Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.686
Поени од реакции
28.152
Доцна во ноќта пред некои 15тина години,брат ми се прибра од работа и една кучка се довлечка по него,и фрлил нешто за јадење дека.Цел ден лежеше пред врата и утредента кога тргна на работа кучката тргна по него,некако ми падна жал да не ја згази кола и ја затворив у двор.Се удоми,ја чувавме у двор но не и посветував многу внимание у животот,не се сеќавам дека сум ја погалил некогаш,ке ја пуштам да прошета и после ке ја најдам пред врата како чека да и отворам да влезе.Така и помина животот,ме пречекуваше и испраќаше гледајки ме стално во рацете дали ке и потфрлам нешто за јадење,лакома кучка беше баш.Послед пат кога дојдов у Мај приметив дека не е добро,и си реков пред да си одам ке и посветам барем малку внимание,да ја погалам,да и дадам нешто што најмногу сака за јадење,да поминам некое време со неа,како да знаев дека нема да ја видам повеќе,но заминав на брзина,у паники и трчаници овде,у оваа проклетија.Да,у право бев,нема да ја видам повеќе...Ми јавија дека ја успале денеска околу 17 часот.Сега знам колку погрешив што никогаш не најдов барем неколку минути да и посветам некогаш.Посветено на Менда,најдоброто куче на светот :( :place:

IMG-e35b79100ed657a5e3c71ae21d27cdae-V.jpg
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.253
Поени од реакции
37.890
Драга, во една фудбалска тема во која ме банираа се зборува дека јас ќе одам у Грчка на плажа со еден член-педер од форумот.

Сакам да ги негирам овие невистини и клевети, и да изјавам дека нашата револуција останува длабоко посветена на борбата против вакви девијантни појави, хибридни жени, и педери кои се повеќе се пенетрираат во фудбалот.

ДА ЖИВЕЕ ОРГАНИЗАЦИЈАТА!!!

FB_IMG_1688485279621.jpg
 

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.936
Поени од реакции
9.187
Моќ е поврзано со фактот колку е некој над законот(морален и општествен) односно со фактот кој ги пишува и спроведува законите а парите се нешто што не ти гарантира моќ. Има многу исчезнати у акција добитници на лото на пример....Пари у комбинација со памет може да резултира со некое ниво на моќ со тек на време.
 
Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
ДК
Ова се оние моменти кога човек незнае дали да тагува ил да се радува и среќа и тага измешани емоции, на никој не му е до славење во просторијата сите се осуденици,иначе верувам дека сите би им ракоплескале во една поинаква атмосфера.
Запросување во судница измеѓу двајца осуденици
 

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
9.609
Поени од реакции
59.768
Ауууу баш ми го допре срцето овој прекрасен момент каде рандом лопови и криминалци се запросиле пред да запловат во Идризово да служат затвор, све да им ебам најмило на сите.

Посебно ми е мерак за она албино курчало, со задоволство би гледал видеа како рандом сифилисани цигани уживаат во сексуалните обреди врз тоа розево бело нежно телце. Му ебам стоката гнасна.
 

Византиецот

NO! you ass.
Член од
14 март 2021
Мислења
2.786
Поени од реакции
6.334
Ќеј,
не им верувајте на филмовите. Без разлика што ви кажуваат тие,
вистински лудо богатите Азијци и денес се, Јапонците.

Ширакаваго <3 #БогатитеНароди #НекојШтоВреди




Окинава <3


Автоматски споено мислење:

хаштаг токиска берза хаштаг банкар
Автоматски споено мислење:

 
Последно уредено:
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.942
Поени од реакции
18.653
Комуникација со многу луѓе наеднаш го цица животот од мене. Не дека луѓето не чинат, а само ја чинам, ама очигледно не сме направени сите од ист материјал и по ист калап.
 

Лаик

Фираун
Член од
4 август 2018
Мислења
1.489
Поени од реакции
3.227
Живеам во некој вакум..вртлог..некад сум горе некад доле ама во ограничен простор..Бог ме направил неутрален и не ме бива ни за една професија или мајсторска работа..сеуште дишам..не ме остава гладен..пред да паднам ми подава рака да не треснам на дното и така во круг... хаштаг # јебемтиживотусерен
 
Последно уредено:
Член од
4 октомври 2019
Мислења
536
Поени од реакции
997
Ovoj post ne e politicki...
Zoran Zaev ti pozeluvam se najdobro vo zivotot, najgolemiot Makedonski vojskovodec I hero na Makedonskiot narod ti pozeluvam povtorno da se vratis na celo.... Ali ti pozeluvam da zivees 101 godina da go vodis svoite ceda uste dolgo vreme niz ovie trnje...
Na site Arapi im pozeluvam Alax da vi go pokaze patot zaedno so 3 kuferi kox koga ke odite vo rajot ili kaj odite.... Na site Crcni im pozeluvam da imaat po 26 deca ne po 8... sto e toa bez veze neka ima.... majka Deutsch daje za svako dete.... Na site Turci im.pozeluvam Galata da bide vecno sampiion posto ako Trabzon dade gol vo Istanbul brzata pomos ke ostane bez rabota
P.S DOBIV LICNO MAIL OD ABRACHAM HICKS....(self development)
 
Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
Имам чувство како да луѓево само чекаат некој да умре значи никој не те ебе ни два посто никој не те прашува ни како си ни што ти фали никој не ти излегува во сусрет само и само се чекаш да умреш
 
Член од
9 јануари 2021
Мислења
890
Поени од реакции
905
Драга,
Посакувам да го најдам вистинскиот пат за да продолжам понатаму, да направам чекор кон ризик или да се повлечам и да делувам на друг начин за да успеам во животот.
Среќен сум што до сега не сум направил погрешен избор и доста сум успеал и покрај многуте тешки работи кои ги поминав, а сега се прашувам дали ќе останам здрав и жив за да живеам во еден свет кој бара многу борба и предизвици? Дали ќе можам да успеам да поминам низ многуте скалила кои треба да ги искачувам или ќе морам да запрам пред вратата која мора да ја изберам?
Во едно време сме играни, работиме како модерни робови на големите капиталисти, поминуваме време во мислење, работа и мачење и не сме среќни, плачеме да има правда, плачеме на голема врата пред бога да ни подари здравје и да не чува од несвесните возачи и од лоши болести, бараме да ни биде здрава фамилијата, а на крајот надежта останува.
Ја испратив амбицијата, не можам да ја пронајдам, ја барам ама ја немам повеќе, исчезна во морето длабоко, а со неа замина и среќата што ја имав. Барам трошка среќа да имам, барам да ни се вратат среќните мигови во кои не исполнуваше една целина и не ни беа потребни големи нешта за среќа.
.........
 

Kajgana Shop

На врв Bottom