.
Какви контиња држи форумов да се чудиш, ама ко на дедо му да е црквана или шо и да е па се фали. Јас колку албуми имам од оваква Европска архитектура па никому ништо.
Ајде уште малце па ко ќе почне да тоне дојч говорно подрачје први глуфчињата ќе рипнат од бродот.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.497
црн француски покрив сија ко потурен со писа. на небото мастило од облаци, се спрема бура над средновековниот пејзаж, а локалците сепак седат во кафулето. Поршиња фрчат низ тесните улици. <3 Ова.
ladies can't resist the charm, haters kiss the ring of the..

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.129
Драга, цитирам во продолжение:
Роденден на кучиња порано

- Никој нема појма кога е родено. “Кога е родено? Шо знам пред две зими го зедовме колку раката беше, рачунај ти ако немаш попаметна работа, одам јас на нива и дај му да јади од ручекот вчера шо остана и леб сув”

Роденден на кучето сега:

- Има извод. И му важи повеќе од шест месеци, цел живот му важи. А ако има извод со дата на раѓање има некој таму шо сигурно му напрајл натална карта. “Редондо е близнак, затоа понекогаш се однесува со странци различно, во подзнак вага, сѐ му е измерено, умен тој на мајка”
- Роденден не е роденден без балони со бројка. Редондо прави четири. Сигурно ништо не му значи, којзнае и основно дали има завршено за да знај бројки ама над него има златна четворка.
- Има кучешка торта. Со свеќи. Ко ќе се клајш на местото на песот мора да е ужасно. “Зошто овие што им го чувам ми ја имаат запалено храната? Не ме сакаат повеќе? Зошто се собрани и се смеат дур јас не можам да јадам? Ме мразат?”
- Лептир факинг машна. Да помини пописот и мора да се реши ова дали е дрвена лептир мапна за кучиња или за типови со карирани кошули кои се приврзок на свадба. Уствсри не мора, исто е, да не прајме референдум
- Честитки за роденденот. “Ањњњњњњњ најслатко то мафинче големо да расти на тета тооооо, ќе го изедам”. Аха не само шо има мајка има и тетка, чичко, вујко. Нема да прочита честитки, не знае да чита.
- Другарчиња на роденден. Ем другарчињата на мама ем на кучето. А кучето не се социјализира со кој било. Има групи за да му се најде друштво и патнер. “Мафинкијана е ќерка на наградуваниот Рамон и убавицата Фани, бабата и дедото од двете страни се партизани, прапрапрапрапрапрапрапра дедотот на Мафинкијана го каснал Осман бег Призренски што го истакнува семејниот борбен дух. Нашата убавица бара момче за расплод испратете цв, слика и мотивационо писмо од вашето куче кое сака да има коитус со Мафинкијана. Седмочлено жири ќе одреди кандидати кои ќе бидат повикани на интервју”… Нема појќе кулињата да се гнетат на улица. Мора амбиент да се создаде освен ако Барон кој треба да ја оплоди Мафинкијана не е малку нервозен по што ќе пробаме кога кучето ќе е во добра воља за две години.
- Поклони… “Мафинкијана дојди да го пробаш џемперчето од чичко Максиминимилијан. Одлично ќе ти стои дур те шетам да собирам после тебе, убавице на мама”. Ко модно освестен матурант кучето се шета само да моча на трансформатор.
После текстов се мочам од смеење.

Kajgana Shop

На врв Bottom