Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.598
Од сите настани на кои не треба да присуствувате во животот, а тука вклучувам митинзи на дпмне, сдшм, дуи, прослава на илирида, јадење супа со кожичка од сунетот, молење во џамија, дигање на споменик во Слупчане, геј парада и масовно правење стрес тест од хабардов центар за дијанетика и скиентологија ова е настанот на којшто најмногу треба да не присуствувате.

ПЕТОК, 15 ЈУЛИ 2022 ОД 21:00 ДО 03:00
JUBILEJ >> 30 GODINI DJ Mirko Popov

Младински Културен Центар

https://www.facebook.com/events/1559847117746016/?ref=newsfeed

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Жално е што не сфаќате која е улогата на домаќинката во едно семејство и општество. Им се дивам на тие stay at home moms, пошто треба да си премногу јака личност, и психички, и физички, за да бидеш со децата цел ден и да го водиш целото домаќинство. Тоа е особено доминантно во Америка, каде што цените за да оставиш други луѓе или градинки да ги преземат децата се повисоки од платата што би ја имала жената. Па нормално, подобро решение е таа да остане дома.

Јас сакам умереност и сакам моето дете да има искуства со различни луѓе и ситуации, а и јас сум поприсутен и попосветен родител кога сум дел од денот со детето, а не цел ден. Но, секоја чест за мајките што се "само" домаќинки, иако никогаш не е "само тоа". Посебно ако имаат деца што се блиску по возраст, а не им се пуштен ТВ цел ден, стварно се суперхеројки.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Драга Кајгана,

Џо Роган и Џина Карано пијат виски и прават муабет. Кога поминаа 3 саати?!
Во останати вести од светот за две недели почнувам со Park West Academy.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.628
Драга,

Имам проблем да го сконтам Лестер, цело време за да долови поенти го праќа Џорџ Карлин. А Карлин бил пред се хипик, антиестаблишмент типац и анархист. Он не сакал некој да му поставува правила у животот. А Лестер уопште не е таков. Да дојде Карлин на форумот Лестер веднаш ќе го пријави за офтопик.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.628
Драга,

Имам проблем да го сконтам Лестер. Некогаш ќе го прати и Волтер од ББ за да долови поента. А Волтер бил интелигентен човек, професр по хемија кој соочен со Канцер и реалноста дека државата нема да се погрижи за неговото семејство после смртта одлучува да каже ФАК ОФ државо и твојте закони и етики, паметот ќе го искористам да направам пари нелегално за да има со што да живее семејството после мојата смрт. Како прав татко жртвува се за фамилијата, спремен е и да го фатат и лежи затвор ако треба бидејќи он не е битен, семејството е. А Лестер не е таков. На Лестер му е битно дали сите ние сме ја поднеле даночната пријава во УЈП и дали навреме сме платиле.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.173
Поени од реакции
9.664
Ми текна на сценава, Хајзенберг бе :LOL:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Домиќанкината била столбот на општеството,жално било што не сме ја сфаќале улогата на домаќинката али жената не била робинка дома да седи, да готви,да пере,да чува деца.Нема разбирачка и тоа ти е

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.783
Поени од реакции
9.713
Најблиску нешто што сум имал со Брејкинг Бед е што имам јадено бургери од Бејкинг Бред, верувам дека серијата е добра, меѓутоа од нешта за гледање ме влечат само старошколски како што е Лаки Лук анимираната серија која ја почнав со гледање вчера.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.526
Поени од реакции
2.217
Драг МС СМС,

Најпрвин поздрав до емисијата и до водит... модераторката.

Исто така, најголем поздрав до персоналот на бутик "Стил", со следната нумера:

Многу ценам маици со квалитетни натписи односно принтови. За таква маица частам гајба пиво или 5-6 текили/коктели/ватевр, одма.

Деновиве додека бев у Гевгелија се потсетив на убавите времиња поминати таму за време на летниот распуст. Особено ми е смешно кога ќе ми текне дека на мене и мојот помлад sibling ни се обраќаа со "скопски лигавеже" хаххаха :D Fun times.

Туку добро бе да му онаквам мајката, мораше ли Атлетик да го вратат Валверде по трет пат? Да го поставеа Биелса шо и да напраеше ќе му простев, дури и да си отидеше после втората пријателска :D

Сречен ден. Потсетување да играте лото :D

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.628
Парва извини, т'ва беше т'ка оти бех у пиемесо, саа сам поарен, саа ја си сед'м у дворо у Босилово и досадно мее, мојте ујдее на пазаро. Е да ти кажм првио пат коо те прочитах на форумо ного ме бендиса шо цепаш кумановски, ного си инетресен, сакаах и јас на Струмички ама нас па потешко не разбирт, поглупа граматика имме, немме њ, пиене, спиене, ебане.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.872
Поени од реакции
30.787
Тоа буџетарите од влада, паразитите, кои не плаќаат ништо од свој џеб се на клоци треба да се исфрлат на улица.

Kajgana Shop

На врв Bottom