Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Помина извесно време, но болката не се намалува. Ужасно ме боли неговото отсуство. Не бев ни свесна дека дел од најубавите спомени ги имам со него.

Ах, кученце мое мило, сеуште живееш во мене. Ти безусловна љубов, ти некомпромитирано суштество, ти душо несебична. Каде и да се свртам те гледам тебе. Премногу ми недостасуваш.

Можеби некому ова му звучи глупаво, со оглед на тоа што има многу поголеми трагедии во кои луѓето губат луѓе, но јас емотивно сум уништена.....бидејќи го нема мојот најдобар пријател. Сè надевам дека некогаш пак ќе се сретнеме и повторно ќе бидеме неразделни пријатели. Јас не можев да го спасам... :(

Читам и слушам од многу страни од кои претежно жени кои се исповедаат дека го бараат мирот или го спомињаат по нивниот пат кон ,,благосостојба” која им е небаре на дофат на рацете и ме потсети на дел од светото писмо во кое се вели-Мир!Мир! но нема Мир.. и се наоѓаат во проблем кој е нерешив за нив со сите формули и конструктивни мисли кои им се вртат во главата..

Сите сме луѓе,наводно најинтелигентни суштества на планетата Земја но сепак такви гадови и створења,завидливи олоши.
Луѓе но сепак нелуѓе.

Драга, пред да честиташ роденден на некој на фб , провери дали е жив сеуште . Не е заебанција, му честитале 7-8 луѓе роденден на профилна , а човекот е починат уште од Јуни ... :(

Од труење (веројатно од вода или храна) болна одев на работа цела недела диетисана, да не речам изгладнета, тоа помина, сеа со грипот сум ептен фатена, морав да земам боледување.

Главата ми е во чалма,виксон го потрошив, се осеќа како 20 кила да носам на рамена, очи не ми гледаат, битно сум земала компјутерот од работа и штракам ли штракам чисто очи да ми испаднат оти не сум зела боледување од корона навака и не ми е вообичаено како илегалец се осеќам. Да не ми се натрупало. Јас ако се трупнам недолечена тоа ќе биде ептен предност.

Не бе, драга, немам си поим од животов и уживање, мани ме мене со траумите да не влезам пак во зачараниот круг нема работа ти биди ми добра, среќна и бериќетна.

ДК
И кога животот од земја те дрецка ти не му мавај рецка.
Онака ми текна ова дур лежев и гледав во таван.

Драга,
Нема поубаво нешто од тоа да имаш брат/сестра и да го сакаш. Онаа врска помеѓу вас двајцата е силна, вие сте си посебна слога, подршка, си помагате во различни ситуации и на телефон повеќе муабет ќе си направите.
Слогата прави цели патишта, а патиштата градат врски кои ве поврзуваат со братот/сестрата кои стануваат неразделни. Само човек без чусвства може да се одрече од својот брат/сестра, а додека секој друг човек го сака заради што нема потреба да мрази.
Толку, животот со брат/сестра е посебен.

Kajgana Shop

Back
На врв