Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.667
- Поени од реакции
- 88.546
Кајги, еве сега дознав дека деновиве починал Вангелис, единствениот грк кој сум го почитувал од дното на душата (Филип и Аце не се грци)... Какви инструметалки има направено човеков секоја му чест
, вистинска перверзија за ушните тапанчиња. Блејд Ранер не би котирал толку високо на филмските катлози ако не беше неговата музика која му даде посебен шмек на филмот. Истото важи и за Chariots Of Fire...а ако го спомнам 1492: Conquest Of Paradise со Жерард Депардје веројатно на никој нема да му текне за кој филм станува збор, али музичката нумера правена за филмов им влага на сите под кожа.
Ние тука го знаеме по Тврдокорните, истотака многу од неговата музика е користена во други емисии и документарни на МТВ.
Види јеботе, сум пишал на темава пред некој период за него![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
R.I.P Вангелис, утре на работа во твоја чест ќе ги стегнам твоите најголеми хитови
![Секоја чест :cuc: :cuc:](/styles/default/xenforo/emot/cuc.gif)
Ние тука го знаеме по Тврдокорните, истотака многу од неговата музика е користена во други емисии и документарни на МТВ.
Види јеботе, сум пишал на темава пред некој период за него
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Поштувам таксисти кои во текот на возењето ќутат и ти пуштаат добра музика. На радиото одеше Вангелис, знаев дека тој свири, али никако не ми идеше на памет името на песната. Пуштам Шазам, таксистот ме гледа, и вади од предното седиште ЦД од Вангелис и ми ја кажува песната. Добив и комплимент, сум бил урбано дете од Чаир... којзнае колку турбофолкери возел пред мене
Епа фала друже
R.I.P Вангелис, утре на работа во твоја чест ќе ги стегнам твоите најголеми хитови