Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.730
Поени од реакции
37.720
Кајг,
денес конечно ја дознав причината зашто благово што го правам понекогаш ќе се дигне цела тепсија, а најчесто не ми успева да се дигне :cautious: , секогаш иста тепсија, исти шпорет, ист рецепт, исти состојци, секогаш свежи, почитување на сите правила на печење и на крај цврц полудигнато! :(

Screenshot 08-13-2023 22.29.30.png

...е па каде било грешката, да споделам, само белките се мешат со миксер, све друго поради повеќе состојци што го сочинува благото не се микса туку само нежно се додава и меша со лажица, затоа со самото мешање со миксер се губи „внатрешниот воздух“ на состојците во единствена компонента на тестото на благото и крајниот резултат е непорозно тесто.

... затоа кога се брзав и ме мрзеше да го користам миксерот ќе ми беше поуспешно надигнато, отколку натенане мешање со миксер и постапно ставање на сите состојки, а бе све некои цаки има во готвењето!

Член од
15 април 2019
Мислења
1.116
Поени од реакции
1.575
Draga kajgana pred 10godini zaponzav i tuka javno plasirav za se pomegju mene i eden clen za koj vo momentot smetav deka e dobar covek i deka si pominuvame ludi fantasticni i nezaboravni ljubovni momenti , se dodeka ne sfativ deka i ne e bash taka i deka ne trebalo togash da trpam maltreriranje ponizuvanje od sekakov vid fizicki i psihicki. Posle 10godini jas sum na drugo nivo izlegov od toj krug na agonija patenje i macenje. Sega sum na mnogu podobro mesto i mnogu podobro se osekjam.
pozdrav do site

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Се сеќавам кога не дозволуваа политика на форумов и имаше модератори. Но спадна посетеноста бидејќи имаше конкуренција а технолошки остана назад форумов па во очаен обид да зголемат трафик дозволија политика. Тогаш се насобраа кретени овде ама и тоа не траеше долго...надеж нема.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Се спремам да ја читам Институцио Христијане Религионис на Јоханес Калвин.
Се во интерес на полисата на вистината и актуелноста или Калвин е новото Комнина, само неколку левели погоре. За женевјаните се мотаат теории на заговор дека пробувале да стапат во конткт со вонземјани уште од 1606та. Ќе отворам една анкета за македонскиот народ, што мисле колку е точно воа?

#КостаАзура

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
Настрана гомнариите со грците шо ги имаме, во споредба со Хрватска, Црна Гора, Албанија и Бугарија се институција за туризам. Ако знаеш каде одиш и ги избегнеш сите ајвар/паштета туризам места, имаш одмор еднаков на светски туристички дестинации.

Нормално, треба да бркнеш подлабоко во џебот и да ги избегнеш местата каде што оди 80% од балканскиот џган кој носи сирења у багажник шо ги алармираат и дивите животни у близина на границата, камоли специјалните кучиња за претрес.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.944
Поени од реакции
3.292
Драга,
ептен ми се оди во Маврово,во мисла ми е подолго време ете, но знам дека периодов тешко да се оствари таа желба, се надевам другово лето бар ќе поминам да ја почувствувам таа убавина.

Член од
12 април 2020
Мислења
471
Поени од реакции
886
Во темата за кафиња ми дадоа добра идеја, да си го подобрам својот лафстајл да пијам помалку ред бул и наместо тоа да си купам мока пот. Звучи како добра работа. Плус помалку се занимаваш со кафето и имаш осет дека нешто правиш и губиш време.
Во англосаксонскиот свет тоа се вика Перколејтор. Има една добра песна од Бутс Рандолф за перколејтор, која од страна на славната Германска шоубизнис рокенрол сцена била преработена од Труде Хер:
Подолу видео. Инџој

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.944
Поени од реакции
3.292
Драга,
пијам Скопско и мезам кикирики, супер ми е да не ме мислиш..:pivo2:

Член од
22 август 2022
Мислења
747
Поени од реакции
2.140
Драга,
Кога гурбет си заминат сам, немаш таму фамилија или некој да те повлече едноставно да ти е врска со дома , копнежот по домот е многу подруг. Особено по градот кадешто сум се родила, учела, живеела. По мајка.

Наполнив ранецот крем банани ко дете да сум.

Некогаш ми доаѓа сѐ да оставам, да не ми е гајле, но не е така. Јас од многу одамна решив да не бидам на грб на моите. Напротив, ако можам, јас да ги поткрепам. За таа кауза морав да жртвувам некои нешта.

Среќата се смее на храбрите и трудољубивите велат. Можно е. Патот е подолг можеби ама, ми се чини како правиот.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.161
Поени од реакции
5.748
Го барам синиот цвет,
барам и никогаш не го наоѓам.
Сонувам дека во цветот,
ќе ми процвета среќата.
...
Вака, или некако слично беше.
Носталгијата е заебана работа,
Години ќе одминат,
а душа не се смирува.
...
и секоја разделба одново боли.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Драга,

и мене среќата ми се смее, ама никако да ми помогне.

Kajgana Shop

На врв Bottom